يکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ - 19 Jan 2025
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲ فروردين ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۵
کد مطلب: 64100
۲

تاثیر و فواید قصه‌گویی برای کودک

از کودک بخواهید خود را جای شخصیت‌های داستان قرار دهد
تاثیر و فواید قصه‌گویی برای کودک
به گزارش میگنا آرزو شاه‌میوه اصفهانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه قصه‌گویی در رشد چندجانبه کودک تأثیر به‌سزایی دارد، اظهار کرد: قصه‌گویی و داستان‌سرایی می‌تواند مهارت‌های کودک اعم از قدرت تخیل و حافظه، فن بیان، تعامل اجتماعی، مهارت شنیداری و نوشتاری را تقویت کند.

وی با تاکید بر تأثیر قصه بر رشد هوش و شناخت کودک افزود: از لحاظ رشد شناختی، کودکانی که شنوای قصه باشند، هوش و استدلال کلامی، زبان بیانی و حافظه شنیداری قوی‌تری خواهند داشت، دایره لغات آن‌ها افزایش می‌یابد و سبب داشتن تعامل و ارتباط بهتر با دیگران می‌شود.

این روان‌درمانگر کودک و نوجوان عنوان کرد: تأثیر قصه‌گویی بر رشد و تربیت کودکان آنچنان چشمگیر است که در علم روانشناسی، روش درمانی تحت عنوان قصه درمانی وجود دارد که برای رفع اختلالات و مشکلات رفتاری، رشد مسائل اخلاقی در کودکان و آموزش مهارت‌های زندگی و اجتماعی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه می‌توان از طریق قصه‌گویی کودکی نقاد و خلاق پرورش داد، خاطرنشان کرد: نیاز است در آثار مربوط به کودکان، به موضوعات روز جامعه پرداخته شود، زیرا سبب پرورش صفات اخلاقی، رشد شناختی و فرهنگی کودک می‌شود، همچنین تفکر انتقادی را در کودک رشد می‌دهد.

شاه‌میوه اصفهانی اضافه کرد: داستان نباید برای کودکان صرف خواندن و شنیدن باشد، بلکه باید از روایت و متن داستان سوالاتی از کودک بپرسیم و از او بخواهیم خود را جای شخصیت‌های داستان قرار دهد و تصمیم‌گیری کند یا پایان داستان را به خواست خود تغییر دهد؛ این روش قصه‌گویی و داستان‌سرایی می‌تواند محتوای قصه را غنی‌تر کند.

وی با بیان اینکه فرهنگ ایرانی از قدیم سرشار از قصه‌هایی بوده که برای تمام نسل‌ها پر از درس‌های زندگی است، گفت: با مقداری خلاقیت می‌توان داستان‌هایی در سطح رشد شناختی کودکان نوشت و با استفاده از آن کودکان را با فرهنگ اصیل ایرانی و هنجارهای جامعه آشنا کرد.

این روانشناس و مدرس دانشگاه ادامه داد: برای نوشتن داستان‌های موردپسند کودکان می‌توان از تخیل و دیدگاه آن‌ها استفاده کرد و با برگزاری مسابقه‌های داستان‌نویسی برای کودکان، داستان‌های بهتر را انتخاب کرد و برای آن امتیازی در نظر گرفت.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

تاثیر خواب عمیق بر سلامت مغز
چه ارتباطی بین افسردگی و اعتیاد به کار وجود دارد؟
چگونه خشم‌مان را در لحظه مهار کنیم؟
۱۱ اشتباهی که افراد باهوش هرگز مرتکب نمی‌شوند
حیوانات هم افسرده می‌شوند؟
برای اینکه مغزتان خشک نشود، راه بروید!
وحشت و توهم به بهانه قبولی امتحان!
راز هویت شخصی:آیا “من کیستم امروز” ما به گذشته‌مان مربوط است؟
نقش روانشناسی در رشد سالم کودکان
آشنایی با اختلال خواب شیفت کاری (SWSD)
۳ نکته برای فرستادن کودک زیر یک سال به کودکستان
اگر فرزندتان دچار ADHD است، درمانش را جدی بگیرید
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی