چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ - 18 Jun 2025
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۰۵
کد مطلب: 66735
۱

زنگ خطر اختلالات شخصیتی در جامعه به صدا درآمد

زنگ خطر اختلالات شخصیتی در جامعه به صدا درآمد
به گزارش میگنا دکتر احمد قره‌خانی در گفت‌وگو با ایسنا پیرامون ناهنجاری‌های اخیر در شهرستان تویسرکان، با بیان اینکه اختلالات شخصیتی الگوها و ویژگی‌های رفتاری پایدار، انعطاف‌ناپذیر و ناسازگارانه‌ای هستند که بر تفکر، واکنش‌های هیجانی، روابط بین‌فردی و کنترل تکانه تأثیر می‌گذارند، اظهار کرد: رفتارهای نابهنجار ناشی از این اختلالات، با پیش‌بینی آسیب به خود و دیگران، نگرانی‌های عمده‌ای را برای فرد و جامعه ایجاد می‌کند.

قره‌خانی تصریح کرد: اختلالات شدید روانی می‌توانند موجب بروز احساسات، رفتارها و افکاری آشفته و عجیب شوند که عملکرد روزمره فرد را مختل کرده و در مواردی حتی او را برای خود و دیگران خطرناک می‌سازند.

وی با اشاره به شیوع ۱۰ تا ۲۰ درصدی اختلالات شخصیتی در جامعه، مطرح کرد: این اختلالات به دلیل نقش اساسی در زمینه‌سازی برای سایر اختلالات روان‌پزشکی مانند قتل، خودکشی، اعتیاد، اختلالات عاطفی، پرخاشگری و... از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند.

این روانشناس با تأکید بر این‌که منشأ بسیاری از بزهکاری‌ها و جرائم در شخصیت افراد نهفته است، گفت: چه جرم با برنامه‌ریزی قبلی و چه به صورت ناگهانی رخ دهد، ریشه در ساختارهای شخصیتی افراد دارد.

قره‌خانی با بیان اینکه یکی از چالش‌های اساسی در درمان اختلالات شخصیت، انکار بیماری از سوی مبتلایان است، گفت: افراد دارای اختلال شخصیت معمولاً نمی‌پذیرند که رفتارشان مشکل‌ساز است و آن را برخلاف هنجارهای اجتماعی و فرهنگی نمی‌دانند. همین موضوع، روند درمان را بسیار دشوار می‌کند.

وی با توجه به حوادث اجتماعی اخیر، بر لزوم شناسایی و مداخله به‌موقع در درمان این افراد تأکید کرد و ادامه داد: عدم درمان این اختلالات می‌تواند به آسیب‌های جدی به دیگران منجر شود و این مسئله‌ای حساس و ضروری است.

این روانشناس با هشدار نسبت به برخی نشانه‌های هشداردهنده در رفتار نوجوانان و جوانان، از والدین و مربیان خواست در صورت مشاهده مواردی همچون واکنش‌های هیجانی شدید، وابستگی افراطی، تغییرات خلق‌وخوی مداوم، بی‌اعتمادی شدید، ناتوانی در همدلی، کمال‌طلبی بیمارگونه، تفکر صفر و صد، نیاز افراطی به توجه و ناتوانی در کنترل پرخاشگری، فرزندان خود را به مراکز تخصصی ارجاع دهند تا از بروز پیامدهای ناگوار پیشگیری شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

از تپش قلب تا نشخوار فکری: راه‌هایی برای مهار اضطراب این روزها
تصویر موهای روی تشک صورتی، متعلق به پرنیا است
راهنمایی روان‌شناسان برای روزهای پراسترس و شرایط جنگی
ارتباط نشستن زیاد و اندازه مغز
مادران غرق در اینستاگرام
وقتي نوجواني از راه مي‌رسد...
نایکان:10 دقیقه تأمل و خودشناسی روزانه، یک عمر آرامش
رابطه تغذیه، مغز و سلامت روان
پدیده چراغ گاز در روانشناسی چیست؟
چطور شنونده خوبی برای عزیزانت باشی؟
یک عشق و دو زبان: چرا زنان و مردان درک متفاوتی از عشق دارند؟
شخصیت‌های هیستریونیک چه ویژگی‌های بارزی دارند؟
هر وقت احساس حسادت کردیم ، یادمان باشد ، خاموش کردن شمع دیگری ، باعث نمیشود ، شمع ما درخشان تر نور افشانی کند