کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ورود سم آفلاتوکسين به بدن باعث بروز سرطان کبد مي شود

13 دی 1390 ساعت 9:37


يک متخصص تغذيه نسبت به مصرف مواد غذايي آماده، کنسروي و مانده هشدار داد و گفت: اين مواد غذايي حاوي سم آفلاتوکسين هستند که منجر به مسموميت کبد و در نهايت ايجاد سرطان کبد مي شوند. دکتر خديجه رحماني در گفت وگو با ايسنا، با بيان اينکه آفلاتوکسين، يک نوع سم موجود در غذاهاي آماده است که منجر به ايجاد سرطان در افراد مي شود، گفت: اين ماده در حرارت پاستوريزاسيون زنده مي ماند، بنابراين در صورت وجود اين سم در غذاهاي آماده، حتي با حرارت دادن نمي توان آن را از بين برد. وي تصريح کرد: آفلاتوکسين از رشد نوعي قارچ توليد مي شود و اثرات سوئي بر بدن دارد. ورود اين سم به بدن موجب ايجاد مسمويت در کبد و در نتيجه بروز سرطان کبد مي شود. رحماني با بيان اينکه تغذيه دام ها با استفاده از نان هاي کپک زده يکي از مهم ترين عوامل ورود اين سم به زنجيره غذايي انسان هاست، گفت: تغذيه دام و طيور با استفاده از نان هاي کپک زده موجب ورود سم آفلاتوکسين به بدن دام مي شود و در نهايت با استفاده از شير و فرآورده هاي دام، اين سم خطرناک وارد بدن انسان مي شود. اين متخصص تغذيه با بيان اينکه آفلاتوکسين اثرات سرطان زايي کمي دارد اما بايد خطر آن را جدي گرفت، گفت: روش هايي براي از بين بردن و کاهش اين سم وجود دارد، اما اين روش ها صنعتي است و امکان انجام آن در منزل وجود ندارد. وي ادامه داد: روش هاي صنعتي جهت تخريب سم آفلاتوکسين، فيزيکي است; به اين معني که از طريق فيزيکي مواد غذايي آلوده را جدا کرده و در زنجيره غذايي از ورود آن به تغذيه دام و طيور جلوگيري شود. اين متخصص تغذيه افزود: همانطور که گفته شد روش هاي کاهش سم آفلاتوکسين خانگي نيست، به همين علت بايد از مصرف مواد آلوده خودداري شود. رحماني در پايان خاطر نشان کرد: استفاده از ادويه ها و چاشني هايي مانند آويشن، دارچين، خردل و ميخک که خاصيت ضد قارچي دارند تا حدودي سم آفلاتوکسين را از بين مي برد.
   


کد مطلب: 7793

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/7793/ورود-سم-آفلاتوکسين-بدن-باعث-بروز-سرطان-کبد-مي-شود

میگنا
  https://www.migna.ir