جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۰ / ۱۰:۴۶
کد مطلب: 9122
۰
۱

حدود 25 درصد از ايراني‌ها از مشكلات روانشناختي در رنجند

رييس انجمن روانشناسي ايران با بيان اين كه حدود 20 تا 25 درصد از جمعيت كشور به نوعي از مشكلات روانشناختي در رنجند، گفت: سلامت روان در وزارت بهداشت ناديده گرفته شده است.

به گزارش ايسنا، دكتر حميد يعقوبي در آستانه برگزاري سومين كنگره سراسري پژوهش‌هاي روانشناسي باليني در نشستي با خبرنگاران با اشاره به يك دهه فعاليت انجمن روانشناسي ايران، گفت: آمارها حاكي از آن است كه 20 تا 25 درصد مردم كشور به گونه‌اي از مشكلات روانشناختي رنج مي‌برند و نيازمند مداخلات روانپزشكي هستند. بر اساس تعاريف سازمان جهاني بهداشت در مقوله سلامت چهار مولفه جسمي، رواني، اجتماعي و معنوي مطرح است. اين سوال مطرح است كه آيا به اين چهار مولفه به ميزان كافي مي‌پردازيم. وزارت بهداشت به عنوان متولي سلامت جامعه براي تحقق اين موضوع چه اقداماتي انجام داده است؟

وي با اشاره به تنزل جايگاه اداره كل سلامت روان در ساختار تشكيلاتي وزارت بهداشت، ادامه داد: به اين ترتيب بعد سلامت روان به عنوان يكي از ابعاد سلامت در وزارت بهداشت ناديده گرفته شده و به حد مشاوره تنزل يافته است. اين در حالي است كه در وزارت علوم اداره كل مشاوره و سلامت تشكيل شده است.

يعقوبي افزود: اگر اكنون حدود 25 درصد مردم به نوعي از اختلالات روانشناختي در رنجند مطمئنا در 10 سال آينده اين آسيب‌ها سرريز خواهد شد. در حال حاضر حدود يك چهارم تا يك پنجم جامعه نيازمند مداخلات روانشناسي هستند اما تعداد روانشناساني كه در سازمان نظام روانشناسي ثبت نام كرده‌اند حدود 9 هزار نفر است. ضرورت پرداخت به مقوله سلامت روان بيش از پيش احساس مي‌شود.

وي با بيان اين كه انجمن روانشناسي ايران با چالش‌هايي روبروست، ادامه داد: چگونگي جذب دانشجويان يكي از اين چالش‌هاست. امروزه برخي دانشگاه‌ها در مقاطع تحصيلات تكميلي تعداد زيادي دانشجو پذيرش مي‌كنند اما دانشجويان آموزش عمومي لازم را دريافت نمي‌كنند. در مجموع به نظر مي‌رسد در حوزه روانشناسي نوع سازماندهي فعاليت‌ها نيازمند بازنگري است.

يعقوبي با تاكيد بر لزوم بومي سازي علوم به ويژه علوم انساني افزود: لازم است در بازنگري‌ها به گونه‌اي رفتار شود كه آخرين دستاوردهاي تحقيقاتي دنيا مورد استفاده قرار گيرد و اين تحقيقات با فرهنگ كشور تطبيق داده شوند.

وي همچنين شايع‌ترين اختلالات خلقي و اضطرابي را از جمله شايع‌ترين اختلالات روانشناختي عنوان كرد و گفت: در حال حاضر به ازاي هر 1500 دانشجو يك روانشناس و مشاور در كشور وجود دارد. در مجموع تعداد روانشناسان در مقايسه با نياز كشور بسيار پايين است.

رييس انجمن روانشناسي ايران گفت: هر تصميم در حوزه دولت و كشور مي‌تواند سلامت روان را تحت تاثير قرار دهد.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

اشنا
Iran, Islamic Republic of
خیلی بی خود کرده اونی که همچنین درصدی اعلام کرده اون خودش روانی بود. خودش بیاد با افراد زندگی کنه تا ببینه چند درصد مشکلات روان شناختی دارند...
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
تا حالا هيچ آدم قوى اى كه گذشته آسونى داشته باشه نديدم .