چهارشنبه ۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 23 Apr 2025
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ / ۰۸:۱۵
کد مطلب: 64719
۱

رسانه و تاب آوری خانواده

نرگس زمانی روانشناس و مترجم
رسانه و تاب آوری خانواده
رسانه ها نقش مهمی در تاب آوری خانواده ایفا می کنند. تاب آوری به توانایی خانواده برای سازگاری مثبت با چالش ها و بحران ها اشاره دارد

تاب آوری خانواده به توانایی یک خانواده در مواجهه با چالش ها و بحران ها اشاره دارد. این مفهوم شامل قابلیت های فردی و جمعی اعضای خانواده برای سازگاری و بازگشت به حالت طبیعی پس از تجربه های سخت است به گزارش میگنا رسانه تاب آوری و سلامت روان ایران خانواده های تاب آور معمولا دارای ارتباطات قوی، حمایت عاطفی و مهارت های حل مسئله هستند. آن ها می توانند با تغییرات و فشارهای زندگی، مانند بیماری، از دست دادن شغل یا بحران های اجتماعی، به خوبی کنار بیایند.

نرگس زمانی در ادامه این مطلب آورده است تقویت تاب آوری در خانواده ها می تواند از طریق ایجاد محیطی امن، تقویت ارتباطات و آموزش مهارت های مقابله ای انجام شود، که در نهایت به بهبود کیفیت زندگی و روابط خانوادگی کمک می کند. رسانه ها می توانند به چندین طریق به تقویت تاب آوری خانواده کمک کنند:

 ۱. ارائه اطلاعات و آموزش

رسانه ها می توانند اطلاعات مفید در مورد مقابله با استرس، حل تعارض و ارتباطات سالم را ارائه دهند. این آموزش ها به خانواده ها کمک می کند تا مهارت های لازم برای مواجهه با چالش ها را کسب کنند.

 ۲. ترویج ارزش های مثبت

رسانه ها می توانند ارزش هایی مانند همدلی، همبستگی و حمایت متقابل را ترویج دهند. این ارزش ها به خانواده ها کمک می کند تا در زمان بحران به یکدیگر نزدیک تر شوند و از هم حمایت کنند.

 ۳. ارائه الگوهای مثبت

رسانه ها می توانند داستان های موفقیت خانواده هایی را که با چالش ها مقابله کرده اند به اشتراک بگذارند. این الگوها به خانواده ها الهام می بخشد و به آنها نشان می دهد که تاب آوری ممکن است.

 ۴. ایجاد حس اجتماع

رسانه ها می توانند به خانواده ها کمک کنند تا احساس تعلق به یک جامعه بزرگتر را داشته باشند. این حس اجتماع به آنها کمک می کند تا بدانند که در زمان نیاز تنها نیستند و می توانند از حمایت دیگران بهره مند شوند.

 ۵. ارائه منابع و پشتیبانی

رسانه ها می توانند اطلاعات مربوط به منابع و خدمات حمایتی را ارائه دهند که به خانواده ها در زمان بحران کمک می کند. این منابع می توانند شامل خط های تلفن اضطراری، مراکز مشاوره و گروه های پشتیبانی باشد.

در مجموع، رسانه ها نقش مهمی در تقویت تاب آوری خانواده ایفا می کنند. با ارائه اطلاعات مفید، ترویج ارزش های مثبت، ارائه الگوهای موفق، ایجاد حس اجتماع و ارائه منابع پشتیبانی، رسانه ها می توانند به خانواده ها کمک کنند تا با چالش ها و بحران ها مقابله کنند و در نهایت قوی تر از قبل بیرون بیایند.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

جلسه رئیس سازمان نظام روانشناسی با مدیرعامل شرکت برکت‌تل
درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش
راه اندازی خط مشاوره تلفنی«۴۳۷۹» برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی
بررسی نظریه یونگ و کاربرد آن در درمان
دلایل بی‌اعتمادی دختران به پدر خانواده
آزمون روانشناسی برای معلمان؛ آری یا نه؟
خجالت در نوجوانان یکی از مسائل روانشناختی رایج است
بدن ما تروما را حتی پس از فراموشی ذهن همچنان به یاد دارد
هنردرمانی و ویژگی‌های آن
چهره پنهان افسردگی در نوجوانی
عادت‌های شما آینده‌تان را می‌سازند؛ امروز تصمیم بگیرید چه آینده‌ای می‌خواهید!
اختلالات شنوایی نشانه‌ بروز این بیماری است
صعود به اورست 13 روز به طول مي انجامد، اما سقوط از آن فقط « 8 ثانيه ». ساختن روابط مدتها به طول مي انجامد اما از بين رفتن آن فقط در چند ثانيه!