کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بر اساس یافته‌های جدید محققان؛

درمان و تغییر سبک ‌زندگی در پایین آوردن فشار خون بیمار موثرند

29 اسفند 1393 ساعت 22:21

براساس جدیدترین یافته‌های پژوهشگران دانشگاه برونل لندن، بیمارانی که مبتلا به پرفشاری خون هستند و از همکاری گروهی پزشک و داروساز برخوردار هستند، بیماریشان بهتر تحت کنترل قرار می گیرد تا اینکه فقط تحت‌نظر پزشک باشند.


داروسازها می‌توانند نقش مهمی در ارتباط با پزشکان صرف‌نظر از نوع درمان تا حد مطلوب، داشته باشند چرا که می‌توانند به بیماران در ارایه مشاوره‌ تغییر سبک‌ زندگی و تشویق وی به انجام حرکات لازم کمک کنند.
به گفته محققان؛ پرفشاری خون عامل اصلی بیماری‌های قلبی، سکته‌های مغزی و آنوریسم سرخرگ‌ها محسوب می‌شود.
در این بررسی، تیم پژوهشی به سرپرستی دانشگاه برونل لندن، با ترکیب دو شیوه‌ بالینیِ کنترل‌ شده‌ اتفاقی، از نتایج به دست آمده‌ تیم پزشک و داروساز، دریافت که هر درمان ضدپرفشاری خون به تنهایی سبب کاهش 7.19 میلی‌متر جیوه فشار‌خون سیستولیک (SBP) می شود و هر جلسه از مشاوره درباره‌ تغییر سبک‌ زندگی به تنهایی منجر به کاهش 5.30 میلیمتر جیوه در فشار‌خون سیستولیک می‌شود.

آنان می گویند: این یافته‌ها با داده‌های به دست آمده شش ماهه دو پژوهش در آمریکا طی سال‌های 2008 و 2009 از معالجه‌ 496 بیمار، مورد مقایسه قرار گرفتند.

پوتارین کولچایتاناروج، عضو گروه پژوهشی اقتصاد سلامتی دانشگاه برونل لندن و نویسنده‌ مشترک این بررسی، می‌گوید: با ترکیب داده‌های دو دوره‌ آزمایشی فوق، می‌خواستیم به عوامل آسیب رسان حساب ‌نشده‌ بپردازیم و فعالیت‌های فردی را از بسته‌ همکاری که راه به نتیجه‌ موفقیت‌آمیزی می‌برد، جدا کنیم.
وی می گوید: نتایج نشان می‌دهند که هر دو عامل یعنی درمان و تغییر سبک ‌زندگی در پایین آوردن فشار خون بیمار موثرند. این بررسی از طرفی برای مراقبان سلامت مفید است تا فواید مشاوره را در نظر داشته باشند و از طرف دیگر برای سیاست‌گذاران تا مزایای مراقبت‌های مبتنی ‌بر کارگروهی (team -based) را نیز بیشتر مورد توجه قرار دهند.


کد مطلب: 30009

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/30009/درمان-تغییر-سبک-زندگی-پایین-آوردن-فشار-خون-بیمار-موثرند

میگنا
  https://www.migna.ir