کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

۷ علت سندروم پاي بي قرار

روزنامه خراسان , 15 ارديبهشت 1394 ساعت 11:43

آيا مي دانيد که سندروم پاي بي قرار باعث اختلال خواب مي شود يا به نوعي اختلال خواب محسوب مي شود. اين اختلال در درازمدت باعث خستگي، کاهش انرژي و تمرکز مي شود.


دکتر فريبرز رضائي طلب متخصص مغز و اعصاب و استاديار دانشگاه علوم پزشکي مشهد درباره اين اختلال مي گويد: سندروم پاي بي قرار (Restless leg syndrome) نوعي ناراحتي در پاها و گاهي دست ها ايجاد مي کند که فرد مبتلا مجبور مي شود اندام ها را حرکت يا ماساژ دهد تا از شدت ناراحتي خود بکاهد. از آنجا که اين اختلال معمولا عصرها و شب ها بروز مي کند و مي تواند خواب را مختل کند، نوعي از اختلالات خواب به شمار مي آيد.

 

علايم سندروم پاي بي قرار:

افراد مبتلا احساس ناخوشايندي در اندام ها دارند که موقع بي تحرکي و به ويژه شب ها ايجاد يا تشديد مي شود. اين احساس ناخوشايند که معمولا توصيف آن توسط بيماران سخت است، مي تواند به صورت سوزن سوزن شدن، گزگز و مور مور، سوزش، احساس داغي، ضربان و حتي احساس خزيدن چيزي در زير پوست اندام باشد.

اين مشکل با دراز کشيدن و حتي نشستن طولاني مدت روي صندلي خودرو يا هواپيما ممکن است تشديد شود. اين سندروم يکي از علل بي خوابي و بد خوابي است و در دراز مدت مي تواند باعث خستگي ، خواب آلودگي روزانه ، کاهش انرژي و کاهش تمرکز شود. علايمي که ممکن است با افسردگي اشتباه شود.اين بيماري با اينکه شيوع نسبتا بالايي دارد، اغلب دير تشخيص داده مي شود. يکي از دلايل آن اين است که توضيح علايم توسط بيماران سخت است. مبتلايان ممکن است تصور کنند پس از يک روز کاري، شب که مي خواهند استراحت کنند به علت مشکلات مفصلي و عضلاني اندام ها دچار مشکل مي شوند. لذا علايم ممکن است به مشکلاتي مثل آرتروز ، ديسک کمر يا افسردگي نسبت داده شود. از نظر تاريخي هم جالب است که آلبر کامو نويسنده فرانسوي در خاطراتش مي گويد " من بيش از 20 سال از سندروم پاي بي قرار رنج مي بردم. براي من عادي شده بود که در عمق زمستان از يک تابستان آزاردهنده در پاهايم رنج بکشم".

 

دلايل ابتلا به سندروم پاي بي قرار

در بسياري از موارد ممکن است علت خاصي براي اين سندروم پيدا نشود. در اين موارد ژنتيک و عوامل وراثتي ممکن است نقش داشته باشد.

برخي علل شناخته شده سندروم پاي بي قرار عبارت است از؛

1 -کمبود آهن و برخي عناصر مغذي ديگر

2 -نارسايي پيشرفته کليه

3 -ديابت

4 -حاملگي. معمولا مواردي که طي بارداري ايجاد مي شود، يک ماه بعد از زايمان برطرف مي شود.

5 -مصرف برخي داروها به ويژه داروهاي ضد افسردگي، آنتي سايکوتيک ها و آنتي هيستامين ها مي تواند علت بروز سندروم پاي بي قرار يا تشديد آن باشد. در اين موارد با قطع يا تعويض دارو تحت نظر پزشک علايم از بين مي رود.

6 -الکل يک عامل تشديد کننده است.

7 -به ندرت تغييرات هورموني مثل بيماري هاي تيروئيد باعث اين مشکل مي شود.

 

درمان

در قدم اول عللي که ممکن است باعث سندروم پاي بي قرار شود که پيشتر ذکر شد، بايد بررسي و درمان شود. در ساير موارد درمان هاي توصيه شده عبارت است از؛

1 -رعايت بهداشت خواب شامل برنامه ريزي مناسب براي خواب و ايجاد محيط آرامش بخش، اجتناب از مصرف الکل، سيگار و قهوه، پرهيز از مصرف شام سنگين، ورزش منظم صبحگاهي و دوش آب گرم قبل از خواب.

2 -کمپرس آب گرم يا سرد

3 -درمان هاي دارويي که تحت نظر پزشک انجام مي شود.

 


کد مطلب: 30750

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/30750/۷-علت-سندروم-پاي-بي-قرار

میگنا
  https://www.migna.ir