دوشنبه ۳ مهر ۱۴۰۲ - 25 Sep 2023
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۵ / ۱۰:۲۷
کد مطلب: 39343
۰
به فرزندم چه بگویم؟

چگونه از کودکان در برابر تاثيرات منفی اختلافات زناشويى حفاظت كنيم؟

الناز ناطق پور
چگونه از کودکان در برابر تاثيرات منفی اختلافات زناشويى حفاظت كنيم؟
میگنا: با وجود تمام شواهد كه نشان مى دهد اختلافات زناشويى، تاثيرات منفى بر كودكان مى گذارد ممكن است بعضى از والدين با خود فكر كنند كه بايد اختلافات خود را كنار بگذارند يا دست كم آن ها را از فرزندانشان پنهان كنند! اما اين ايده نه تنها ايده مناسبى نيست بلكه غير ممكن نيز است زيرا اختلاف نظر در زندگى زناشويى طبيعى است.
تحقيقات اخير راه حل هايي را در اختيار والدين قرار مى دهد كه به كمك آن ها مى توانند طورى با هم برخورد كنند كه به بچه آسيبى نرسد و در عين حال فرزندانشان چيز هايى نيز بياموزند:
اصول پرورش هيجان را در زندگى خود به كار ببريد
نتايج تحقيقات در خصوص نياز هاى عاطفى و هيجانى كودكان نشان مى دهد كه وقتى والدين به حرف هاى بچه ها گوش مى دهند ،در كشان مى كنند و احساسشان را جدى مى گيرند آنگاه بيشتر از زمان ديگر شاد و موفق هستند.

از چهار پيام آور فاجعه بر حذر باشید
اين چهار پيام آور فاجعه به ترتيب شدت خطرى كه متوجه زندگى زناشويى است عبارتند از :
1. انتقاد و عيب جويى
2. توهین و تحقير
3. حالت دفاعى به خود گرفتن
4. سكوت سنگى پيشه كردن

اختلافات زناشويى خود را كنترل كنيد
علاوه بر اصول پرورش هيجان توصيه هاى عملى ديگرى نيز وجود دارد كه با اجراى آن ها مى توانيد فرزندان خود را بيش از بيش از تاثيرات منفى اختلافات زناشويى مصون نگاه داريد
1. در دعواهاى زناشويى خود از بچه ها به عنوان سلاح استفاده نكنيد
بيشتر بچه ها نيازمند دريافت عشق هم از جانب پدر و هم از جانب مادرشان هستند به ويژه در مواقعى كه سعى دارند با مشكلات ناشى از اختلافات زناشويى والدينشان كنار بيايند.
وقتى كه يكى از والدين از بچه به عنوان وسيله ايى براى ضربه زدن به حريف استفاده مى كند، در واقع بازنده اصلى بچه است. به والدينى كه دائم با يكديگر در حال جنگ و جدال هستند توصيه مى شود بين نقش خود به عنوان مادر يا پدر خانواده و نقشى كه به عنوان حريف و رقيب همسر ايفا مى كنند تفاوت قائل شوند. بدين ترتيب از تمام توان خود استفاده كنيد تا فرزندانتان احساس ايمنى و دوست داشته شدن كنند.

نكته ديگر اينكه والدينى كه با هم اختلاف دارند بايد از عيب جويي و سرزنش يكديگر در نزد بچه خود دارى كنند زيرا اين كار باعث خراب شدن رابطه بچه با پدر و مادر مى شود.

2. به فرزندان خود اجازه ندهيد در اختلافات شما دخالت كنند و نقش ميانجى را ايفا كنند به فرزندتان بفهمانيد كه هيچ مسئوليتى در قبال حل مشكل والدين ومراقبت از آن ها ندارد. ضمنا در صورت امكان به فرزند خود اطمينان بدهيد كه پدرو مادر سعى مى كنند راهى پيدا كنند كه اوضاع بهتر شود.

3. وقتى كه اختلاف نظرهايتان برطرف مى شود فرزندانتان را در جريان بگذاريد
بچه ها درست همانطور كه از دعوا و اختلاف والدينشان ناراحت مى شوند از حل و فصل اختلاف آن ها خوشحال مى شوند و آرامش مى يابند. براى مثال آن ها را در آغوش بگيريد و با اين كار به او نشان بدهيد كه همه چيز رو به راه است.

4. براى فرزندان خود پايگاهى براى دريافت حمايت عاطفى فراهم كنيد
بايد به هنكام بروز اختلاف هاى زناشويى بيش از بيش به دوستان فرزندانتان و فعاليت هاى او توجه نشان دهيد. توجه داشته باشيد كه اوقات خود را با چه كسى مى گذراند كه اوقات خود را چگونه و با چه كسانى مى گذراند.با معلمان و مشاوران مدرسه فرزند خود صحبت كنيد و آن ها را از اختلافات زناشويى خود مطلع سازيد، و هر كارى كه مى توانيد انجام دهيد تا فرزندانتان افراد بزرگسال قابل اعتمادى مثل عمه و عمو معلمان و پدر بزرگ و مادر بزرگ را در اطراف خود داشته باشيد تا در مواقع نياز به او محبت و از وى حمايت كنند.

5. براى گفتگو در مورد اختلافات زناشويى از اصول پرورش هيجان استفاده كنيد
هر وقت احساس كرديد نسبتا آرام هستيد با فرزند خود راجع به واكنش او به مشكلاتى كه در خانه پديد آمده صحبت كنيد، مى توانيد كفتگو را اينگونه آغاز كنيد ( من متوجه شدم كه من و پدرت داشتيم بگو مگو مى كرديم تو ساكت شدى و به اتاقت رفتى.بگو ببينم از بگو مگو ما ناراحت شدى؟او را تشويق كنيد درباره غم و ترس و يا خشم خود حرف بزند. هر ترسى كه داشته باشيد بايد به او بفهمانيد كه حتى اگر هم شما با هم توافق نداشته باشيد هميشه او را دوست خواهيد داشت و مراقبش خواهيد بود.
لينك ورود به كانال میگنا
الناز ناطق پور-کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت
ماهنامه روان بنه
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

با این تمرین‌ها از شر آلزایمر خلاص شوید
روانشناسی شاد بودن چیست و چطور شاد باشیم؟
مواجهه درمانی: اصول، کاربردها و مزایا
اهمیت حضور مشفقانه درمانگر در روان‌درمانی
مدیریت مورد در آموزش و پرورش
افکار منفی از کجا می آیند؟ خودگویی چیست ؟
روان‌درد علت خودکشی است!
چطور اعتماد به نفسمان را تقویت کنیم؟
مصرف سیگار یا مواد توسط والدین چه پیامی به فرزندان منتقل می‌کند؟
نظریه دلبستگی جان بالبی
راه‌های کنترل خشم از دیدگاه روانشناسی
چرا اول مردان می‌گویند دوستت دارم؟!
یک رابطه خوب زمانی است که کسی پذیرای گذشته، پشتیبان امروز و مشوق فردایتان باشد.