شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - 5 Oct 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۷
کد مطلب: 65087
۱
یکی از بزرگترین نگرانی‌ها در مورد معلم بلاگرها، نقض حریم خصوصی دانش‌آموزان است

معلم بلاگری چیست ؟ مزایا و معایت آن کدام است ؟

دکترمحمدرضا مقدسی مدیر و موسس خانه تاب آوری
معلم بلاگری چیست ؟ مزایا و معایت آن کدام است ؟
معلم بلاگر به معلمانی اطلاق می‌شود که در شبکه‌های اجتماعی و وبلاگ‌ها به انتشار محتوا، معمولاً ویدئوها و مطالب آموزشی، می‌پردازند. این فعالیت‌ها ممکن است شامل فیلم‌های آموزشی، تجربیات تدریس، یا حتی حوادثی که در کلاس درس رخ می‌دهد، باشد. با این حال، فعالیت‌های معلم بلاگرها به دلیل برخی مشکلات قانونی و اخلاقی مورد انتقاد قرار گرفته است.

یکی از بزرگترین نگرانی‌ها در مورد معلم بلاگرها، نقض حریم خصوصی دانش‌آموزان است. برخی از معلمان بدون رضایت والدین یا خود دانش‌آموزان، اقدام به انتشار فیلم‌هایی می‌کنند که چهره یا اطلاعات شخصی آنها را فاش می‌کند. این موضوع می‌تواند منجر به شکایت از سوی خانواده‌ها شود.

انتشار ویدئوها و تصاویر دانش‌آموزان با یا حتی بدون اجازه والدین، یکی از بزرگترین نگرانی‌ها است.

کودکان و دانش آموزان در مدارس ودر کلاس درس به حمایت قانونی نیاز دارند و هرگونه تصمیم‌گیری درباره آنها باید با رعایت منافع عالی آنها صورت گیرد. اصول پیماننامه حقوق کودک تأکید دارد که هیچ فردی حق دسترسی به حریم خصوصی کودک را ندارد مگر در موارد مراقبتی. همچنین، یونیسف دستورالعمل‌هایی برای جلوگیری از انتشار تصاویری که ممکن است باعث تحقیر یا برچسب‌گذاری بر کودکان شود، ارائه کرده است.
نبود حمایت قانونی برای دانش‌آموزان در مدارس می‌تواند تأثیرات منفی عمیقی بر سلامت روان و تاب‌آوری آن‌ها داشته باشد. عدم وجود قوانین حمایتی موجب افزایش خشونت، تبعیض و آزار در محیط‌های آموزشی می‌شود که به احساس ناامنی و اضطراب در دانش‌آموزان منجر می‌گردد. این شرایط می‌تواند به کاهش اعتماد به نفس، افسردگی و مشکلات رفتاری منتهی شود. همچنین، فقدان حمایت قانونی مانع از ایجاد یک فضای مثبت و حامی برای یادگیری می‌شود، که در نهایت بر توانایی دانش‌آموزان در مقابله با چالش‌ها و توسعه مهارت‌های اجتماعی تأثیر منفی می‌گذارد.

این رفتارها ممکن است باعث کاهش اعتماد والدین به مدارس شود. والدینی که فرزندانشان تحت تأثیر معلم بلاگری قرار گرفته‌ است،بخوبی درک کرده اند که چنین اقداماتی تا چه حد می‌تواند محیط مدرسه را ناامن کند و اعتماد آنها را نسبت به سیستم آموزشی کاهش دهد

اگر هدف معلم بلاگر از تهیه ویدئوها، درآمدزایی باشد، این امر می‌تواند به آسیب به شأن و منزلت مدرسه و دانش‌آموزان منجر شود. برخی از معلمان ممکن است به جای تمرکز بر آموزش، به دنبال جذب فالوور و کسب درآمد از طریق تبلیغات باشند.
وقتی که معلمان به جای تمرکز بر آموزش و تربیت، به دنبال کسب درآمد از طریق محتواهای آنلاین باشند، ممکن است کیفیت آموزش کاهش یابد و ارزش‌های آموزشی تحت تأثیر قرار گیرد. این امر می‌تواند باعث ایجاد رقابت نادرست بین معلمان و تضعیف اعتماد دانش‌آموزان به سیستم آموزشی شود. همچنین، تمرکز بر جنبه‌های مالی ممکن است معلمان را از توجه به نیازهای واقعی دانش‌آموزان بازدارد و در نتیجه، تجربه یادگیری آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

وزارت آموزش و پرورش در برخی موارد اقدام به ممنوعیت فعالیت معلم بلاگرها کرده است. این ممنوعیت بیشتر به دلیل نگرانی‌های مربوط به تأثیرات منفی این نوع فعالیت‌ها بر روی محیط آموزشی و اعتماد والدین به مدارس است.

در حالی که معلم بلاگری می‌تواند فرصتی برای تبادل تجربیات آموزشی باشد، اما باید با احتیاط انجام شود تا حقوق دانش‌آموزان رعایت گردد و از آسیب‌های احتمالی جلوگیری شود. آموزش و پرورش می‌تواند با طراحی دوره‌های آموزشی مناسب برای معلمان، استفاده صحیح از تکنولوژی را ترویج کند تا این فعالیت‌ها به نفع نظام تعلیم و تربیت باشد.

 دکتر محمدرضا مقدسی مدیر و موسس خانه تاب اوری در خاتمه این مطلب آورده است معلم بلاگری به عنوان یک پلتفرم نوین، فرصتی منحصر به فرد برای تبادل تجربیات آموزشی فراهم می‌آورد.

معلمان می‌توانند با به اشتراک گذاشتن روش‌ها، فعالیت‌ها و چالش‌های خود، به یکدیگر کمک کنند تا بهترین شیوه‌های تدریس را شناسایی و پیاده‌سازی کنند.
این تبادل اطلاعات نه تنها به ارتقاء کیفیت آموزش کمک می‌کند، بلکه باعث ایجاد وفاق یک جامعه آموزشی متصل و پویا می‌شود. از طریق بلاگ‌ها، معلمان می‌توانند الهام‌بخش یکدیگر باشند و با ارائه راهکارهای خلاقانه، به بهبود یادگیری دانش‌آموزان کمک کنند.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

مغز ما چگونه همزمان احساسات متضاد دارد؟
چطور در لحظه حال زندگی کنیم؟
گفت‌و‌گو لذت بی‌پایان است
شکست باعث تاب آوری نمی‌شود!
فروید راوی سفر به اعماق روان، کاشف زوایای تاریک وجود
۷ خرید برای شادتر بودن بر اساس تحقیقات روانشناسی
زوجین خوشحال واقعی، چه نکاتی رو رعایت میکنن که دیگران رعایت نمیکنن!
کرونا مغز کودکان دختربچه‌ها را پیر کرده است
مشخصات پدر خوب چیست ؟
راز زوج‌های باهوشی که به پای هم پیر می‌شوند، چیست؟
آیا عشق همیشه جاودانه و زنده است؟
جایگاه حرفه‌ای مشاوران در مدارس چیست؟
ميزان هوش، با توانايى تغيير كردن، اندازه گيرى ميشود. آلبرت انشتين