کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

روانشناسی فحاشی

سینا , 20 آذر 1401 ساعت 11:36

کلماتی که به عنوان دشنام به کار می روند، احتمال کمتری دارد که دارای صداهای تقریبی مانند l، r، w و y باشند این میتواندیک روند اساسی در چگونگی تکامل کلمات دشنام در زبان‌های مختلف بشمار آید.


محققان انگلیسی در یک تحقیق جالب و عجیب در نوع خود، حروفی را که حضور و صدای آن ها باعث می شود ناسزاها کمتر توهین آمیز به نظر برسند، مشخص کرده اند.

بررسی های جدید محققان نشان می دهد: کلماتی که به عنوان فحش و ناسزا در زبان های مختلف به کار گرفته می شوند، عموما فاقد صداهای موسوم به صداهای تقریبی نظیر l، r و w هستند. بنابراین بررسی ها به نظر می رسد این الگوی رایج در ناسزا، به آن دلیل است که وجود چنین صداهایی در دشنام ها، احتمالا باعث می شود کلمات مربوطه، کمتر برای شنوندگان توهین آمیز به نظر برسد.

محققان می گویند: کلمات ناسزا، دارای صداهایی هستند که به تسهیل بیان احساسات و نگرش افراد کمک می کنند، اما هیچ مطالعه ای تا پیش از این بررسی نکرده بود که آیا یک الگوی جهانی در صدای کلمات ناسزا در زبان های مختلف وجود دارد یا خیر؟

پژوهشگران روان شناسی از دانشگاه لندن در این زمینه، یک مطالعه آزمایشی را انجام داده اند که در آن افرادی از پنج زبان غیرمرتبط با یکدیگر مشارکت داشته اند.
آن ها از این افراد که تعدادشان در هر زبان، 20 نفر بود خواستند که به استثنای موارد نژادپرستانه، توهین‌آمیزترین کلماتی را که در زبان خود بلدند، فهرست کنند.نتایج بررسی این ناسزاها نشان داد؛ کلماتی که به عنوان دشنام به کار می روند، احتمال کمتری دارد که دارای صداهای تقریبی مانند l، r، w و y باشند.
به گفته محققان فوق، وجود صداهای تقریبی‌ در کلمات ناسزا باعث می شود که آن کلمات، کمتر توهین آمیز به نظر برسد. به عبارت دیگر وجود صداهای تقریبی در یک فحش، از آبدار بودن آن می کاهد!
آن ها معتقدند:یافته‌های آن‌ها نشان‌دهنده یک روند اساسی در چگونگی تکامل کلمات دشنام در زبان‌های مختلف هستند.
البته این محققان تأکید می‌کنند: برخی از زبان‌ها مانند فرانسوی دارای کلمات ناسزایی هستند که موارد تقریبی را نیز شامل می شوند. اگرچه حتی فرانسوی‌زبان‌های شرکت‌کننده در این مطالعه نیز همچنان واژه‌های شبه ناسزا را که فاقد صداهای تقریبی بودند، توهین آمیزتر تلقی می کردند.
این یافته های جالب و عجیب، در نشریه بین المللی Psychonomic Bulletin & Review منتشر شده اند.
 


کد مطلب: 60639

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/60639/روانشناسی-فحاشی

میگنا
  https://www.migna.ir