کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بررسی تاثیر شبکه‌های اجتماعی بزرگ بر سلامت روان جوانان

19 فروردين 1401 ساعت 0:51

یک موسسه انگلیسی به بررسی تاثیر شبکه‌های احتماعی بزرگ بر سلامت روانی جوانان پرداخت.


یک موسسه انگلیسی به بررسی تاثیر شبکه‌های احتماعی بزرگ بر سلامت روانی جوانان پرداخت.
آیا می‌توان گفت که دیگر دوران پایان «لایک گیری» (پسندیدم) فرا رسیده است؟ در جواب باید بگوییم، طبق اعلام پایگاه «تک کرانچ» (TechCrunch) و بر پایه یافته‌های یکی از پژوهشگران به نام «Jane Manchun Wong»، فیسبوک در حال حاضر در حال انجام آزمایشی است تا طی آن، تنها شمار محدودی از لایک‌ها در یک پست به نمایش در بیاید.

این شبکه اجتماعی معروف همچنین در حال حاضر در حال انجام همین آزمایش در هفت کشور بر روی برنامه‌های اینستاگرام خود است.

اما شاید برای شما این پرسش به وجود بیاید که علت این امر چیست؟ در جواب باید بگوییم علت این مسئله کاهش حس رقابت دائمی و فشار اجتماعی است. طبق آنچه که تحقیقات اخیر نشان داده است، این تصمیم می‌تواند به شکلی ویژه برای سلامت ذهنی جوانان مفید باشد.
در همین ارتباط، در یک نظرسنجی که از یک هزار و ۴۷۹ نفر در سنین ۱۴ تا ۲۴ سال به وسیله «انجمن سلطنتی سلامت عمومی» (یک موسسه خیریه در انگلیس) به انجام رسید، ۵ شبکه اجتماعی طبق تاثیرشان بر سلامت ذهن و روان افراد مورد دسته بندی قرار گرفتند.

بر پایه این نظرسنجی مشخص شد «اینستاگرام» شبکه‌ای اجتماعی است که منفی‌ترین تاثیر را بر وضعیت روانی جوانان دارد. از سوی دیگر، شبکه اجتماعی «یوتیوب» به عنوان مثبت‌ترین شبکه در این زمینه و تنها شبکه‌ای که «تاثیر مثبت خالص» دارد، در این بررسی مشخص شد.

گفتنی است در این نظرسنجی ۱۴ عامل از جمله اضطراب، افسردگی، تنهایی، خود باوری، آزار و اذیت و فرصت ابراز وجود برای افراد مورد بررسی قرار گرفت. در نمودار زیر می‌تواند نتیجه این نظرسنجی و تاثیر هرکدام از شبکه‌های اجتماعی را از لحاظ مثبت و منفی بودن (شماره یک مثبت ترین و شماره پنج منفی ترین) بر وضعیت روانی جوانان ببینید:
 
 

منبع: پایگاه شرکت آلمانی استاتیستا
مترجم: باشگاه خبرنگاران جوان 


کد مطلب: 58381

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/58381/بررسی-تاثیر-شبکه-های-اجتماعی-بزرگ-سلامت-روان-جوانان

میگنا
  https://www.migna.ir