چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ - 18 Jun 2025
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۲۲:۲۲
کد مطلب: 66697
۴
۱۳
سلطه پولدار‌ها بر صندلی دانشگاه‌ها

نفر اول کنکور سراسری ۳۰۰ میلیون کتاب اطرافش چیده بود

نفر اول کنکور سراسری ۳۰۰ میلیون کتاب اطرافش چیده بود
خبرآنلاین: شکاف میان دهک‌های بالای اقتصادی با دهک‌های پایین در جامعه حالا خودش را در مسائل آموزشی نشان می‌دهد، نظم و نظام آموزش کشور مسیری طی کرده که دست هرکسی به دانشگاه‌های معتبر داخلی نرسد، بلکه فقط گروه‌های برخورددار اقتصادی باشند که آرزوی تحصیل در این دانشگاه‌ها را به واقعیت تبدیل می‌کنند، طوری‌که حالا می‌شود گفت عدالت آموزشی تقریباً فراموش شده است.

به‌گفته یک کارشناس آموزش: «شکاف بین مدارس دولتی و خصوصی افزایش پیدا کرده، دانش‌آموزانی که در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند، امکانات بهتری دارند، اما در مدارس دولتی، مشکلات مالی باعث شده کیفیت آموزش کاهش پیدا کند.»

محمدرضا نیک‌نژاد قبل‌تر گفته بود: «خصوصی‌سازی آموزش در سال‌های اخیر گسترش پیدا کرده، وقتی بخشی از مسئولیت آموزش‌وپرورش به بخش خصوصی سپرده می‌شود، کیفیت آموزشی برای اقشار ضعیف کاهش پیدا می‌کند، چون بسیاری از خانواده‌ها توانایی پرداخت هزینه‌های مدارس غیردولتی را ندارند. در حالی که آموزش‌وپرورش باید یک نهاد کاملاً دولتی و حمایتی باشد. وضعیت آموزش‌وپرورش در ایران مطلوب نیست و روند نزولی دارد.»

همچنین علی امرایی، عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت قبل‌تر درباره عدالت آموزشی و کیفیت آموزش در مدارس دولتی به خبرآنلاین گفته بود: « برخی از مدارس دولتی از کیفیت لازم برخوردار نیستند و از طرفی کتاب‌های درسی ما لاغر شده است و برعکس شاهد چاق شدن کتاب‌های کمک آموزشی هستیم، ضمن این‌که کمبود معلم هم داریم، همه این عوامل سبب ضعف تحصیلی دانش آموز در مدارس دولتی می‌شود.»


قبولی دانشگاه‌های دولتی دهک‌های بالای اقتصادی هستند
کاهش کیفیت آموزش در مدارس دولتی درحالی دست دانش‌آموزان دهک‌های متوسط روبه پایین را از قبولی در دانشگاه‌های معتبر دور کرده که افزایش کیفیت آموزش در مدارس غیردولتی به مدد پول و هزینه‌های هنگفتی که در آن‌ها می‌شود سبب شده بخش زیادی از قبولی‌های دانشگاه‌های معتبر سهم گروه برخوردار اقتصادی باشد.

در این‌باره مهدی حسنلو، استاد دانشگاه تهران و سرپرست سابق اداره کل امور خوابگاه‌های این دانشگاه به خبرآنلاین می‌گوید: «گزارشی خواندم که ورودی دانشگاه‌های دولتی دهک‌های اقتصادی بالای ۶ هستند، یعنی دانشجویانی که از گروه‌های برخوردار و متوسط از نظر اقتصادی هستند بیشتر در دانشگاه‌های دولتی قبول می‌شوند.»

او ادامه می‌دهد: «این خبر هم خوب است هم بد؛ خوب است چون کمتر با فقر و گرفتاری دانشجویان مواجه هستیم، اما بد بودن از این منظر که بچه‌هایی که از نظر اقتصادی برخوردار نیستند نمی‌توانند وارد دانشگاه‌های خوب شوند، یک عکس از نفر اول کنکور تجربی سال قبل منتشر شد که در اطراف‌شان کلی کتاب چیده شده بود، گمان می‌کنم قیمت آن کتاب‌ها حدود ۳۰۰ میلیون تومان بود، بدون در نظر گرفتن هزینه‌های کلاس‌ها کنکور؛ با این وجود منکر وجود دانشجویان نیازمند در دانشگاه تهران نمی‌شوم، اما بدانید که امروز ورودی دانشجویان از میان بچه‌هایی هست که از منظر اقتصادی برخوردار هستند.»

سهم کم دانش‌آموزان مراکز دولتی از قبولی‌های زیر ۳ هزار در دانشگاه
گزارش‌های منتشر شده توسط مرکز پژوهش‌های مجلس هم سلطه گروه‌های برخوردار اقتصادی در قبولی دانشگاه‌ها را نشان می‌دهد، همین چند روز قبل ویدیویی در فضای مجازی منتشر شد، مهدی موحدی بکنظر، تحلیلگر مسائل اقتصادی در این ویدیو گزارشی از مرکز پژوهش‌های مجلس ارائه داد، او گفت: «به استناد گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در سال ۱۴۰۲ بیشتر کسانی‌که در دانشگاه‌های تهران، شریف، علامه طباطبایی، یعنی دانشگاه‌های موثر کشور قبول شدند از دهک‌های پر درآمد کشور هستند، تقریباً حدود ۷۵ درصد دانش‌آموزان پشت کنکوری دانشجویان دولتی هستند اما حدود ۲ درصد از قبولی‌های زیر رتبه ۳ هزار در دانشگاه‌ها دانش‌آموزان مراکز دولتی هستند. یعنی عملاً سرنوشت محتوم نظام آموزشی کشور ما به این سمت می‌رود که دیگر نمی‌تواند نماینده گروه کارگر و قشر ضعیف و متوسط به پایین جامعه باشد. والدین بیشتر دانشجویان دانشگاه‌هایی مانند شریف دیگر کارگر نیستند.»

این شکاف طبقاتی حتی در جوامع لیبرال هم به این شدت دیده نمی‌شود
درهمین‌باره محمد داوری کارشناس آموزش و مشاوره تحصیلی در مدارس به خبرآنلاین می‌گوید: «تنوع مدارس یکی از مصادیق نقض عدالت آموزشی است، سال به سال سهم مدارس دولتی عادی در کسب رتبه‌های برتر کنکور کاهش یافته است، در مقابل درصد قبولی دانش‌آموزان مدارس تیزهوشان، نمونه دولتی، غیرانتفاعی و مدارس خاص بسیار بالاست که این موضوع نشان‌دهنده رقابت نابرابر و شکست بسیاری از افراد است.»

او ادامه می‌دهد: «در نظام‌های آموزشی کشورهای توسعه‌یافته این میزان تنوع مدارس وجود ندارد، از نظر اجتماعی و فرهنگی نیز این موضوع آسیب‌های جدی به همراه داشته و باعث طبقاتی شدن و چندگانگی در نظام آموزشی شده است، این شکاف طبقاتی حتی در جوامع لیبرال هم به این شدت دیده نمی‌شود.»
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

Iran, Islamic Republic of
درس خواندن هم شده برا پولدارها
Iran, Islamic Republic of
بله کاملا درسته خیلی شکاف طبقاتی بوجود اومده اونایی که پولدارند حرف اول رو میزنند این عین بی عدالتی هست وخدا خودش امام عصر رو ظاهر کنه تا عدالت اجرا بشه البته قبلا هم بود من خودم هم با بهترین درسی که تو مدرسه میخوندم چون هزینه خرید یه کتاب تستی رو نداشتم ودیدم اونهایی که پولدارند وواسه کتاب وکلاس اضافه هزینه میکنند از درس وکنکور کنار کشیدم وبرخلاف باور همه معلمان دلسوزم درس رو کنار گذاشتم چون دیدم درس خوندن تو مدرسه با کنکور متفاوت هست یعنی کتاب درسی تنها جواب سوالات کنکور نیست بلکه باید کتاب های غیر درسی زیادی باید باشه وکلاس های خصوصی دیگه ای
Iran, Islamic Republic of
تل پر کتاب رایگان کلاس خصوصی هک شده
Iran, Islamic Republic of
صدردصد
محمد
Iran, Islamic Republic of
بنده این حرف رو قبول ندارم آدم هایی رو میشناسم که فقط کتاب های خودش رو خونده و ی قلم چی ثبت نام کرده رتبه ۳۵۰ شد .... افرادی هم میشناسم پولدار و خیلی هزینه کرده ولی حتی مجاز هم نشده تو کنکور ..... خودم سال ۱۳۸۸ کنکور دادم با ازمون قلم چی و کتاب های مدرسه ... شدم ۹۸۰۰ تجربی و ارشد ۷۲ شدم و دکترا رتبه یک .... فقط با کتاب های خودم نه کلاسی و نه هزینه بالا ....... درس خوندن یاید با کیفیت باشه ....
بی بی
Iran, Islamic Republic of
بله صحیح می فرمایید
دقت کنید کنکور شما 1388.
الان کنکور و نوع طراحی سوالات حتی ازمون های نهایی که شاهد هستیم خیلی فرق کرده است.
Iran, Islamic Republic of
بهترین حالت برگزاری ازمون های نهایی استاندارد هست . تا سد کنکور شکسته بشه
Iran, Islamic Republic of
کاملا موافقم اونایی که پول دارن جایگاه خیلی بهتری دارند
فرزند خودم یک نمونه بارز هستش بدلیل عدم توان مالی و نرفتن به کلاس کنکور و درس خوندن در مدارس دولتی با وجود نمرات عالی و نفر اول مدرسه بودن، نداشتن هیچ سهمیه ای در دانشگاه و رشته مورد علاقه خودش قبول نشد و این بی عدالتی که در کشور ما بوجود اومده امیدوارم مسئولان چاره ای بیندیشند
Iran, Islamic Republic of
کسی که بخواد درس بخونه میخونه حتی با کتاب های دست دوم و امانت از کتابخانه ..
سلمان
Iran, Islamic Republic of
همچین هم میزان درصد های مواد درسی نفر اول چشمگیر نیست نسبت به سال های قبل
سمپادی
Iran, Islamic Republic of
خب اونی که سمپاده رو باید با بعضیااایی که مدارس عادی هستن یکی در نظر بگیریم؟؟این عدالت آموزشیه؟
سمپاد خودش ی عدالته. واسه کسی که پتانسیل و گنجایش اینو داره که بیشتر بهش یاد داده بشه. بعضیا مدارس عادی تو کتاب وزارتی موندن. بعد تو سمپاد تکمیلی و جزوه تدریس میکنن که مطالب کنکور و دوره دوم دبیرستان هست.
Iran, Islamic Republic of
درس خواندن باید با راه و روش واصولی باشد
Iran, Islamic Republic of
بحث پول و اقتصاد نیست امتحانات خیلی سخت گرفته میشوند اول ایراد خودتونو بر طرف ف کنید
از تپش قلب تا نشخوار فکری: راه‌هایی برای مهار اضطراب این روزها
تصویر موهای روی تشک صورتی، متعلق به پرنیا است
راهنمایی روان‌شناسان برای روزهای پراسترس و شرایط جنگی
ارتباط نشستن زیاد و اندازه مغز
مادران غرق در اینستاگرام
وقتي نوجواني از راه مي‌رسد...
نایکان:10 دقیقه تأمل و خودشناسی روزانه، یک عمر آرامش
رابطه تغذیه، مغز و سلامت روان
پدیده چراغ گاز در روانشناسی چیست؟
چطور شنونده خوبی برای عزیزانت باشی؟
یک عشق و دو زبان: چرا زنان و مردان درک متفاوتی از عشق دارند؟
شخصیت‌های هیستریونیک چه ویژگی‌های بارزی دارند؟
تونل هابه ما آموختند که حتی دردل سنگ هم راهی برای عبور هست، تونل ها راست میگویند ؛ راه است ، حتی از دلِ سنگ! " آنجا كه راه نیست ، خداوند راه را می گشاید... "