کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سيگار وسوسه ام مي کند ...

10 اسفند 1391 ساعت 14:27


جواني هستم 23ساله، متاسفانه دو ماه است سيگاري شده ام، دوست ندارم سيگار بکشم ولي وسوسه مي شوم، لطفا راهنمايي ام کنيد.

در ابتدا بايد علت گرايش شما به مصرف سيگار را بدانيم و پس از آن درمان مناسب را پيشنهاد کنيم. در اين موارد معمولا دو جنبه دارو درماني و روان درماني لحاظ مي شود. اما دلايل گرايش نوجوانان و جوانان به مصرف سيگار چيست؟


دلايل فردي مانند:

- اعتماد به نفس پا يين و ناتواني در رد کردن پيشنهاد دوستان سيگاري

- روحيه سرکشي

- کاهش ارتباط با اطرافيان و انزوا

- اطلاعات ناکافي از تأثير مخرب مصرف دخانيات

- داشتن نگرش مثبت به مصرف دخانيات ( به ويژه بين دختران)

- احساس بزرگ نشان دادن خود


علل خانوادگي مانند:

- سيگاري بودن والدين

- کاهش ارتباط با والدين

- تبعيض گذاشتن والدين بين فرزندان (به خصوص دختران )

- سخت گيري بيش از حد والدين به فرزندان (به خصوص پسران)

- برخورد نامناسب والدين با فرزنداني که به سيگار تمايل پيدا کرده اند: (مصرف سيگار + برخورد نامناسب = مصرف مجدد سيگار)


خصوصيات دوران بلوغ مانند:

- کسب (تقليد) مهارت هاي بزرگسالان ( والدين سيگاري)

- فرآيند جدايي از والدين و کسب آزادي

- ستايش خود و خود پسندي

- احساس آسيب ناپذيري


هشدار:

همان طور که نتايج تحقيقات نشان داده است، هر چه سن شروع سوء مصرف مواد مخدر پايين تر باشد، احتمال ابتلا و وابستگي به ماده مخدر بيشتر و خطر جدي تر است. در سنين نوجواني، مصرف موادمخدر ساختار مغز را تغيير مي دهد و در برخي موارد فرد را در معرض اعتياد چند گانه به سيگار، الکل، موادمخدر و روابط جنسي نامشروع قرار مي دهد.


روش هاي ترک سيگار:

با توجه به دلايل فردي مصرف سيگار، درمان هاي روان شناختي فردي و گروهي بسيار موثر است. در اين حالت فرد در جمعي که مشکل مشابهي دارند، از روش هاي نادرست رفتاري و به خصوص فکري و هيجاني خود اطلاع مي يابد و به کمک روان شناس و گروه، روش هاي صحيح زندگي بدون اعتياد را فرا مي گيرد. البته نحوه درمان به صورت فردي يا گروه درماني بر اساس تمايل فرد و تصميم روان شناس مشخص خواهد شد. بد نيست بدانيد که هم اکنون روش گروه درماني معروف به " ان اي" يا گروه معتادان گمنام در سراسر کشور و تمام دنيا يکي از بهترين روش هاي ترک سيگار و مواد مخدر است.

در حوزه علل خانوادگي بر خانواده درماني و شناسايي و حذف علت مصرف تأکيد بسياري مي شود. منتها درمان تکميلي فردي و گروهي ذکر شده نيز الزامي است.در خانواده درماني علل شکل گيري سر خوردگي و آشفتگي رواني و شخصيتي در اعضاي خانواده و به خصوص نوجوان بررسي و بر اساس آن درمان آغاز مي شود. در اين روش، همکاري اعضاي خانواده الزامي است، حذف روابط نادرست وبيمارگونه و ايجاد روابط سالم ومبتني بر مهارت هاي شناختي عاطفي- تربيتي، هدف خانواده درماني است البته اين روش زمان بر است و به انگيزه بالاي والدين و ديگر اعضاي خانواده نياز مبرمي دارد.

درباره علل مرتبط با دوران بلوغ نيز مي توان به روش درمان فردي و گروهي اقدام کرد ولي کار با نوجوان دچار بحران هويت به دليل لزوم فراهم کردن بستر مناسب به منظور تشويق وي به تعديل و درمان مشکل است. روان شناسان اندکي در اين حوزه کار مي کنند و موفق هستند اين امر به دليل درمان گريزي و احساس آسيب ناپذيري نوجوان است . در مجموع اميدوارم بتوانيد با توجه به روش هايي که ذکر شد مسيريابي کنيد وتا دير نشده است مهارت عدم اتکا به سيگار وهر ماده اعتيادآور ديگري را بياموزيد و به ديگران نيز توصيه کنيد.     مشاور: رضا زيبايي - روان شناس باليني


کد مطلب: 16678

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/16678/سيگار-وسوسه-ام-مي-کند

میگنا
  https://www.migna.ir