کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

فاکتورهاي خطر براي ابتلاي زودرس به پوکي استخوان

21 بهمن 1390 ساعت 10:50


 
ييس مرکز تحقيقات روماتولوژي دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: آلندرونيت که با نام هاي Ostomeb  و Fosamax در بازار دارويي ايران عرضه مي شود، دارويي مناسب براي پيشگيري از کاهش تراکم استخوان است.
دکتر احمدرضا جمشيدي در گفت وگو با ايسنا با اشاره به اينکه زنان بايد در سنين يائسگي به فکر سنجش تراکم استخوان باشند، اظهار داشت: افرادي که داراي هيچ ريسک فاکتوري براي ابتلاي زودرس به پوکي استخوان نيستند، لازم است پس از سن 60 سالگي و با انجام سنجش تراکم استخوان و با صلاحديد پزشک معالج داروي مناسب را مصرف کنند. وي با تاکيد بر اينکه افرادي که داراي يک يا چند فاکتور خطر براي ابتلا زودرس به پوکي استخوان هستند، بايد قبل از يائسگي نسبت به انجام سنجش تراکم استخوان اقدام نمايند، افزود: سابقه ابتلاي زودرس به پوکي استخوان در يکي از افراد درجه يک خانواده، شکستگي استخوان، مصرف سيگار، لاغري مفرط و مصرف داروهايي مانند کورتون، هپارين و ترکيبات هورموني موجب افزايش خطر ابتلا به پوکي استخوان در سنين قبل از يائسگي مي شود.
رييس مرکز تحقيقات روماتولوژي دانشگاه علوم پزشکي تهران با اشاره به اينکه مرحله قبل از استئوپروز، استئوپني ناميده مي شود، ادامه داد: آلندرونيت که با نام هاي Ostomeb  وFosamax  در بازار دارويي ايران عرضه مي شود، دارويي مناسب براي کاهش تراکم استخوان است البته آلندرونيت حتما بايد با تشخيص پزشک تجويز شود و براي پيشگيري از پوکي استخوان مصرف 35 ميلي گرم در هفته يا پنج ميلي گرم در روز از اين دارو کفايت مي کند. دکتر جمشيدي خاطر نشان کرد: در صورتي که سنجش تراکم استخوان در فردي طبيعي باشد، رعايت رژيم غذايي مناسب، همراه با مصرف 800 تا يک هزار ميلي گرم قرص کلسيم همراه با ويتامين D  براي پيشگيري از پوکي استخوان کفايت مي کند. وي با اشاره به اينکه مصرف خودسرانه آمپولD3  به منظور پيشگيري از پوکي استخوان در ميان مردم رايج شده است، تصريح کرد: مصرف اين آمپول بدون تجويز پزشک به هيچ وجه جايز نيست. اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در خصوص رعايت نکات لازم هنگام استفاده از آلندرونيت گفت: براي جلوگيري از عوارض گوارشي اين قرص و جذب بهتر آن، حتما بايد اين قرص فقط با آب و ناشتا مصرف شود و تا چهار ساعت پس از مصرف آن هيچ ماده غذايي مصرف نشود.
رييس مرکز تحقيقات روماتولوژي دانشگاه علوم پزشکي تهران با اشاره به اينکه مصرف بيش از 80 ميلي گرم آسپرين همراه با آلندرونيت موجب ايجاد تداخل دارويي مي شود، افزود: عمدتا تداخل اين دو دارو با هم به علت تشديد عوارض گوارشي و مصرف بالاي آسپرين است. دکتر جمشيدي در پايان با بيان اينکه مصرف اين قرص در زنان يائسه اي که داراي سنجش تراکم استخوان طبيعي هستند، ضرورتي ندارد ياد آور شد: مصرف بيش از پنج سال اين دارو در افرادي که آن را با تجويز پزشک استفاده مي کنند، توصيه نمي شود اما پس از اين مدت فرد بايد با انجام سنجش تراکم استخوان در صورت لزوم و بر اساس تشخيص پزشک متخصص، مصرف قرص را ادامه دهد.


کد مطلب: 8796

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/8796/فاکتورهاي-خطر-براي-ابتلاي-زودرس-پوکي-استخوان

میگنا
  https://www.migna.ir