کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

یک بار استفاده از ریتالین اعتیاد آور است

Ritalin

3 تير 1393 ساعت 10:37

کارشناس اعتیاد و درمان بستری گفت: مصرف یک بار ریتالین می تواند منجر به اعتیاد دائمی فرد شود.


خبرگزاری مهر: دكتر هومان نارنجي‌ها، كارشناس اعتياد و درمان بستري با هشدار اين نكته كه مصرف يك بار اين قرص‌ها منجر به اعتياد دايم افراد مي‌شود، گفت: دانشجوياني هستند كه تصور مي‌كردند هرگز با مصرف اين قرص‌ها معتاد نخواهند شد اما مواردي وجود دارد كه تنها با يك بار مصرف فرد را گرفتار كرده است.

وي افزود: افرادي كه تصورشان بر اين است كه اين قرص‌ها براي تمركز بيشتر است كاملا در اشتباه هستند چرا كه افزايش تمركز در كوتاه مدت تاوان دراز مدتي را براي آنها رقم مي‌زند كه عموما با مشكلات مغزي همراه است كه در بيشتر موارد اين آسيبهاي مغزي وارد شده به فرد جبران ناپذير است.

اين كارشناس درمان اعتياد تصريح كرد: دانشجوياني هستند كه تنها با يك بار مصرف براي هميشه به اعتياد گرفتار شده اند لذا بايد بدانند كه يك نمره يا يك واحد درسي به چه قيمتي براي آنها تمام مي شود؟
نارنجي‌ها ادامه داد: در برخي از موارد مصرف، اين قرص‌ها كه تمام آنها روان‌گردان هستند فرد دچار اختلال رواني مي‌شود و سيستم و شيرازه مغزي خود را از دست مي‌دهد و در آن صورت دانشجو بايد به‌طور مداوم اين دارو را مصرف كند.

وي از خانواده ها خواست تا رفتارهاي فرزندان خود را تحت كنترل داشته باشند ودر طول امتحانات و شب امتحان چنانچه مواردي از بهم خوردن سيكل خواب و بيداري و پرخاشگري را مشاهده كردند حتما پيگير وضعيت فرزند خود باشند چراكه بهم خوردن سيكل خواب و بيداري و پرخاشگري از مهمترين نشانه هاي مصرف اين قرص‌ها است.

وي از خانواده ها خواست تا در فصل امتحانات نسبت به وضعيت رفتاري و خلقي فرزندان خود بيشتر هشيار بوده و تغييرات رفتاري آنها را كنترل كنند. ايجاد تحمل و وابستگي شديد، مشکلات رفتاري مانند پرخاشگر ي و بي خوابي، حالت تهوع و استفراغ، احساس سرگيجه و سردرد ،. تغييرات ضربان قلب و فشار، خارش و جوش هاي پوست، دردهاي شکمي، کاهش وزن و مشکلات معده و بروز افسردگي پس از قطع مصرف برخي از عوارض مصرف قرصهاي ريتالين است.
-
-
ریتالین (Methylphenidate):
ميگنا: این دارو یک داروی محرک (سیستم عصبی مرکزی) CNS واز دسته پیریدین وازخانواده آمفتامین ها می باشد.
دو مصرف عمده این دارو در پزشکی:
1- اختلال کاهش توجه وبیش فعالی (ADHD) در کودکان
2- نارکولپسی
بصورت قرص های 20-10میلی گرمی (عمدتاً 10 میلی گرمی) عرضه می گردد. متأسفانه سوءمصرف این دارو هم اکنون درجامعه دردانشجویان جوانان و نوجوانان جهت افزایش تمرکز و حافظه مشاهده می شود. مصرف آن بصورت خوراکی بوده ولی گاهاً قرصها پودر شده و استنشاق می گردند.
ضمناً حل نمودن آن در برخی از محلول ها و تزریق آن نیز مشاهده می شود. که بدلیل ترکیبات غیر محلول میتواند آسیب های عروقی شدیدی ایجاد نماید. این دارو می تواند در بزرگسالان به شدت اعتیاد آور بوده و عوارض همچون مصرف آمفتامین ها ایجاد نماید.
عوارض مصرف ریتالین :
مصرف این دارومی تواند باعث علائم اختلالات اضطرابی -بی قراری-وکلافگی - پرخاشگری - سردرد-بیخوابی -دیسکنزیا - آکاتژیا وسندرم Gillesdela tourettes درسیستم عصبی گردد.
ضمناً تپش قلب-اختلالات فشارخون شریانی و آریتمی های قلبی-تاری دید-خشکی دهان ودردهای شکمی و اختلالات پوستی نیز ایجاد نماید.
نهایتاً اعتیاد به ریتالین ازعوارض جدی سؤمصرف ریتالین می باشد.


کد مطلب: 25585

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/25585/یک-بار-استفاده-ریتالین-اعتیاد-آور

میگنا
  https://www.migna.ir