کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

امیرکبیری‌ها قلب سه‌بعدی ساختند

5 اسفند 1393 ساعت 9:39

پژوهشگران دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به ساخت مدل نرم سه بعدی قلب برای کمک به تشخیص و درمان بیماری‌ها شدند.


به گزارش فارس، آرزو ابریشمی موحد، پژوهشگر طرح و دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی در گرایش بیومکانیک، مدل‌های سه بعدی را راه حلی برای تعیین دقیق مشکلات اعضای بدن ذکر کرد و گفت: روش های کنونی تصویربرداری دو بعدی مانند سی تی اسکن یا ام آر آی دارای نقاط ضعف به ویژه در مشکلات و بیماری‌های پیچیده بافت‌های بدن هستند.

وی افزود: با پیشرفت فناوری انتظار می‌رود ساخت سه بعدی بافت‌ها به شیوه‌ای رایج برای تشخیص بهتر و تعیین روش و چگونگی عمل‌های جراحی و کوتاه کردن زمان آن تبدیل شود.

ابریشمی موحد با بیان اینکه روش معمول در ساخت مدل‌های سه بعدی استفاده از دستگاه‌های پلی جت است، گفت: ما به علت در اختیار نداشتن این دستگاه، پس از طراحی و شبیه سازی یک قلب از تصاویر نمونه تهیه شده به وسیله دستگاه سی تی آن‍ژیو، از روش قالب سازی و تزریق سیلیکون برای ساخت نمونه نرم استفاده کردیم.

وی افزود: اهمیت این پژوهش در توسعه و مستند سازی روش ساخت مدل‌های سه بعدی به شمار می‌رود و راه را برای بهینه سازی و تولید مدل باز می‌کند. از آنجا که جراحی های قلب نوزادان به دلیل کوچک بودن ابعاد، بسیار پیچیده است، ساخت مدل سه بعدی جهت شبیه سازی جراحی و انتخاب تجهیزات با اندازه مناسب پیش از عمل جراحی در کاهش مدت زمان عمل و بهبود سریع تر بیمار بسیار موثر است.
این طرح با راهنمایی فتورائی و نظارت هاشمی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام شده است.


کد مطلب: 29536

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/29536/امیرکبیری-ها-قلب-سه-بعدی-ساختند

میگنا
  https://www.migna.ir