کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در دانشگاه صنعتی امیرکبیر صورت گرفت؛

آشنایی دانش آموزان با رشته مهندسی کشتی سازی و صنایع دریایی

سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان , 16 تير 1392 ساعت 12:45

صنایع کشتی سازی یکی از صنایع استراتژیک هر کشور است و وجود نیروی انسانی ماهر در صنایع دریایی از جمله عواملی است که در بلند مدت خواهد توانست در عرصه های اقتصادی موجب افزایش بهره وری شده و میزان سود ارگان ها را از فعالیت ها در دریا ارتقا دهد.


به گزارش باشگاه خبرنگاران، کشور ایران در حدود 2 هزار و 700 کیلومتر ساحل و 11 بندر تجاری دارد که 2 هزار کیلومتر آن در جنوب قرار داشته و به آبهای آزاد دنبا متصل می شود که حمل و نقل دریایی از بین حمل و نقل زمینی و هوایی مقرون به صرفه تر است؛ به همین دلیل 90 درصد صادرات غیر نفتی به وسیله کشتی ها انجام می شود.

کشتی سازی یک رشته بین رشته ای است؛ زیرا در ساخت یک کشتی تخصص های متعددی همچون مکانیک، عمران، برق، متالوژی و ... مورد نیاز است.

در این میان مهندسان کشتی ساز، مسئولیت طراحی، محاسبات مربوط به بدنه کشتی، ساخت و نظارت بر ساخت و تعمیرات آن را بر عهده دارد. بر اساس این گزارش، دانشکده مهندسی دريا یکی از دانشکده های دانشگاه صنعتی امیرکبیر است که در سال 1366 با هدف پر کردن شکاف بین حجم کلان سرمایه گذاری ها در بخش مهندسی دریا و تربیت نیروی انسانی متخصص آن با پذیرش 44 دانشجو در رشته مهندسی کشتی سازی تاسیس شد و هم اینک بصورت یک مجموعه دو یاخته ای مکمل، امکان بهره برداری همزمان از زیر ساخت های آموزشی دانشگاه در تهران برای دروس عمومی، اصلی و پایه و همچنین امکانات همجواری با دریا و صنایع دریایی در بندر عباس برای دروس تخصصی رشته های خود را دارد .

در حال حاضر این دانشکده به عنوان نخستین دانشکده مهندسی دریا با نزدیک به 400 نفر دانشجوی فعال در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا متکفل امر آموزش و تامین نیروی انسانی متحصص در همه گرایشهای آموزشی شناخته شده و مورد نیاز در بخش مهندسی دریا است.

در طول سالهای اخیر این دانشکده نزدیک به 1000 دانش آموخته ممتاز را به جامعه علمی و حرفه ای کشور تقدیم کرده است.

ساختمان جدید دانشکده با زیر بنایی حدود 5000 متر مربع در زمینی به مساحت 8/7 هکتار در مجاورت دریا به عنوان فاز اول مجموعه ساختمانهای دانشکده ساخته شده است. لازم به ذکر است، چشم انداز دانشکده مهندسی دریا راه اندازي و دستيابي به يك دانشكده جهاني اختصاص يافته به امور آموزش و پژ‍وهش در حوزه مهندسي دريا است؛ و پيشبرد آموزش در حوزه مهندسي دريا، انجام تحقيقات تراز اول در حوزه مهندسي دريا و توسعه روابط دوجانبه با صنعت در سطح ملي و بين المللي از جمله ماموريت های آن است.

گفتنی است، دانشكده مهندسي دريا تنها دانشكده در ايران است كه به انجام امور آموزشي و پژوهشي در حيطه مهندسي دريا اختصاص يافته است.
تعداد دانش آموختگان دانشکده عبارتند از نزدیک به 1000 نفر، تعداد دانشجوی فعال در مقطع کارشناسی 200 نفر،تعداد دانشجوی فعال در مقطع کارشناسی ارشد 100 نفر، تعداد دانشجوی فعال در مقطع دکترا 25 نفر هستند.


کد مطلب: 18385

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/18385/آشنایی-دانش-آموزان-رشته-مهندسی-کشتی-سازی-صنایع-دریایی

میگنا
  https://www.migna.ir