جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۰ / ۱۱:۱۰
کد مطلب: 9526
۰

موفقيت دانشمند ايراني در توليد آسپرين تركيبي جديد+عكس

   
دانشمند ايراني دانشگاه «سيتي كالج نيويورك» موفق به تركيب دو گونه جديد آسپرين در يك ماده هيبريدي شده كه براساس مطالعات آزمايشگاهي از كارايي بهتري در كنترل گسترش چندين گونه سرطان برخوردار است.

به گزارش ايسنا، اين نمونه جديد موسوم به « آسپرين NOSH» نام خود را به دليل قابليت منتشر كردن اكسيد نيتريت(NO) و سولفيد هيدروژن(H2S) گرفته است.

خسرو كشفي، دانشيار پزشكي،‌ شيمي، ‌فيزيولوژي و داروشناسي دانشكده پزشكي سيتي كالج، NOSH را جزو مواد علامت‌دهنده‌اي در بدن خوانده كه عروق خوني را شل كرده، التهاب را كاهش داده و از تاثيرات گوناگون ديگري نيز برخوردار است.

دانشمندان پيش از اين نيز آسپريني را توليد كرده بودند كه در تلاش براي كاهش عوارض جانبي بالقوه آسپرين و بروز خونريزي در دستگاه گوارش،‌ به انتشار اكسيد نيتريت مي‌پرداخت.

گونه ديگري از آسپرين نيز كه سولفيد هيدروژن آزاد مي‌كند، توسط دانشمندان توليد شده بود كه از خواص ضد التهابي و ايمن براي شكم برخوردار بود.

از آنجايي كه گازهاي NO و H2S از لحاظ فيزيولوژيكي برابر بوده و كشفي نيز پيش از اين به نمايش تاثيرات سودمند هر دو گونه آسپرين پرداخته بود،‌ با فرض اينكه يك تركيب جديد با خواص هر دو گاز حتي مي‌تواند از قدرت و تاثير بيشتر از هر كدام از آنها برخوردار باشد، دست به توليد آسپرين NOSH زد.

اين آسپرين در نمونه آزمايشگاهي خود به نمايش نشانه‌هايي از مهار رشد سلول‌هاي سرطاني پستان، روده بزرگ، پانكراس، ريه، پروستات و برخي سلول‌هاي سرطان خون پرداخته است.

كشفي اظهار كرد: اين دارو نشان داده كه به طور قابل توجهي نيرومندتر از آسپرين تنها است. براي مثال در مورد سرطان روده بزرگ، اين تركيب در آزمايش‌هاي آزمايشگاهي تا 100 هزار بار نيرومندتر از داروي اصلي عمل كرده و منجر به توقف تقسيم سلول‌ها، خشك شدن و مرگ آنها شد.

تحقيقات بيشتر اين دانشمند ايراني كه در مجله ACS منتشر شده نشان مي‌دهد كه آسپرين NOSH براي حيوانات مضر نيست. براي مثال در موش‌هاي مبتلا به سرطان روده انساني،‌دوزهاي روزانه براي 18 روز منجر به كاهش اندازه تومور تا 85 درصد بدون آسيب به سلول‌هاي عادي شد.

كشفي از امكان آغاز كارآزمايي انساني طي در دو سال آينده خبر داده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
هر وقت احساس حسادت کردیم ، یادمان باشد ، خاموش کردن شمع دیگری ، باعث نمیشود ، شمع ما درخشان تر نور افشانی کند