کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تاثیر سکته بر ارتباطات دوستانه

خبرگزاری صدا و سیما , 23 دی 1401 ساعت 8:12

سکته‌هایی که در سمت راست مغز رخ می‌دهند، گاهی می‌توانند ارتباطات اجتماعی فرد را مختل کنند، که ارزیابی آن برای پزشکان دشوار است.


پژوهشگران بالینی چند ابزار تشخیصی برای بیمارانی که سکته در نیمکره راست مغزشان رخ داده، دارند، اما این ابزار‌ها عمدتاً بر اساس داده‌های بیماران بوده است. 
 
دکتر جمیلا مینگا گفت: این یک مشکل است، زیرا تعداد کمی از ابزار‌های تشخیصی موجود ممکن است دقیق عمل کند. مردان و زنان سیاه پوست در مقایسه با بزرگسالان سفیدپوست دو برابر بیشتر در معرض سکته مغزی هستند و گرایش‌های زبانی افراد بر اساس نژاد و جنسیت می‌تواند متفاوت باشد.
 
بر اساس اعلام سایت مدیکال اکسپرس ، یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه مرکزی دوک و کارولینای شمالی (NCCU) که ​​مینگا رهبری آن را بر عهده داشت، این احتمال را تأیید می‌کند که نژاد، نحوه نمایش اختلالات ارتباطی را تغییر می‌دهد. این مطالعه نشان داد که نژاد افراد مستقل از آسیب مغزی بر تمایل آن‌ها به سؤال کردن تأثیر می‌گذارد.
 
مینگا افزود: اختلالات ارتباطی پس از سکته مغزی در نیمکره چپ آشکارتر است. بیماران سکته مغزی نیمکره راست دارای اختلالی هستند که پزشکان آن را آپراگماتیسم می‌نامند. این مشکلی در درک و تولید زبان مناسب برای شرایط و موقعیت‌های مختلف است.
 
برای بررسی این که آیا نژاد بر عادات سوال پرسیدن بیماران سکته مغزی تأثیر می‌گذارد، مینگا پنج دقیقه از مکالمه ۳۲ زن را که در مطالعه قبلی شرکت کرده بودند، تجزیه و تحلیل کرد و تعداد سؤالاتی را که هنگام آشنایی با فرد جدیدی پرسیده بودند، سنجید.
گروه داوطلبان شامل تعداد مساوی زن سیاه‌پوست و سفید بود که نیمی از آن‌ها دچار سکته مغزی در نیمکره راست شده بودند.
 
نتایج نشان می‌دهد، تشخیص اختلالات ارتباطی ناشی از سکته مغزی نیمکره راست ممکن است نیاز به تنظیم بر اساس نژاد داشته باشد.
تیم تحقیقاتی افزود: این تفاوت عملکرد رفتاری می‌تواند بر ثبات مالی، تربیت کودک و معاشرت روزانه فرد تاثیر بگذارد که همگی برای سلامتی و رفاه مهم هستند.


کد مطلب: 60948

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/60948/تاثیر-سکته-ارتباطات-دوستانه

میگنا
  https://www.migna.ir