کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تأثير دود هيزم و اجاق‌ خوراك‌پزي بر روي هوش كودكان

17 آذر 1390 ساعت 18:42


دو پژوهش، با هدايت پژوهشگران دانشگاه کاليفرنيا در برکلي، تأثيرات منفي بر روي سلامتي، از جمله توان شناختي، در نتيجه قرار گرفتن در معرض دود هيزم و اجاق هاي خوراک‌پزي ناپاک را مورد توجه قرار داده است. به گزارش ايسنا در حالي كه اين گونه سوخت‌ها، منبع اصلي در آشپزي و گرمازايي براي سه ميليارد نفر از جمعيت جهان به شمار مي‌آيد، و زنان و کودکان فقير به ويژه در اين زمينه ضربه‌پذير هستند، پژوهشگران در نخستين پژوهش خود در اين زمينه متوجه شدند، در خانه‌هايي که اجاق خوراک‌پزي آنها به دودکش‌هايي براي کاهش ميزان دود مجهز شده، نرخ ابتلا به سينه پهلوي وخيم به صورت چشمگيري و تا يک سوم کاهش يافته است. پژوهش دوم، پيوند غيرمنتظره‌ ميان قرار گرفتن مادران باردار در معرض دود هيزم و عملکرد ضعيف فرزندان آنها در آزمون‌هاي ارزيابي هوش در دوران مدرسه را آشکار ساخت. يافته‌هاي اين پژوهش در مجله علمي "لنست" انتشار يافته است. کرک اسميت، پژوهشگري كه در اين باره تحقيق كرده است، درباره يافته‌هاي خود گفت: نتايج اين پژوهش فوق‌العاده مهم است و مستندهاي قانع‌کننده‌اي به دست مي‌دهد که بر اساس آن، کاهش ميزان قرار گرفتن در معرض دود هيزم، احتمالا همسنگ واکسيناسيون و مکمل‌هاي تغذيه‌اي براي کاهش سينه پهلوي شديد كودكان بوده و شايسته سرمايه‌گذاري بر روي آن است." ليندا ديکس کوپر، نويسنده اصلي دومين پژوهش که آن را به عنوان پژوهش رساله کارشناسي ارشد خود در برکلي انجام داده است، گفت: "من شگفت زده شدم چرا که دود هيزم همواره به عنوان تهديدي براي سلامت سيستم تنفسي در نظر گرفته مي‌شد، اما نه در مورد هوش كودكان . به گفته اين محقق، اين يافته‌ها از آن جهت نگران‌كننده است كه تأثير دود خوراك‌پزها بر روي رشد عصبي ، داراي هزينه‌هاي اجتماعي است كه تاثير بر درآمدهاي آتي افراد و موفقيت هاي آنها در يادگيري و آموزش از آن جمله است.  


کد مطلب: 6783

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/6783/تأثير-دود-هيزم-اجاق-خوراك-پزي-روي-هوش-كودكان

میگنا
  https://www.migna.ir