کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

باورهای اشتباه در مورد خواب کودکان

بیش از دو سوم والدین فرضیات نادرستی در مورد خواب کودکان و نوجوانان دارند.

خبرگزازی علم و فرهنگ , 24 بهمن 1401 ساعت 10:48

از هر چهار والدین سه نفر آن معتقدند که دیر به رختخواب رفتن و دیر بیدار شدن در آخر هفته‌ ها هیچ ضرری ندارد و اگر کودکشان خواب کافی داشته باشد می تواند شب ها تا دیر وقت بیدار بماند خواب در رشد و سلامت کودکان و نوجوانان تاثیر مستقیمی دارد.


خواب برای کودکان و نوجوانان دارای اهمیت زیادی است و در رشد و سلامت آن ها تاثیر مستقیمی دارد. در این میان بسیاری از والدین باورها و اعتقادات اشتباهی دارند که این روند را مختل می کند. در این گزارش به بررسی این موضوع می پردازیم.
تیمی از  محققان در بیمارستان زنان بریگهام طی یک نظرسنجی از والدین دریافتند: بیش از دو سوم  والدین فرضیات نادرستی در مورد خواب کودکان و نوجوانان دارند.

طی این مطالعه در مجموع، ۲۰۰ پدر و مادر بررسی شده و مشخص شد ده باور کلی در مورد خواب کودکان در ذهن آن ها وجود دارد. مطالعات فوق نشان داد: از هر چهار والدین سه نفر آن معتقدند که دیر به رختخواب رفتن و دیر بیدار شدن در آخر هفته‌ ها هیچ ضرری ندارد و اگر کودکشان خواب کافی داشته باشد می تواند شب ها تا دیر وقت بیدار بماند.

پژوهشگران در این رابطه توضیح می‌دهند: پرخوابی در آخر هفته باعث ترویج رفتاری به نام اختلال خواب اجتماعی شده و در پی آن فرد در طول روز به دلیل تغییر در برنامه خواب خود احساس خستگی و بی ‌حالی می‌ کند. باید توجه داشت اختلال خواب اجتماعی کمبود خواب را باز نمی ‌گرداند و برخی تحقیقات دیگر آن را با عملکرد بدتر در مدرسه، رفتارهای پرخطر، نوشیدن بیشتر الکل و افزایش خطر مشکلات سلامت روان مرتبط دانسته ‌اند.

به طور کلی نوجوانان در مورد خواب با موانع بی شماری روبرو هستند که برخی از آنها فیزیولوژیکی و برخی دیگر رفتاری هستند. با توجه به این چالش ها، کاهش هر گونه موانع قابل تغییری که در خواب کودکان و نوجوانان قرار می گیرد، بسیار مهم است.

دکتر ربکا رابینز، محقق در بخش خواب و اختلالات شبانه روزی بریگهام و استاد دانشکده پزشکی هاروارد در این رابطه  توضیح می دهد که هدف ما شناسایی باور های نادرست رایج در زمینه خواب نوجوانان و الهام بخشیدن به تلاش های عمومی و آموزشی آینده برای ترویج باورهای مبتنی بر شواهد در مورد سلامت خواب بود.

والدین معمولاً برای کسب اطلاعات در مورد موضوعاتی مانند خواب به اینترنت و رسانه های اجتماعی مراجعه می کنند. اگرچه این پلتفرم‌ها می ‌توانند منابع اطلاعات مبتنی بر شواهد باشند، اما این احتمال وجود دارد که اطلاعات نادرست در این پلتفرم‌ها گسترش یابد.

دومین باور نادرست رایج این بود که اگر مدرسه دیرتر شروع شود، نوجوانان  می توانند مدت بیشتری بیدار مانده و دیرتر به خواب خواهند رفت. شصت و نه نفر از دویست پدر و مادر حاضر در این مطالعه با این افسانه موافق بودند. با این حال، نویسندگان خاطرنشان می ‌کنند که مطالعات متعددی وجود دارد که نشان داده ‌اند که این مساله  بر زمان خواب کلی دانش ‌آموزان تأثیری نداشته است.

 در نهایت، آخرین باور غلط بر استفاده از مکمل های ملاتونین در کودکان تمرکز دارد. بیش از دو سوم والدین معتقد بودند که نوجوانان می توانند با خیال راحت از مکمل های ملاتونین استفاده کنند زیرا این مکمل ها طبیعی هستند.
با این حال، هیچ مطالعه بلندمدتی به ویژه در مورد اثرات ملاتونین بر بلوغ و رشد برای حمایت از این گفته وجود ندارد. علاوه بر این، مکمل‌های ملاتونین تحت نظارت دولت نیستند و محتوای آنها بسته به برند می‌تواند متفاوت باشد.
دکتر جودیت اوونز، یکی از نویسندگان این مطالعه و محقق بیمارستان کودکان بوستون، در رابطه با موضوع فوق می گوید: تحقیقات آینده باید با افسانه ها مقابله کند و باورهای مبتنی بر شواهد در مورد خواب نوجوانان را ترویج کند.شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی  Sleep Health منتشر شده است.
 


کد مطلب: 61255

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/61255/باورهای-اشتباه-مورد-خواب-کودکان

میگنا
  https://www.migna.ir