دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 May 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۳:۳۳
کد مطلب: 41682
۱

نقش خانواده‌ در گرایش کودکان و نوجوانان به مواد مخدر

نقش خانواده‌ در گرایش کودکان و نوجوانان به مواد مخدر
به گزارش میگنا حبیبه حیرتی در گفت و گو با ایسنا‌ گفت: سوء مصرف و اعتیاد به مواد مخدر یک ناهنجاری شناختی، رفتاری و بالینی است که تحت تأثیر عوامل اجتماعی، روانشناختی و زیست شناختی قرار دارد. اما عوامل اجتماعی بیشتر در شروع و عوامل زیست شناختی بیشتر در ادامه مصرف و وابستگی نقش دارند.

وی با بیان اینکه روند مصرف مواد مخدر و الگوی سوء مصرف مواد از قبیل کوکایین، حشیش و اکستازی در قشر جوان و تحصیل کرده رو به افزایش است، خاطرنشان کرد: همچنین گرایش مردان به مصرف مواد مخدر بیشتر از زنان است.

این فعال اجتماعی در ادامه به نقش خانواده‌ها در گرایش کودکان و نوجوانان به مواد مخدر اشاره و ‌اظهار کرد: یافته‌های تحقیقی نشان می‌دهد که خانواده‌ها به صورت مستقیم و غیر مستقیم نقش بسیار مهمی در گرایش کودکان و نوجوانان به مصرف مواد مخدر ایفا می‌کنند. بسیاری از مصرف کنندگان مواد مخدر از ‌شرایط نامساعد خود در خانواده گزارش داده‌اند و بیان داشته‌اند که بسیاری از نیازهای اساسی و اولیه‌شان در خانواده برآورده نشده است. همچنین مشخص شد که روابط سرد و سطحی بر خانواده آنها حاکم بوده و والدین از شیوه‌های نادرست برای تربیت فرزندانشان استفاده کرده‌اند.

این روانشناس با بیان اینکه معمولا شکایت از تجربیات دردناک گذشته در معتادان به مواد مخدر شایع است، گفت: بی توجهی مادر به فرزند باعث ‌ایجاد اخلال در فرد و در نتیجه عدم شکل گیری رفتارها و راهکارهای مرتبط با کنترل درونی می‌شود. نتیجه این وضعیت منجر به این می‌شود که افراد به امور و اشیای بیرونی وابستگی بیشتری نسبت به افراد دیگر پیدا می‌کنند که مصرف مواد یکی از شیوه‌های جبران این کمبودهای درونی است.

وي با اشاره به اینکه بین سبک دلبستگی ایمن سبب کاهش شدت ابتلا به اختلال مصرف مواد می‌شود، تصریح کرد: ساختار خانوادگی و دلبستگی به والدین بر انواع انحرافات رفتاری مانند بزهکاری، مصرف مواد مخدر و سیگار در نوجوانان تأثیرگذار است، به عبارتی بین دلبستگی و رفتارهای انحرافی ارتباط مستقیم وجود دارد. دلبستگی ناسالم در دوران کودکی می‌تواند پیش‌بینی کننده‌ای قوی برای مشکلات رفتاری از جمله گرایش به مصرف مواد در دوران نوجوانی باشد.

حیرتی در پایان خاطرنشان کرد: سبک‌های دلبستگی، وضعیت اقتصادی- اجتماعی، افسردگی، هیجان‌خواهی و پرخاشگری با مصرف مواد مخدر ارتباط دارد، همچنین دلبستگی به پدر، دلبستگی به مادر، نظارت والدین، پرخاشگری خانوادگی و مصرف مواد در محیط خانواده با مصرف مواد و افسردگی ارتباط مستقیم دارد. افراد مصرف کننده مواد مخدر بیشتر از همتایان خود که مواد مصرف نمی‌کنند، دارای سبک دلبستگی ناایمن هستند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

به خاطر توهین‌های همسرم اعتماد به نفس ندارم
نظریه ویگوتسکی به زبان ساده
۷ شبهه غیرواقعی درباره تعطیلی پنجشنبه ها و پاسخ صحیح به آن
سوگ بعد از سقط و غمی‌ بی‌پایان
نقش تمایز یافتگی در رضایت زناشویی
مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
کسانی که شما را دوست دارند حتی اگر هزار دلیل برای رفتن وجود داشته باشد هرگز رهایتان نخواهند کرد، آنها یک دلیل برای ماندن خواهند یافت.