کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

استفاده از بی وزنی برای مدلسازی پیری

8 ارديبهشت 1393 ساعت 23:32

محققان سازمان فضایی آمریکا (ناسا) معتقدند که مطالعه اثرات بی وزنی روی سلول های سیستم ایمنی، منجر به درک بهتر عملکرد سیستم دفاعی بدن می شود.


به گزارش ایرنا از نیچر، عملکرد برخی از سلول های سیستم ایمنی با افزایش سن مختل می شود و همین امر بستر مناسبی را برای ابتلا به انوع بیماری ها فراهم می کند.

تحقیقات نشان می دهد که در طول سفرهای فضایی، اتفاقی مشابه برای سلول ها رخ می دهد؛ یعنی سلول های سیستم ایمنی همزمان با افزایش سن همانگونه رفتار می کنند که در طول سفرهای فضایی دستخوش تغییر می شوند.

محققان ناسا و انستیتوی ملی مرتبط با سالمندی، پژوهش های جدیدی را در زمینه مراقبت های پزشکی و افزایش کیفیت زندگی در ایستگاه فضایی بین المللی آغاز کرده اند. اولین مرحله این تحقیقات، برسی فعالیت لنفوسیت ها همراه با افزایش سن در فضاست. بی وزنی یا Microgravity تاثیری مشابه روند پیری دارد.

مطالعه تغییرات ژنتیکی و مولکولی مرتبط با تغییرات سیستم ایمنی در فرآیند افزایش سن، پیچیده و چالش برانگیز است چرا که این فرآیند در طول چند دهه اتفاق می افتد و اغلب افراد مسن مبتلا به امراض گوناگون هستند و گزینه مناسبی برای آزمایش ها محسوب نمی شوند.

فضانوردان در طول سفر فضایی در شرایط گرانش صفر قرار می گیرند. این حالت باعث تضعیف سیستم دفاعی و بروز عفونت می شود. عملکرد سیستم ایمنی مانند ارتش است و سلول هایT ژنرال این ارتش محسوب می شوند. سلول های T نوعی لنفوسیت هستند که نقش مهمی در سیستم ایمنی ایفا می کنند.

این ارتش قدرتمند مدام در رگ ها گشت می زند تا تمام عفونت ها و علایم بیماری زا را نابود کند. برای بررسی تاثیر بی وزنی روی سلول ها، نمونه سلول درون سانتریفیوژ قرار می گیرد تا بی وزنی مصنوعی ایجاد شود.
مهمترین کاربرد این تحقیقات، مطالعه استراتژی های جدید درمانی مرتبط با نقص سیستم ایمنی است. با استفاده از این روش می توان انواع بیمار های التهابی را نیز درمان کرد.


کد مطلب: 24199

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/24199/استفاده-بی-وزنی-مدلسازی-پیری

میگنا
  https://www.migna.ir