کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

علتهای سیاهی زیر چشم چیست؟

12 خرداد 1389 ساعت 12:42

بیماری تیرگی زیر چشم یک بیماری ایدیوپاتیک است . به این معنا که علت آن در بیشتر موارد ناشناخته است . البته بسیاری از مبتلایان سابقه خانوادگی مثبت دارند . پوست پلكها نازك است و خون وریدی كه نزدیك به سطح پوست حركت می كند باعث می شود پوست این ناحیه تیره به نظر برسد .حالت تیرگی در مواقعیكه فرد خسته و رنگ پریده است و نیز طی دوران قاعدگی و مراحل اخر حاملگی تشدید می شود.


با افزایش سن این تغییر رنگ واضحتر می گردد. ضربات، پیگمانتاسیون پس از التهاب یا تحریك هورمون ملانین ساز به هر دلیلی می تواند باعث این حالت شود. گاهی این تغییر رنگ در اثر عوامل شیمیایی مثل جیوه یا نقره می تواند باعث تغییر رنگ آبی، قهوه ای یا خاكستری شود.
درمان با ماینوسایكلین به عنوان یك عارضه دراز مدت می تواند باعث رنگ خاكستری پلكها شود. بعلاوه تركیبات آرایشی دارای مواد فتوتوكسیك از جمله پسورالین می تواند باعث افزایش رنگدانه در ناحیه پلك شود. اگزما و لیكن پلان به دلیل ایجاد التهاب می تواند باعث تغییر رنگ پلكها شود.
اما از علل دیگر تیرگی زیر چشم ها می توان به وجود انواع آلرژی ها اشاره کرد. آلرژی انواع مختلفی دارد. و از یک حساسیت ساده به بوی گل ، گوجه فرنگی و یا گردن آویز شروع می شود و به آلرژی به پنی سیلین ، دود سیگار و یا هوای آلوده و یا حتی به چهره رئیس اداره ختم می شود. بدیهی است درمان آن ، استفاده از آنتی هیستامین نیست و تنها باید از ماده حساسیت زا دوری جست .
دومین علت شایع کبودی دور چشم ، اختلالات خواب است . خیلی ها عقیده دارند که یک خواب 3 تا 4 ساعته طی شبانه روز جوابگوی نیاز آنها به خواب است ولی در واقع اینطور نیست و این افراد به خاطر داشتن نیروی جوانی ، از دخیره خود برای سر حال بودن استفاده می کنند. غافل از اینکه این ذخیره انرژی تمام شدنی است . کبودی زیر چشم ها می تواند اولین نشانه تمام شدن این ذخیره محدود باشد . پس بهتر است در شبانه روز 7 تا 9 ساعت را به خواب اختصاص دهید. البته عده ای هستند که اتفاقا 7 تا 9 ساعت را می خوابندولی باز هم دچار تیرگی زیر چشم ها هستند. این افراد در کیفیت خواب خود دچار اشکالند. کیفیت خواب مهم ترین عامل سرحال بودن و بیمه شدن در برابر بیماریها است .
خیلی ها عادت دارند نقشه های روزمره خود را در خواب حلاجی کنند. متن سخنرانی ها ، متن قرار دادها ، نوع برخوردها ، لوازم مورد نیاز منزل ، حساب و کتاب های بانکی و دفتری و همه مواردی که هست و نیست را در خواب حل و فصل نماید . گاه فرد ممکن است مشکلی هم نداشته باشد ولی بدلیل مصرف بعضی مواد خواب خود را مختل می کند . این مواد همیشه دارو نیست . گاهی مصرف چای و قهوه هم میتواند خواب فرد را مختل نماید.
بیماریهای هورمونی ، عاطفی ، روحی و روانی و تغذیه ای نیز نقش مهمی در بروز تیرگی زیر چشم دارند. گاه ممکن است بتوان کاهش وزن های نامتعارف را نیز از جمله علل مهم افتادگی ، چین و چروک صورت و تیرگی زیر چشم دانست .
در مورد راه حل باید گفت که اگرچه در موارد مادرزادی و ارثی حل مشکل چندان راحت نخواهد بود . استفاده از ماسکهای شبانه ممکن است تا اندازه ای مؤثر باشد. ( استفاده از پوست خیار ، چای کیسه ای ) شستشو با آب خنک می تواند تا اندازه ای مؤثر باشد.
امروزه از روش های دیگری هم استفاده می شود : مزوتراپی از جمله این روش ها است . در این روش از ترکیباتی مانند ویتامین k ، رتینول ، ویتامین ث ، داروهای باز کننده عروق ، انواع اسیدهای میوه مانند اسید گلیکولیک و مواد دیگری از جمله اسید آمینه و اسیدهای چرب استفاده می شود .
البته از این ترکیبات در کرم های دور چشم استفاده می شود و تا حدی هم تاثیر دارد .ولی در این روش از تزریق این ترکیبات بهره برده می شود. در مورد کرم های دور چشم بهتر است از كرمهای حاوی aha استفاده شود .
در مورد نحوه استفاده از این کرم ها: پلک بالا از داخل به خارج و پلک پایین از خارج به داخل است . از حرکات نامنظم و مالشی و جلو و عقب خودداری کنید.علاوه بر اینها ، قطع و کاهش مصرف سیگار ، کاهش مصرف نمک ، مصرف سبزیجات و میوه های حاوی آنتی اکسیدان مثل اسفناج هم توصیه می شود . استفاده از پدهای گرم و سرد به صورت متوالی برای تحریک عروق خونی زیر چشم مناسب است . البته این پدها نباید خیلی سرد و یا گرم باشند.


کد مطلب: 356

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/356/علتهای-سیاهی-زیر-چشم-چیست

میگنا
  https://www.migna.ir