کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مصرف بيش از اندازه ترشي و شور منجر به سرطان معده مي شود

خبرگزاری ايرنا , 15 مرداد 1392 ساعت 9:02

فوق تخصص تحقيقات بزشكي باليني گفت: مصرف بيش از اندازه ترشي و شورمنجر به بروز سرطان معده مي شود، زيرا اين بيماري ارتباط تنگاتنگي با نوع رژيم غذايي دريافتي هر فرد دارد.


براساس گزارش هاي بهداشتي، سرطان معده شايع ترين سرطان در جهان و ايران است و در مردان دو برابر بيشتر از زنان ديده مي شود. آمارهاي جهاني نيز حاكي از آن است كه سرطان معده در كشورهاي توسعه يافته درحال كاهش است و برعكس در كشورهاي در حال رشد روند رو به افزايشي را دارد. درايران بيشترين فراواني اين بيماري در مناطق شمالي كشور مشاهده شده است.
براساس گزارش هاي تاييد شده تحقيقات پزشكي رژيم‌ غذايي بيش از ۵۰ درصد در بروز اين نوع سرطان موثر است. عادات غذايي ايراني‌ها مصرف غذاهاي شور و ترشيجات است كه از عوامل خطر ثابت شده براي ابتلا به سرطان معده هستند. محققان علوم تغذيه مي گويند: مصرف ۶-۴ گرم نمك در غذاي روزانه، خطر ابتلا به سرطان معده را افزايش مي دهد و كساني كه روزانه ۱۵-۱۲ گرم نمك مصرف مي ‌كنند، خطر ابتلاي آنها به سرطان چندين برابر مي‌ شود. علاوه بر استفاده بي رويه از نمك، مصرف غذاهاي سرخ كردني ، دودي ، آجيل شور ، خيار شور ،ماهي شور ، نوشيدن چاي داغ و مصرف زياد ترشي ها نيز مي تواند از عوامل ابتلا به سرطان معده باشد.
مطالعات نشان مي دهند كه علاوه بر مصرف نمك، كشيدن سيگار، مصرف الكل، افراط در مصرف غذاهاي فرآيند شده، كنسروها و همچنين استفاده ناكافي از ميوه ها و سبزيجات خطر بروز سرطان معده را افزايش مي دهند.

** ارتباط بين تغذيه و سرطان معده
مهدي اخبارده فوق تخصص تحقيقات بزشكي باليني در مورد ارتباط تغديه و سرطان معده به خبرنگار ايرنا گفت: مصرف زياد ترشيجات از مهمترين عوامل ابتلا به سرطان معده است، زيرا اين مواد غذايي به علت داشتن نمك زياد و ارتباط اين نوع نمك ها با نيتروزامين ها به عنوان عوامل زمينه ساز سرطان مطرح هستند. به گفته وي مصرف سير بدليل داشتن ماده آليسين و ويتامين c با دوز mg ۱۰۰۰ مي تواند نقش محافظتي در جلوگيري از تبديل نيترات ها به نيتروزامين ها داشته باشد. نيتريت ها در غذاهاي مانده وفست فودها به وفور بافت مي شود .
اخبارده همچنين گفت: مصرف غذاهاي كپك زده شده به ويژه كپك هاي نوع سياه كه اكثرا در لابلاي نان ها وغذاهاي مانده وجود دارد نيز به علت آزاد كردن موادي بنام آفلاتوكسين مي تواند تاثير منفي درسلسله ساختمان ژنها و سرطاني شدن آنها داشته باشد. عضو مركز تحقيقات باليني واشنگتن هشدار داد: مصرف الكل نيز به علت خاصيت استرس اكسيدانه ريسك ابتلا به سرطان معده را بالا مي برد.
وي در مورد عوامل ديگر افزايش دهنده خطر بروز اين بيماري گفت: تاثير گوشت قرمز در ايجاد تومور به علت داشتن نيتريت ها وروغن هاي اشباع شده از نوع ترانس از ديگر عواملي است كه منجر به سرطان معده مي شود. اخبارده از چاي سبز وغذاهاي حاوي بتاكاروتن و روغن هاي غير اشباع به عنوان عوامل پيشگيري دهنده و بعضا درمان كننده اين بيماري نام برد. فوق تخصص تحقيقات بزشكي باليني گفت: تحقيقات تازه نشان داده است كه مصرف زنجبيل، زردچوبه و دارچين در تخفيف مشكلات بيماران سرطاني موثر است. اين مواد به دليل خاصيت ضد متازتازي كه دارد مورد توجه محققان هستند. وي ادامه داد: رژيم غذايي نامتعادل به تنهايي مي تواند يكي از فاكتورهاي مهم در ابتلا افراد به سرطان باشد.
اخباره ادامه داد: داشتن رژيم غذايي مناسب نه تنها باعث جلوگيري از ابتلا به اين سرطان مي شود بلكه باعث جلوگيري از ايجاد سرطان در ارتباط با فاكتورهاي غير تغذيه اي ايجادكننده اين بيماري مانند فاكتورهاي مصرف سيگار، مرور سن زندگي در محيطهاي آلوده به فلزات سنگين و درمان زخم معده مستعد تبديل به تومور نيز مي شود .
فوق تخصص تحقيقات بزشكي باليني افزود: نگه داشتن سطح سيستم ايمني بدن در سطح بسيار بالا از طريق تغذيه صحيح در جلوگيري از تبديل شدن سلول ها به سلول هاي سرطاني و همچنين درمان مكمل اين بيماري با توجه به كاهش عملكرد شيميايي سلول هاي سرطاني دركنار وجود سيستم ايمني قدرتمند بدن حاصل از تغذيه مناسب وكاملا حرفه اي مي تواند درطي درمان اين بيماري بسيار موثر واقع شود.


کد مطلب: 18808

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/18808/مصرف-بيش-اندازه-ترشي-شور-منجر-سرطان-معده-مي-شود

میگنا
  https://www.migna.ir