کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تغییر زمان سکته مغزی در ماه مبارک رمضان

30 خرداد 1394 ساعت 9:27

تغییر الگوهای خواب و بیداری، تغییر غلظت برخی هورمون‌ها در ساعات مشخصی از شبانه روز از عوامل تغییر زمان سکته مغزی در ماه مبارک رمضان است.


محسن خوش نیت فوق تخصص غدد درون ریز در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران گفت: روزه‌داری در ماه رمضان تغییرات عمده‌ای در شیوه‌ی زندگی رژیم غذایی و الگوی خواب ایجاد می‌کند. 
 
وی افزود: این تغییرات ممکن است زمان وقوع حملات قلبی و مغزی و یا سایر بیماری‌های مربوطه به سیستم عصبی بدن مانند سردردهای میگرنی، تشنج و ام‌اس را تحت تاثیر قرار دهد. 
 
وی اظهار داشت: بیشترین موارد وقوع سکته اغلب در ساعت 3 صبح الی 13 رخ می‌دهد در ماه رمضان تغییر واضحی در الگوی روزانه بروز سکته مشاهده شده است. 
 
وی ادامه داد: بیشترین زمان بروز سکته در این ماه به طور عمده بین ظهر تا 6 بعد از ظهر می‌باشد. 
 
وی تصریح کرد: روزه‌داری سبب تغییر زمان عملکرد برخی سیستم‌های بدن می‌شود که در بروز سکته دخالت دارند و احتمالا به همین دلیل باعث تغییر زمان حملات قلبی و مغزی می‌شود.
 
وی خاطر نشان کرد: مهمترین عواملی که در ایجاد این تغییر نقش دارند عبارتند از: 
-تغییر زمان‌های خواب و بیداری
تغییر غلظت برخی هورمون‌ها در ساعات مشخصی از شبانه روز 
 
وی گفت: این تغییرات مشابه حالتی است که در افراد دارای شیفت‌های کاری شبانه، دیده می‌شود، زیرا در این افراد نیز چرخه خواب و بیداری و ترشح هورمون‌های بدن تغییر می‌کند و می‌تواند بر سیستم‌های عصبی اثر گذاشته و منجر به تغییر زمان بروز سکته مغزی می‌شود. 
 
وی در پایان گفت: تغییر الگوی خواب ناشی از روزه‌داری سبب کاهش مدت خواب شبانه در طول ماه رمضان و خواب‌آلودگی در طول روز می‌شود این تغییر الگوی خواب عملکرد برخی سیستم‌های بدن را که در بروز سکته نقش دارند تغییر می‌دهد. لذا تغییر زمان عملکرد این سیستم‌ها می‌تواند زمان بروز سکته در ماه رمضان را تغییر دهد.


کد مطلب: 31576

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/31576/تغییر-زمان-سکته-مغزی-ماه-مبارک-رمضان

میگنا
  https://www.migna.ir