سه شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 14 May 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ / ۰۰:۱۷
کد مطلب: 49943
۱

اهمیت هوش‌هیجانی در سلامت روان

اهمیت هوش‌هیجانی در سلامت روان
مطابق با اساس نامه سازمان بهداشت جهانی، «سلامت» به حالت خوب بودن کامل فرد از نظر جسمی، روانی و اجتماعی گفته می شود. سلامت روان که یکی از اجزای اصلی این تعریف است، جزو مولفه های مهم بهداشت عمومی بوده و از طریق آن توانایی صحیح برقراری توازن در زندگی و مقاومت در برابر مشکلات مختلف حاصل می شود. از آن جایی که امروزه انسان در معرض انواع فشارهای روانی قرار دارد، توجه به سلامت روان افراد در مقیاس خرد و کلان از اهمیت بالایی برخوردار است.
 
یکی از مهم ترین گروه های جامعه که در این خصوص بایستی به جد مورد توجه قرار گیرند دانشجویان هستند. دانشجویان هر جامعه ای، نیروی انسانی و سازندگان فردای آن جامعه به حساب می آیند و آسیب پذیری این قشر در مقابل موقعیت ها و مشکلات مختلف مرتبط یا غیرمرتبط با فعالیت های درسی شان، بایستی کاهش یابد تا از ابتلای آن ها به انواع اختلالات روان شناختی جلوگیری شود. در این میان دانشجویان رشته پرستاری به دلیل آن که علاوه بر مواجهه با استرس های آموزشی و تحصیلی، با فشار کاری و استرس های محیط بالینی نیز مواجه هستند، وضعیت خاصی دارند.

محققینی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران در همین خصوص مطالعه ای را برای بررسی تاثیر پرورش هوش هیجانی و ارتباط آن با سلامت روانی دانشجویان رشته پرستاری به انجام رسانده اند.
هوش هیجانی به مجموعه ای از مهارت ها، استعدادها و توانایی های غیرشناختی اطلاق می شود که برخورداری از آن می تواند توانایی موفقیت فرد را در مقابله با فشارها و اقتضاهای محیطی و اجتماعی افزایش دهد.


در این پژوهش توصیفی-تحلیلی که به صورت مقطعی به انجام رسیده، 224 دانشجوی رشته پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت از طریق پرکردن پرسش نامه های علمی مرتبط مشارکت داشته اند.

نتایج این مطالعه نشان می دهد که بین نمره کل هوش هیجانی و نمره کل سلامت عمومی دانشجویان همبستگی آماری بالا و معنی داری وجود دارد. به عبارت دیگر هر چه دانشجویان مشارکت کننده در این آزمایش، از هوش هیجانی بالاتری برخوردار بوده اند، سلامت روانی آن ها در وضعیت بهتری قرار داشته است.

بنا بر اظهار محققین، دانشجویان برای حفظ سلامت روانی به خودحرمتی مثبت، خودآگاهی هیجانی بالا، توانایی حل مسئله موثر و همچنین جسارت نیاز دارند. آن ها در فرایند کمک به سلامت روانی و افزایش توانایی های خود به منظور موفقیت در زندگی، نیاز دارند که مستقل بوده و درک روشنی از اهداف خود داشته باشند.

پژوهشگران مجری این طرح تحقیق، با توجه به نتایج این مطالعه و مطالعات مشابه، به ضرورت بررسی عملکرد اجتماعی دانشجویان در مشاوره های دانشجویی و چاره اندیشی مناسب در این خصوص تاکید کرده اند. طبق گفته این پژوهشگران، در این راستا بایستی تمهیدات مناسبی جهت مطلوب نمودن کنش اجتماعی دانشجویان در نظر گرفته شود و با برنامه ریزی بهتر کلاس های مشاوره و خودسازی، آن ها را به داشتن عملکرد بهتر تشویق نموده و سبب تقویت اعتماد به نفس آنان شد.

قابل ذکر است گزارش علمی پژوهشی یافته های مطالعه مورد اشاره، در فصل نامه «توسعه آموزش جندی شاپور» سال ششم شماره 2 به چاپ رسیده است.

منبع: کوچک زاده طالمی، س.، علیزاده، ش. و نمازی، آ. 1394. بررسی رابطه بین هوش هیجانی و سلامت عمومی در دانشجویان پرستاری. فصل نامه توسعه آموزش جندی شاپور، سال ششم، شماره 2، ص‌ص 146-139
لینک منبع
مرجع : سیناپرس
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی