کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

درک و همدلی عامل موثر در پیشگیری از پرخاشگری و مشاجرات

خبرگزاری ایسنا , 16 آذر 1399 ساعت 8:47

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: درک و همدلی در پیشگیری از پرخاشگری و مشاجرات خانوادگی در شرایط بیماری کووید ۱۹ و قرنطینه خانگی تاثیر به سزایی دارد .


گلناز وحیدی افزود: با توجه به طولانی تر شدن ایام قرنطینه و در خانه ماندن، احساساتی نظیر دلزدگی، خشم، بی حوصلگی و در گاهی موارد ناامیدی در بین اعضای خانواده به وجود می آید که تا حدودی طبیعی است. حق دادن به خود، فرزندان و همسر نخستین اقدام موثر در این زمینه است.

وي توضیح داد: اگر همه افراد خانواده بپذیرند شرایط کنونی متفاوت تر از شرایط عادی در گذشته است و به همین شکل باقی نمی ماند و همه چیز به روال سابق برمی گردد، مشکلات به حداقل می رسد. باید در شرایط کنونی به خودمان حق عصبانیت، غم و اندوه را بدهیم و بدانیم که این مساله می تواند بسیار کمک کننده باشد.

وحيدي افزود: وقتی جا برای احساسات ناخوشایند در این شرایط باز می کنیم دیگر نیازی به پنهان کردن و یا انکار آن احساسات نیست، پذیرش و باز کردن مکانی برای این احساسات سبب می شود که این حالت ها به شکل دعوا و مشاجرات و لجبازی خود را نشان ندهد.

بهتر است در شرایط کنونی زمانی را به صحبت کردن در مورد احساسات اختصاص بدهیم و هریک از اعضای خانواده در جمع خانواده بتواند به راحتی در مورد احساسات خود و تجربه آن صحبت کند تا این دگرگونی ها به حداقل برسد.

صحبت کردن در مورد اینکه چقدر تمایل داریم این شرایط زودتر به پایان برسد و همچنین بیان احساسات و همدلی بسیار موثر است. وی خاطر نشان کرد: درک و همدلی کمک می کند که خشم ها تبدیل به پرخاشگری نشود و از طریق کلام فرد تخلیه شود.

وحیدی با بیان اینکه موضوع بحث و دعوای کودکان باید حل و فصل شود، گفت: از فرزندان خود بخواهید احساسات خود را بازگو کنند و علت را از آنها جویا شوید.

با فرزندان خود صحبت کنید و از آنها انتظار نداشته باشید در شرایطی همانند روزهای گذشته که بیرون رفتن، مدرسه رفتن و تفریحات دیگر وجود داشت رفتار کنند. این مسئول توضیح داد: داشتن آمادگی برای مشاجرات خانوادگی فضا را بازتر می‌کند و از به هم ریختن اوضاع پیشگیری می کند .

بسیاری از خانواده‌ها نگران درس و اوقات فراغت فرزندان خود هستند اما باید بدانند برنامه ریزی و مدیریت بهترین اقدام برای پیشگیری از بطالت وقت است.

وی خاطرنشان کرد: برنامه ریزی و مدیریت کمک می کند کودکان از فرصت‌ها به نحو مطلوبی استفاده کنند و بازی های خانوادگی، کتاب خواندن های گروهی مطالعه صحبت کردن و تغییر سبک زندگی در شرایط کنونی می تواند بسیار کمک کننده باشد.


کد مطلب: 51763

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/51763/درک-همدلی-عامل-موثر-پیشگیری-پرخاشگری-مشاجرات

میگنا
  https://www.migna.ir