پنجشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 16 May 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۹ / ۰۵:۰۰
کد مطلب: 51852
۲
پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع لیسانس

نحوه پذیرش دانشجو در رشته پزشکی تغییر می کند

نحوه پذیرش دانشجو در رشته پزشکی تغییر می کند
سرانجام آقایان پذیرفتند که جذب پزشک از مقطع کنکور در دنیا منسوخ شده و نتیجه ای برای نظام سلامت و همچنین ارتقا کیفیت آموزش در این رشته ندارد؛ دکتر اکبری قائم مقام آموزشی وزارتخانه از پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع لیسانس در ۵ دانشگاه از سال آینده خبر داده و گفته است نمی شود با دویست تست کنکور پزشک تربیت کرد؛ برای ورود به این رشته مصاحبه علمی و شفاهی لازم است و به همین علت پذیرش از لیسانس رشته های علوم پزشکی به مقطع پزشکی عمومی مانند همه جای دنیا از سال بعد عملی می شود و این روش در سالهای بعد به رشته داروسازی و دندانپزشکی هم تعمیم خواهد یافت.


مدتهاست همه کارشناسان و نخبگان اعلام کرده اند که باید روش جذب دانشجو در رشته های پزشکی از مقطع کنکور حذف شود و گرنه ادامه وضع موجود همان طور که در ده سال اخیر اتفاق افتاده سقوط بیشتر علم پزشکی را رقم خواهد زد؛ هیچ جای دنیا یک دانش اموز ۱۸ ساله ای که دو سال ماقبل آخر در شرایط قرنطینه خانوادگی به سر برده و زیر بار تبلیغات گسترده موسسات و دلال خانه های کنکوری بوده است را راهی رشته پزشکی نمی کنند؛ یک دانشجوی پزشکی قبل از هر چیز باید نظام اجتماعی سلامت و کشور و حداقلی از ارتباطات اجتماعی را بشناسد نه اینکه مثل ربات از منزل راهی دانشکده پزشکی شود و بعد از پایان درس هم ،بدون هیچ آزمون علمی اجتماعی و .. راهی مراکز اموزشی و درمانی کشور شود.


برنامه ریزی پذیرش دانشجو از مقطع لیسانس رشته های علوم‌پزشکی باید در یک بازه زمانی ۵ ساله انجام شود تا کاسه کوزه تمام دلال خانه های کنکوری که سالی ۸ هزار میلیارد درآمد داشته و حتی یک ریال هم مالیات نمی دهند بسته شود؛ ما در این کشور در همه این سالها حتی یک بار در مسیر منافع ملی حرکت نکردیم و تا توانستیم انحصارگری را ترویج کردیم؛ این شیوه پذیرش قطعا باعث خواهد شد حتی خیلی از واجدین شرایط برخلاف احساسات شخصی و تاکید والدین، اتفاقا پزشکی را انتخاب نکنند و در سایر رشته های مورد علاقه خود ادامه دهند؛ وقتی انحصار برداشته شود، توفیق اجباری به توفیق اختیاری تبدیل شده و بهترین ها و شایسته ترین ها راهی دانشگاه می شوند.


 از طرفی رقابت در کنکور دیگر نه بر سر پزشکی که بر سر همه رشته های کارشناسی خواهد بود و علاوه بر تقویت بنیه کارشناسان درمانی آینده ، سطح علمی همه داوطلبان در هنگام شرکت در آزمون لیسانس به پزشکی یکسان‌می شود و فقیر و غنی می توانند در شرایط یکسانی مورد سنجش قرار گیرند؛ در کنکور امسال شاهد بودیم که تمام رتبه های برتر از اقشار غنی و کسانی بودند که در طول سال زیر نظر موسسات خصوصی آموزش دیده بودند.

در این شیوه سهمیه ها هم قابل حذف خواهند بود یعنی اگر سهمیه ای هم باشد در آزمون کنکور اعمال می شود و در آزمون‌ پذیرش کارشناسی به پزشکی، وجود نخواهد داشت و رقابت یکسان می شود و این به عدالت هم‌نزدیک تر است.

دانشجوی کارشناسی هم بر اساس پایه کارشناسی خود می تواند بعدها در دوره تخصص رشته ای را انتخاب کند که با مقطع کارشناسی او مطابقت دارد و این باعث افزایش کیفیت آموزش خواهد شد؛

این شیوه پذیرش دهها مزایا داشته و از همه مهمتر برای اینده رشته پزشکی و کیفیت آن ایده آل و منطبق بر منافع ملی کشور هم است؛ پیشینه این طرح به سال ۸۴ بر می گردد که در دانشگاه تهران اجرا شده و سالی هم ده دانشجو پذیرفته شده و بسیار هم موفق بوده اند؛ در مورد مزایای این طرح فقط شمه ای از آن نوشته شد و در آینده بیشتر درباره آن خواهم نوشت.

مصاحبه حضوری برای ورود به دوره پزشکی
نکته مهم در این آزمون این است که علاوه بر آزمون کتبی، مصاحبه هم دارد. ما معتقدیم فردی که وارد رشته پزشکی می شود باید یکسری شرایط و ویژگی های خاص شخصیتی داشته باشد که بتواند این حرفه را به خوبی انجام دهد. این موضوع با ۲۰۰ تست مشخص نمی شود اما با مصاحبه شفاهی و بررسی شرایط فرد و ابعاد مختلف شخصیتی وی مورد ارزیابی قرار می گیرد و در صورتی که واجد شرایط بود وارد دوره می شود. این موضوع هر سال توسعه می یابد و در ابتدا با ۵ دانشگاه و رشته پزشکی آغاز می شود و در ادامه به سایر دانشگاه ها و سایر رشته های دکتری حرفه ای از جمله دندانپزشکی و داروسازی تعمیم می یابد.

تجربه سایر نقاط دنیا در پذیرش دانشجوی پزشکی
تجربه دانشگاه ها در آمریکا نشان می دهد ورود به دانشکده پزشکی به صورت مستقیم نیست. ابتدا فرد چهار سال یک لیسانس در بیوشیمی یا بیولوژی می گیرد اما ممکن است در برخی دانشکده ها، فرد با لیسانس ادبیات و حقوق و هنر هم بتواند وارد پزشکی شود.  
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

نقش تمایز یافتگی در رضایت زناشویی
مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
زندگی آنقدر ابدی نیست که هر روز بتوان مهربان بودن را به فردا موکول کرد