آزمايشات «كشف ماده تاريك» در دايره ترديد فيزيكدانان: قويترين حد جرم ماده تاريك جهان تعيين شد

به گزارش ايسنا، اين تشخيص از اهميت بسياري برخوردار است؛ چراكه يافتههاي اخير آزمايشات زيرزميني در مورد كشف ماده تاريك را با ترديد روبهرو خواهد ساخت.
طبق اين پژوهش كه در مجله Physical Review Letters منتشر شده، در صورت وجود ماده تاريك در جهان، اكنون قويترين حد ممكن تا به امروز براي جرم آن تعيين شده است.
محققان با استفاده از دادههاي تلسكوپ فضايي پرتو گاماي فرمي و يك رويکرد آماري جديد، جرم ذرات ماده تاريك را با محاسبه سرعتي كه اين ذرات يكديگر را در كهكشانهاي در حال گردش به دور كهكشان راهشيري حذف ميكنند، محدود كردند.
اين يافتهها ميتواند نتايج بدست آمده توسط گروههاي DAMA/LIBRA، CoGeNT و CRESST در مورد كشف ذره گريزان در آزمايشات زيرزميني را با ترديد روبرو سازد. اين آزمايشات، كشف ماده تاريك را با جرم هفت تا 12 گيگا الكترون ولت گزارش كرده بودند كه بسيار پايينتر از حد تعيين شده توسط فيزيكدانان براون است.
به گفته محققان، اگر جرم ذره ماده تاريك از 40 گيگا الكترون ولت كمتر باشد، در آن صورت مقدار اين ماده در جهان به حدي بود كه ديگر ما شاهد گسترش جهان با سرعت فزايندهاي كه امروز شاهد آن هستيم، نبوديم.
ماده تاريك به دليل اين كه مانند ستارگان و سيارات از خود تابش الكترو مغناطيسي ساطع نميكند، تنها از طريف تاثيرات گرانشي آن قابل مشاهده است.