دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - 3 Jun 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۷:۴۰
کد مطلب: 62788
۲

آموزش تاب‌آوری طلاق

آموزش تاب‌آوری طلاق از هم گسیختگی خانواده‌ها را کاهش می‌دهد
آموزش تاب‌آوری طلاق
آموزش تاب‌آوری طلاق و از هم گسیختگی خانواده‌ها را کاهش می‌دهد تقویت تاب آوری و آموزش مهارت‌های آن به افراد، از عوامل موثر در افزایش استحکام خانواده‌ها و کاهش پدیده طلاق در جامعه است، درس مهارت‌های زندگی در مدارس و دانشگاه ضرورت دارد. آموزش تاب‌آوری طلاق و از هم گسیختگی خانواده‌ها را کاهش می‌دهد تقویت تاب آوری و آموزش مهارت‌های آن به افراد در کاهش پدیده طلاق موثر است .

تقویت تاب آوری و آموزش مهارت‌های آن به افراد، از عوامل موثر در افزایش استحکام خانواده‌ها و کاهش پدیده طلاق در جامعه است،درس مهارت‌های زندگی در مدارس و دانشگاه ضرورت دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت : تاب‌آوری را مجموعه مهارت‌هایی برای مواجهه صحیح با شرایط دشوار زندگی، حفظ آرامش درونی و کسب سازگاری مناسب با مسائل و مشکلات موجود در  پیرامون خود، برشمرد و افزود: امروزه خانواده‌های ایرانی با مسائل متعددی اعم از افزایش تورم و کاهش قدرت خرید، بیکاری، مصرف‌گرایی و افزایش سطح توقعات در بعد اقتصادی و فردگرایی، استقلال طلبی و آزادی خواهی‌های افراطی در بعد روانی و اجتماعی دست و پنجه نرم می‌کنند که تقویت مهارت تاب‌آوری به حل و فصل درست این مسائل کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه بسیاری از تعارضات زناشویی ناشی از عدم مدیریت صحیح هیجانات و برخوردهای شتاب‌زده و افراطی در مواجهه با مشکلات خانوادگی است، تصریح کرد: افراد تاب‌آور، درک درست‌تری از هیجان‌های خود دارند و در هنگام بروز احساساتی نظیر خشم و برانگیختگی عصبی یا ناکامی، شکست و سرخوردگی، به جای برون‌ریزی یکباره هیجانات خود و ایجاد مشاجره با همسر و فرزندان، تحمل و بردباری به خرج داده و پس از کسب آرامش درونی، به بررسی دقیق مشکل و پیدا کردن راه حل‌های منطقی برای آن می‌پردازند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، آموختن مهارت حل مساله را یکی از عناصر مهم تاب‌آوری دانست و خاطرنشان کرد: همه زوجین در سال‌های زندگی مشترک با مسائل و مشکلات گوناگونی مواجه می‌شوند اما برخی با اتخاذ شیوه صحیح حل مساله، به واکاوی مشکل، یافتن راه حل‌های منطقی و رفع و رجوع مساله می‌پردازند و برخی دیگر با واکنش‌های تند و هیجان‌زده، به سرعت، به سمت متارکه و جدایی پیش می‌روند.

این متخصص پزشکی اجتماعی، گفتگو، همدلی و ایجاد روابط اجتماعی گسترده را از دیگر مهارت‌های مهم تاب‌آوری عنوان کرد  و اظهار داشت: افراد برخوردار از مهارت تاب‌آوری، در هنگام مواجهه با مشکلات شغلی، اجتماعی و خانوادگی، در وحله نخست، به گفتگو با طرف مقابل اعم از همسر، کارفرما، دوست پرداخته و درصدد حل تعارضات پیش آمده و بهبود روابط بین فردی برمی‌آیند و در مرتبه بعد، چنانچه به کمک دیگران نیاز باشد، ضمن برقراری ارتباط صمیمانه با نزدیکان خود یا متخصصین امر، از آنها درخواست مشورت و همفکری می‌کنند، از این رو با اتکا به اندیشه و تجارب دیگران، مشکلات پیش‌آمده را به راحتی رفع و رجوع می‌کنند.

امینی، اعتماد به نفس بالا و دارا بودن هویت مستحکم را یکی از عوامل موثر در افزایش تاب‌آوری ذکر کرد و افزود: افرادی که از اعتماد به نفس بالا و هویت استواری برخوردارند، در هنگام رویارویی با مسائل زندگی، احساس ضعف و ناتوانی نمی‌کنند بلکه با تکیه بر تجارب و توانایی‌های خود، به جای یاس و افسردگی، به مقابله با شرایط پیش‌آمده و از میان برداشتن موانع می‌پردازند.

وی ادامه داد: افراد دارای هویت مستحکم همچنین، خود را حق به جانب و مبرا از خطا و اشتباه نمی‌دانند و در هنگام بروز تنش‌های بین فردی در زندگی مشترک یا محیط‌های شغلی، به سادگی اشتباه خود را پذیرفته و فضا را به سمت صمیمیت و وفاق بیشتر پیش می‌برند.

سرپرست واحد سلامت اجتماعی مرکز بهداشت استان، فرافکنی، غفلت از خود و ربط دادن مشکلات به عوامل بیرونی را از جمله رفتارهای نابالغانه در مواجهه با مسائل زناشویی ذکر نمود و تصریح کرد: افراد فاقد مهارت‌تاب آوری در هنگام مواجهه با مشکلات، موضوع را از محیط خانه فراتر برده و والدین و خواهر و برادرهای خود و همسرشان را نیز درگیر مساله می‌کنند که این امر، جایگاه و شانیت آنها را تنزل داده و زمینه را برای دخالت‌های مستمر دیگران فراهم می‌کند.

وی تحلیل درست از مسائل و پرهیز از اغراق و فاجعه‌سازی را عاملی مهم در حفظ زندگی مشترک و رسیدن به آرامش و تفاهم ذکر نمود و خاطرنشان کرد: تقویت تاب‌آوری موجب می‌شود افراد به جای اغراق در تحلیل مشکلات که حاصل آن، مواجه شدن با احساس ضعف، اضطراب و ناتوانی است، به مشکلات پیش‌آمده به عنوان یک فرصت برای کسب تجارب جدید نگاه کنند و مهارت‌های خود را در رویارویی با مسائل، به شدت افزایش دهند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، توکل، خوش‌بینی و معنویت را از دیگر عوامل موثر در تاب‌آوری و سازگاری بهتر با مشکلات زندگی برشمرد و تاکید کرد: امید به بهبود شرایط، اتکا بر معنویت و انجام مناسک دینی نظیر توکل، توسل و دعا از فشارهای روانی افراد کاسته و آنها را در رویارویی با مسائل زندگی مقاوم تر می‌کند.

سرپرست واحد سلامت اجتماعی مرکز بهداشت استان، درس مهارت‌های زندگی در مدارس، کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی در دانشگاه‌ها، جلسات آموزشی پیش از ازدواج در مراکز بهداشت و نشست‌های مشاوره فردی و گروهی در مراکز مشاوره شهر را از جمله ظرفیت‌های مناسب برای آموختن مهارت تاب‌آوری به افراد دانست و یادآو شد: هرگونه تلاش برای انتقال این مفاهیم به زوجین، به منزله سرمایه‌گذاری عظیمی است که بنیان خانواده‌ها را حفظ نموده و از بروز هزینه‌های مادی و معنوی ناشی از طلاق و از هم گسیختگی خانواده‌ها پیشگیری می‌کند.

 
مرجع : ایمنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

بوتاکس، روشی کم‌هزینه اما اعتیادآور برای زیبایی
چاقوی روانشناسی  بر پیکره فیلم غریزه مادران؛ اثری به سبک هیچکاک
نوجوانی پل عبور از کودکی به بزرگسالی
این خوراکی خوشمزه شما را افسرده می‌کند
تاثیر میکروبیوم‌های روده بر تصمیم‌گیری اجتماعی
به خاطر توهین‌های همسرم اعتماد به نفس ندارم
نظریه ویگوتسکی به زبان ساده
۷ شبهه غیرواقعی درباره تعطیلی پنجشنبه ها و پاسخ صحیح به آن
سوگ بعد از سقط و غمی‌ بی‌پایان
نقش تمایز یافتگی در رضایت زناشویی
مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
از آدمهای حسود؛ متنفر نباشید، دلیل حسادت آنها این است که فکر می کنند شما از آنها بهتر هستید... پائولو کوئلیو