کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مديرعامل انجمن اُتيسم: ارايه خدمات غيراستاندارد به كودكان داراي اُتيسم

18 فروردين 1394 ساعت 10:28

در تهران سه تا چهارمدرسه مخصوص به اُتيسم داريم که لازم است اين تعداد افزايش يابد


ايلنا: مديرعامل انجمن اُتيسم گفت: براي روز جهاني اُتيسم هرچه تلاش کرديم نتوانستيم مجوز نصب بيلبورد هاي مربوط به اين اختلال را در سطح شهر دريافت کنيم.

سعيده صالح غفاري با اشاره به اينکه در سراسر جهان و ايران آمار مبتلايان به اُتيسم در حال افزايش است، گفت: طبق آماري که آقاي بان کي مون در روز جهاني اُتيسم عنوان کردند، از هر ۸۰نفر در دنيا يک نفر به اُتيسم مبتلامي شود. اين ميزان در آمريکا يک در ۶۶نفر است. در ايران نيز طبق آمار بهزيستي مبتلايان يک در صد نفر هستند.

غفاري گفت: مشکلي که ما در ايران با آن مواجه هستيم، اين است خدماتي که به کودکان داراي اُتيسم داده مي شود، مناسب نيست.

مديرعامل انجمن اُتيسم تاکيد کرد: اين اختلال بايد در همان سنين کودکي و نوزادي تشخيص داده شود؛ در همه دنيا اُتيسم، علائم و نشانه هايش در وزارت بهداشت تعريف شده و تشخيص اين بيماري در کودکي، بين ۱۵ تا ۱۸ماهگي صورت مي گيرد.

وي گفت: ما امکان اين تشخيص زودهنگام را در ايران نداريم، زيرا چنين چيزي در وزارت بهداشت ما تعريف نشده است. غفاري گفت: بعد از تشخيص لازم است کودک از خدمات توانبخشي استفاده کند. در ايران بهزيستي متولي خدمات توانبخشي است، اما با توجه به آمار بالاي کودکان داراي اُتيسم، نه تنها خدمات توانبخشي مناسب براي اين کودکان ارائه نمي شود، بلکه کيفيت خدمات نيز مناسب نيست.

وي با اشاره به اينکه ملاک ما تهران نيست، بلکه ما کل کشور را ملاک قرار مي دهيم، گفت: تعداد مراکز توانبخشي در کل کشور کم است و خدمات جامع و استانداردي به کودکان داراي اُتيسم داده نمي شود.

وي با اشاره به لزوم ارائه خدمات فرهنگي و اجتماعي مناسب به کودکان داراي اُتيسم گفت: در همه جوامع اُتيسم بيماري شناخته شده اي است و خانواده ها اين کودکان را مي شناسند، اما در ايران يکي ديگر از مشکلات ما عدم آگاهي و دانش جامعه نسبت به اين اختلال است.

وي با اشاره به اينکه براي روز جهاني اُتيسم هرچه تلاش کرديم نتوانستيم مجوز نصب بيلبورد هاي مربوط به اين اختلال را در سطح شهر دريافت کنيم، گفت: نصب اين بيلبورد ها مي توانست به آگاه کردن و هوشيارکردن مردم کمک کند اما حتي اجازه اين کار به ما داده نشد.

وي گفت: خانواده اي که کودک مبتلابه اُتيسم دارد، بايد توانمند شود، زيرا هر ماه بين ٥/٢تا ۳ميليون تومان هزينه کودکان مبتلابه اُتيسم است. يک خانواده چگونه مي تواند از پس اين هزينه ها بربيايد؟

غفاري همچنين گفت: در تهران سه تا چهارمدرسه مخصوص به اُتيسم داريم که لازم است اين تعداد افزايش يابد همچنين متخصصان آموزشي به اين کودکان آموزش دهند و کتاب هاي آموزشي نيز بايد براي اين کودکان تاليف شود.


کد مطلب: 30247

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/30247/مديرعامل-انجمن-ا-تيسم-ارايه-خدمات-غيراستاندارد-كودكان-داراي

میگنا
  https://www.migna.ir