کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نوجوانان و اعتياد به ورزش

روزنامه خراسان , 30 مرداد 1393 ساعت 11:41

محققان از افراط در ورزش در برخي جوانان ابراز نگراني مي کنند.


به نقل از سايت «MSN» اين واکنش محققان تا اندازه اي به علت تاثير عکس ورزش بر تناسب اندام و سلامت جوانان است.

اگرچه تبليغات زياد باعث گرايش جوانان و نوجوانان به ورزش مي شود اما از طرفي نيز مي تواند به افراط در ورزش منجر شود. مشکل موقعي به وجود مي آيد که اصل تبليغ براي ورزش کردن از روال عادي خود خارج مي شود و افراد براي داشتن اندام مناسب و از ترس اين که چاق شوند به ورزش هاي سنگين و زياد رو مي آورند.

نتايج بررسي ها که در سال ۲۰۱۲ انجام گرفت نشان مي دهد بيش از ۴۰ درصد پسران، براي افزايش حجم عضله، هفته اي چند روز به ورزش مي پردازند. تقريبا ۴۰۰ درصد آن ها از مکمل هاي پروتئين و ۶ درصد از استروئيد استفاده مي کنند. به گفته محققان، استروئيد مي تواند عوارض جانبي جدي داشته باشد موادي مانند پودر پروتئين وي و کراتين که مکمل هاي طبيعي به حساب مي آيد هم در صورت مصرف مي تواند براي بدن مشکل ساز شود.
يکي از پيامدهاي ورزش زياد وارد آمدن فشار بر کليه هاست. به طور عموم وزنه برداري تا زمان بلوغ و تکامل رشد بافت ها توصيه نمي شود. به جاي وزنه برداري بهتر است به نرمش ها و ورزش هايي مانند شنا و اسکواش پرداخت.
آسيب ديدگي در قسمت تحتاني کمر در نوجوانان که در ورزش کردن افراط مي کنند امري شايع است و آن ها را در آينده در معرض خطر قرار مي دهد. بررسي هاي اخير نشان مي دهد، آسيب ديدگي هاي مکرر و ادامه فعاليت ورزشي در ۷۰ درصد دختران و پسراني که نسبت به سن خود زمان زيادي را به ورزش مي پردازند شايع است. فعاليت بيش از حد مي تواند به سيستم ايمني بدن نيز آسيب برساند.
نتايج بررسي ديگري روي بيش از هزار داوطلب ۱۶ تا ۲۰ ساله نشان داد هر چه نوجوانان بيشتر ورزش کنند خوشحال ترند اما به محض رسيدن ساعت ورزش به روزي بيش از ۲ ساعت، آن ها دچار اضطراب، استرس يا افسردگي مي شوند.


کد مطلب: 26563

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/26563/نوجوانان-اعتياد-ورزش

میگنا
  https://www.migna.ir