کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بي توجهي به بهداشت روان در محیط‌های صنعتی/ در «هرم مازلو» معیشت مهم است

16 دی 1396 ساعت 17:13

رضا ملکی معتقد است که حذف نظام طب کار، بی‌توجهی به بهداشت روانی و حذف فرایندهای حمایت اجتماعی در محیط‌های صنعتی موجب شده تا کارگران در مقابل فشارهای بیرونی احساس تنهایی کنند و دست به واکنش‌هایی همچون خودکشی بزنند.


به گزارش ميگنا «رضا ملکی» روانشناس صنعتی و سازمانی در گفت‌و‌گو با ایلنا درباره تمایل برخی از کارگرانِ محیط‌های صنعتی به خودکشی گفت: حذف نظام طب کار، بی‌توجهی به بهداشت روانی و حذف فرایندهای حمایت اجتماعی در محیط کارگاهی و صنعتی موجب شده تا کارگران بر اثر فشارهای ناشی از مشکلات معیشتی و فقدان امنیت شغلی، احساس تنهایی کنند.

وی با بیان اینکه در این شرایط کارگر به خودکشی پناه می‌برد، چرا که راهکار دیگری برای حل مشکلاتش نمی بیند، گفت: در کشورهای اروپایی سیتستم‌های حمایت اجتماعی با ارائه مشاوره‌های روانشناسی و معاینه‌های مستمر، وضعیت روحی نیروی کار خود را زیرنظر دارند تا در صورت تشخیص هرگونه مشکلی دست به اقدامات پیشگیرانه بزنند.

در روزهای گذشته تصویری در اختیار ایلنا قرار گرفت که در آن، یکی از کارگران پیمانکاری شاغل در پارس جنوبی به دنبال پرداخت نشدن 6 ماه مزد، به نظر می‌رسد قصد خودکشی دارد. در تصویر، این کارگر بر روی یکی از برج‌ها رفته و با قرار گرفتن بر آن خواستار واریز تمامی معوقات مزدی خود شده است.

ملکی با بیان اینکه در ایران با پیشگیری غریبه هستیم، گفت: پیشگیری از خسارت‌های بعدی می‌کاهد. خود من در در یک محیط کاری که از نزدیک می‌شناسم با دو کارگر مواجه شده‌ام که به علت مشکلاتی که داشته‌اند دست به خودکشی زده بودند. البته در ایران مشکلات خانوادگی هم مزید بر علت هستند.

این روانشناس صنعتی و سازمانی با بیان اینکه انسان‌ها در مقابل تهدیدهای بیرونی (معیشتی) به شدت آسیب پذیر هستند، گفت: بر مبنای هرم نیازهای «آبراهام مازلو» تامین نیازهای مادی برای انسان‌ها در اولویت است. هر روندی که بخواهد آن را مختل کند انسان را با چالش مواجه می‌کند و واکنش‌های غیر منتظره را در انسان برمی‌انگیزد.


کد مطلب: 42957

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/42957/بي-توجهي-بهداشت-روان-محیط-های-صنعتی-هرم-مازلو-معیشت-مهم

میگنا
  https://www.migna.ir