کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

به بهانه مرگ يک نفر در هر 8 ثانيه

سيگار را بکشيم يا بکشيم!

روزنامه خراسان , 29 آبان 1393 ساعت 16:44

در پرونده امروز به بررسي بخشي از تأثيرات سوءمصرف دخانيات مي پردازيم.


استعمال دخانيات در ابتدا به صورت يک تفنن مطرح شد، روزگاري مصرف دخانيات ژست مردانه بود اما هشدارها و خطرها زماني جدي شد که زنان جامعه ما نيز به کشيدن سيگار روي آوردند. با اين شرايط ريشه کني اين عادت نادرست از خانواده ايراني بسيار مشکل تر خواهد شد.

در ادامه مطلب به بررسي و بيان آمارهاي مصرف سيگار مي پردازيم. اميد است که نسل جديد ما اين فرهنگ غيرسالم را که در واقع بايد نامش را بي فرهنگي گذاشت، از زندگي خود حذف کنند. رمضاني - اگرچه دود کردن سيگار يا کشيدن قليان چندان تفاوتي نمي کند اما در اين پرونده ما به بررسي مضرات سيگار مي پردازيم، در حالي که مي دانيم در بسياري از خانواده ها قبح قليان کشيدن ريخته است و برخي از والدين به راحتي به نوجوانانشان اجازه کشيدن قليان را مي دهند شايد به اين باور نادرست که او به دنبال سيگار نرود! به هر حال صرف نظر از پيامدها و عوارض سيگار کشيدن که بارها و بارها گفته و شنيده شده است، بايد به اين نکته اشاره کرد که اقبال زنان جوان جامعه ما به مصرف دخانيات زنگ خطري است که سال هاست به صدا در آمده است و تا زماني که زنان جامعه نسبت به خطري که تهديدشان مي کند، آگاه نباشند نمي توانند خانواده را از گزند اين دشمن مصون بدارند. روزگاري سبک زندگي ما ايرانيان به گونه اي بود که بعضي نقش ها و کارها را مردانه و برخي را زنانه تعريف مي کرديم اما امروز وظايف و نقش ها تداخل يافته است و در اين ميان قبح کشيدن سيگار توسط زنان نيز کمرنگ شده و چه بسا از بين رفته است، بسياري از ما اين تصور نادرست را داريم که هر جواني در هر جمع دوستانه اي بايد همرنگ جماعت شود. پس اگر فرزند ما در جمع دوستان سيگاري قرار گرفت، مجبور است پکي به سيگار بزند.
آيا نمي شود به قضيه طور ديگري نگاه کرد؟ جواني با اراده وقتي در ميان دوستان سيگاري اش قرار مي گيرد، دوستانه آن ها را از اين کار منع کند. مگر نه اينکه تأثيرپذيري نوجوان و جوان از همسالانش بيشتر است، با اين حال اين نکته مهم را نبايد فراموش کرد که اين امر نياز به پشتوانه تربيت صحيح در خانواده دارد و ستون اصلي در اين تربيت مادر است.

بنابراين امروز روي سخنمان با دختران جواني است که چند صباحي است سيگاري شده اند شما عزيزان آيا مي دانيد که ناقوس مرگ براي زنان سيگاري ۱۴سال زودتر به صدا در مي آيد؟ احتمال ابتلا به سرطان ريه در زنان سيگاري در مقايسه با مردان سيگاري بيشتر است. زنان سيگاري بيشتر در معرض حملات قلبي، انواع سرطان و مشکلات دهان و ريه قرار مي گيرند، زنان سيگاري بيشتر در معرض سقط جنين، زايمان زودرس، حاملگي خارج از رحم قرار دارند و ...


کد مطلب: 27868

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/27868/سيگار-بکشيم

میگنا
  https://www.migna.ir