۵۰ درصد بیماران آسمی دچار سینوزیت میکروبی یا آلرژیک است

محمدرضا بلورساز در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: در زمانهای قدیم اعتقاد داشتند که ترشحات قسمتهای فوقانی راههای هوایی به داخل ریه ریخته شده و باعث تحریک راههای هوایی تحتانی میشوند؛ همچنین در افراد دچار بیماری سینوزیت، خطر عود عفونت آسم به مراتب بیشتر از افراد عادی است.
وی افزود: در این افراد به صورت مکرر ترشحات چرکی از طریق سینوسها به داخل برونشها ریخته شده و باعث ایجاد تحریک و انقباض راههای هوایی و نهایتاً ایجاد یا عود بیماری آسم میشود.
رئیس انجمن عفونی کودکان ایران ادامه داد: طبق یک آمار، ثابت شده که ۵۰ درصد بیماران آسمی دچار سینوزیت میکروبی یا آلرژیک است و به همین دلیل بیمار یا کودک مبتلا به آسم باید از نظر عفونت سینوسها یا سینوزیت آلرژیک بررسی شوند تا در صورت ابتلا به سینوزیت به موقع تحت درمان معالجه قرار گیرند.
وی تصریح کرد: بررسی سینوسها یکی از مسائل و بررسیهای لازم در مورد بیماران آسمی و در مورد سینوزیت نیز عفونت و تورم سینوسهاست، البته برای تشخیص سینوزیت حتماً باید رادیوگرافی و در صورت نیاز از سیتیاسکن استفاده شود تا پس از تشخیص، برای از بین رفتن عفونت سینوس اقدامات درمانی شروع شود.
این فوق تخصص عفونی کودکان تأکید کرد: علاوه بر موضوعات فوق، ممکن است بیمار دچار تشدید و عود آسم شده و عوارضی شامل عوارض مغزی و چشمی را ایجاد کند که در این حوزه توصیه میشود بیماران مبتلا به آسم که دچار عود علائم بیماری آسم میشوند از نظر سینوسها و عفونت سینوسها و نیز سینوزیت آلرژیک تحت بررسی قرار گیرد.