کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ترش کردن مزمن، خطر ابتلا به سرطان مري را افزايش مي‌دهد

15 خرداد 1391 ساعت 9:23


يک بررسي جديد نشان مي‌دهد التهاب ناشي از ترش کردن يا سوزش سر دل مزمن، ممکن است خطر ابتلا به سرطان مري را افزايش دهد...


اين عارضه که در اصطلاح پزشکي به آن «بازگشت محتويات معده به مري» يا «ريفلاکس» مي‌گويند، هنگامي بروز مي‌كند كه دريچه عضلاني انتهاي مري به درستي بسته نشود و در نتيجه محتويات اسيدي معده درون مري نشت ‌کنند و باعث تحريک آن ‌شوند. ريفلاکس، باعث تغييراتي در پوشش داخلي مري مي‌شود و عارضه «مري بارت» را ايجاد مي‌کند که معمولا مقدمه دچارشدن به سرطان مري است. به گزارش هلث‌دي، پژوهشگران در اين بررسي 34 هزار بيمار مبتلا به ريفلاکس را در دانمارک بررسي كردند و نتايج اين بررسي نشان داد 77 درصد آنها دچار التهاب و زخم پوشش داخلي مري هستند. در طول دوره پيگيري اين بيماران که به‌طور ميانگين 4/7 سال بود، يازده صدم درصد آنها دچار سرطان مري شدند.


به گفته اين پژوهشگران، احتمال بروز سرطان مري در ميان بيماران مبتلا به ريفلاکس که التهاب و زخم پوشش داخلي مري دارند، بسيار بالاتر از احتمال بروز اين بيماري در جمعيت عادي است. در مقابل ميزان بروز سرطان مري در افراد مبتلا به ريفلاکس که التهاب پوشش داخلي مري نداشتند، پس از 5/4 سال پيگيري فقط يک صدم درصد بود.


به گفته پژوهشگران، اين بررسي نشان مي‌دهد آسيب پوشش داخلي مري عامل مهمي در تبديل سلول‌هاي عادي به سلول‌هاي سرطاني است و تغيير شکل اين سلول‌ها را آنچنان که در بيماري «مري بارت» ديده مي‌شود، مي‌توان يک مرحله بينابيني دانست.


البته اين تحقيق فقط رابطه ميان التهاب مري ناشي از ريفلاکس و افزايش ميزان بروز سرطان مري را نشان مي‌دهد و نمي‌تواند رابطه سببي ميان اين دو را ثابت کند.   سلامت


کد مطلب: 11577

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/11577/ترش-کردن-مزمن-خطر-ابتلا-سرطان-مري-افزايش-مي-دهد

میگنا
  https://www.migna.ir