جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - 6 Dec 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۹
کد مطلب: 65555
۸

هوش معنوی و ترس از زایمان

دکتر زهرا محبوبی نیه
هوش معنوی و ترس از زایمان
بارداری، از مهمترین و پراسترس ترین دوره های زندگي زنان است. وضعیت رواني زنان و استرس های دوران حاملگي به طور مستقیم یا غیر مستقیم، سلامت مادر یا جنین را تحت تأثیر قرار می دهد و ترس از زایمان یكي از مسائل پر استرس دوران بارداری است.

خصوصیات شخصیتي و  رواني مادر، عدم تحمل درد، مشاهده و شنیدن تجارب اطرافیان، نگراني درباره عوارض جسمي نامطلوب از دلایل ترس از زایمان مي باشد. میزان بالای ترس و اضطراب زایمان پیش بیني کننده افسردگي پیش از زایمان است.

ترس، اضطراب و درد سه عاملي مهم در هنگام زایمان هستند. اگر ترس و اضطراب برطرف شود، آرامش رواني و جسمي جایگزین می‌گردد.

دکتر زهرا محبوبی نیه در ادامه این مطلب آورده است زني که برای بار نخست باردار مي شود و ترس از زایمان را بیان مي کند، نیاز به مراقبتهای ویژه دارد تا قادر به اداره بارداری و تجربه خوشایند از زایمان باشد. هوش معنوی دربردارنده نوعي سازگاری و رفتار حل مسأله است که بالاترین سطوح رشد را در حیطه های مختلف شناختي، اخلاقي، هیجاني، بین فردی شامل شده و فرد را جهت هماهنگي با پدیده های اطرافش و دستیابي به یكپارچگي دروني و بیروني یاری مي نماید.

Nasel معتقد است هوش معنوی ترکیبي از توانایي ها و علایق معنوی، خصیصه های شخصیتي، توانایي های شناختي خاص و فرآیندهای عصب شناختي است.

Macmolen و همكاران شجاعت، یكپارچگي، شهود و دلسوزی را از مولفه های هوش معنوی مي دانند. پژوهش ها ارتباط میان معنویت و هدف زندگي، رضایت از زندگي و سلامت، را گزارش کرده اند.

Glaver Craft و همكاران دریافتند آنچه در باورهای مذهبي به افراد امكان مي دهد به توانایي و بردباری رواني بهتری برای تحمل دردهای زندگي دست یابند، جستجوی معنا در زندگي، مفهوم و درک پدیده های زندگي، نیرو و قدرت روان شناختي و تمایل به مرتبه های متعالي تر در زندگي مي باشد. هوش معنوی با مولفه های روان شناختي برونگرایي، ثبات هیجاني و رفتاری و همچنین مقابله با ترس ارتباط دارد.

مطالعه Lysne  و همكاران نشان داد معنویت، مقاومت افراد را در برابر درد افزایش داده و هوش معنوی با مقابله با ترس ارتباط دارد.

به گزارش میگنا امروزه توجه روانشناسي ومتغییرهایي از قبیل ترس و اضطراب به عنوان یكي از سازه های مهم و اثرگذار بر سلامت روان و سازگاری به ویژه در دوران بارداری افزایش یافته است. هوش معنوی از عوامل شخصیتي و فردی موثر بر ترس است.

هرچقدر هوش معنوی مادر باردار بالاتر باشد میزان ترس از زایمان کمتر و تمایل به زایمان طبیعی بیشتر و همچنین میزان تاب آوری در برابر استرس  بالاتر است.

در روبرو شدن با استرس، تولید معنای شخصي (مولفه هوش معنوی) به فرد امكان مي دهد تا با ایجاد شرایط جدیدی که حتي اگر استرس آور و نگران کننده باشد، معنا یا هدفي را در آن بیابد و بتواند با شرایط جدیدش سازگار شود و به این طریق عامل استرس زا را تغییر داده و تأثیرات منفي آن را کاهش مي دهد. تصورات غلط از درد زایمان و ترس از موارد ناشناخته،  سبب شدت درد مي شود و زنانی كه ترس کمتری دارند به افرادی که مراقبت آنها را به عهده دارند اعتماد بیشتری داشته و درد زایمان را بهتر تحمل مي نمایند.
 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

خلاقیت در روانشناسی محیط با هدف احیای ارزش‌های فردی
سلامت روان روانشناسان؛ نقطه کور در مشاوره‌ها
آشنایی با  انجمن روانشناسی آلمان
چرا اتاق عمل سبز رنگ است؟
سه درمان روانشناختی شگفت انگیز برای بی‌خوابی!
این سه عادت بر سلامت روان شما تأثیر منفی دارند
زن‌ها هر 41دقیقه یک شایعه درست می‌کنند!
چرا از صدای ضبط‌ شده خودمان متنفر هستیم؟
چرا شوهرم به من خیانت می‌کند؟
تراپیست کیست؟  آیا می‌توان به تراپیست دروغ گفت؟
چگونه یک مادر شاغل موفق باشیم؟
ارتباط عجیب ماهی با کاهش افسردگی
اعتماد به نفس ضرورتاً تضمین کننده موفقیت نیست ولی عدم اعتماد به نفس مطمئناً باعث شکست می‌شود./ آلبرت بندورا