کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دارو علاج اعتياد نيست

7 مرداد 1394 ساعت 15:43

مبارزه با مواد مخدر فراتر از انجام فعاليت براي يك يا دو سازمان است بنابراين براي ريشه‌كني يا كاهش خطرات اعتياد و ساير آسيب‌هاي اجتماعي بايد همه دستگاه‌ها همكاري كنند.


محمد مراد بيات-جامعه شناس در روزنامه جوان نوشت: متأسفانه در حال حاضر اعتياد به تار و پود جامعه نفوذ كرده است و براي رفع اين دغدغه نياز به عزم ملي داريم. معضل مواد مخدر در يك شهر و يك لايه از جامعه نيست بلكه در همه شهرها و در تمام لايه‌هاي جامعه اعم از پير و جوان، تحصيلكرده و غير تحصيلكرده و بيكار و شاغل رسوخ كرده، اين مسئله مؤيد عزم جدي در مبارزه است و رويكرد وزير كشور و دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر مبني بر اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر در اين بين علمي و دقيق است. مواد مخدر امروزه رنگ و لعاب‌هاي مختلفي پيدا كرده و اكثر افراد جامعه نسبت به اين مسئله آگاهي لازم را ندارند.

بسياري از افراد اطلاع ندارند‌ موادي كه از جانب دوستان به آنها تعارف مي‌شود، مخدر است. اطلاع‌رساني‌هاي انجام شده به اندازه لازم انجام نگرفته و اين سبب شيوع اعتياد به انواع مخدرهاي صنعتي شده است. به جاي پرداختن به آسيب‌هاي اجتماعي و اقدام جهت رفع ريشه‌‌اي آن، فقط سياست در كشور مطرح است. متأسفانه همه چيز سياست‌بازي شده در حالي كه توجه به مشكلات اجتماعي بسيار حائز اهميت است. سن اعتياد نسبت به گذشته كاهش يافته و بايد امر پيشگيري در اولويت كاري همه دستگاه‌ها قرار گيرد.

هزينه پيشگيري از اعتياد به گفته كارشناسان مربوطه يك دهم درمان است. پس چرا با اقدام به موقع و هشدار از طريق رسانه‌ها مانع از كاهش اعتياد در جامعه نشده‌ايم. مصرف روان‌گردان‌ها در ابتدا شادي آني به همراه دارد ولي پس از مدت كوتاهي افسردگي عميق براي فرد برجاي مي‌گذارد.

دانش افراد و مهارت‌هاي زندگي ميان جوانان بايد توسعه يابد تا شاهد انزجار عمومي از مواد مخدر به ويژه از نوع صنعتي باشيم. جامعه افسرده بيشتر به سمت مواد مخدر گرايش مي‌يابد، در صورتي كه اگر ورزش، كارناوال‌هاي شادي، شور و نشاط سياسي و اجتماعي در جامعه تقويت شود، اعتياد در كشور كاهش مي‌يابد. تجربيات جهاني نشان مي‌دهد بايد از جوامع مدني براي پيشگيري از اعتياد بهره‌مند شويم و محله به محله براي مبارزه با اين بليه شوم مبارزه كنيم. علاج اعتياد دارو نيست و ضرورت دارد كه رويكردهاي اجتماعي مورد توجه قرار گيرد.
رفع كمبود فضاي شادي يكي از مؤثرترين عوامل در كاهش اعتياد است و هيچ پديده‌اي در دنياي كنوني تك‌بعدي نيست و همه چيز با هم در ارتباطند. اعتياد هم به علل مختلف و متنوعي ايجاد مي‌شود لذا براي مبارزه با آن لازم است همه همكاري و مساعدت داشته باشند.


کد مطلب: 32305

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/32305/دارو-علاج-اعتياد

میگنا
  https://www.migna.ir