جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 17 May 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۶ تير ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۵
کد مطلب: 53781
۰

استاد پیشکسوت و بنیانگذار دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس درگذشت

استاد پیشکسوت و بنیانگذار دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس درگذشت
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس، زنده‌یاد تیمور توکلی در سال ۱۳۱۶ در منطقه هشجین خلخال(استان اردبیل) متولد شد. وی تحصیلات آکادمیک خود را در رشته ماشینهای کشاورزی، در دانشگاه تهران آغاز کرد. کارشناسی خود را در سال ۱۳۴۱ دریافت نمود و برای ادامه تحصیل وارد دانشکده علوم پاریس ششم شد. تحصیلات وی در این دانشکده ادامه یافت تا آنکه در مقطع کارشناسی ارشد با گرایش مکانیک کاربردی در سال ۱۳۴۶و در مقطع دکتری با گرایش انتشار حرارت در موتورهای درونسوز مدارج عالی تحصیلی را در سال ۱۳۴۹ به پایان برد. سپس به امر تدریس در دانشگاه تهران پرداخت و ضمن آن مسئولیت هایی نیز عهده دار شد.

معاون آموزشی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، معاون آموزشی وزیر فرهنگ و آموزش عالی، رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس ، عضو شورای گسترش دانشگاهها ،مسئول کمیته ماشینهای کشاورزی گروه کشاورزی شورای عالی برنامه ریزی، مسئول کمیته کشاورزی گروه علمی - کاربردی،عضو هیات ممیزه مرکزی، رئیس گروه کشاورزی، عضو شورای برنامه ریزی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری و مسئول مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی JAST از جمله برخی از مسئولیت های دکتر توکلی می باشد.

دکتر توکلی نقش موثری در تاسیس و اداره گروه کشاورزی و منابع طبیعی مدرسه تربیت مدرس و سپس دانشکده کشاورزی از سال ۱۳۶۱ تا سال ۱۳۸۵ ایفاء کرد.

وی در گفتگویی با خبرنامه دانشگاه با اشاره به تلاش های خود در زمینه راه اندازی رشته های مهم کشاورزی می گوید:‌ گاهی برای نوشتن برگی سال ها باید کار کرد. تیمور توکلی درباره تاسیس دانشکده کشاورزی گفته است:"دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس را در سال ۱۳۶۱ با یک صندلی شروع کردم و در فروردین ۱۳۸۵ به صورت یک دانشکده کامل با ۱۵ گروه مجهز تحویل جانشین خود دادم. " راه اندازی ۱۲۰ دوره دکتری در دانشگاهها در زمان تصدی مسئولیت معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برنامه ریزی دوره های دکتری کلیه رشته های کشاورزی و راه اندازی آنها در دانشگاه تربیت مدرس، راهنمایی تعداد زیادی پایان نامه، رساله دکتری و تالیف چند جلد کتاب و نگارش دهها مقاله علمی از جمله فعالیت های وی می باشد. زنده یاد دکتر توکلی در سال ۱۳۴۱ نشان درجه دو فرهنگ بخاطر شاگرد ممتازی رشته ماشینهای کشاورزی دریافت کرد و در سال ۱۳۷۴ نیز به عنوان استاد نمونه دانشگاه تربیت مدرس معرفی شد.
 
 
در پی درگذشت این استاد پیشکسوت، دکتر محمد تقی احمدی رییس دانشگاه تربیت مدرس با صدور پیامی این ضایعه را به خانواده آن مرحوم و دانشگاهیان تسلیت گفت.متن پیام رییس دانشگاه به این شرح است:

انالله و انا الیه راجعون
خبر تاسف ‌بار فقدان استاد فرزانه؛ دکتر تیمور توکلی موجب اندوه و تاثر فراوان شد. دانشگاه تربیت مدرس یکی از سرمایه های علمی و اجرایی خود را که سالها مجاهدت بی دریغ او در دانشکده کشاورزی منشا اثر و خدمات بسیاری بود را از دست داد. وی استادی فرهیخته، توانمند، فداکار و نمونه یک انسان مهربان، نجیب و مسئول بود که طی سالها فعالیت موثر علمی، آموزشی و اجرایی خود، دانش آموختگان موفق بسیاری را به جامعه علمی کشور تقدیم کرد و افتخارات علمی بسیاری کسب نمود. دکتر توکلی همچنین در تأسیس دانشکده کشاورزی و نیز راه اندازی دوره های دکتری در دانشگاهها و برنامه ریزی دوره های دکتری کلیه رشته های کشاورزی در دانشکده کشاورزی دانشگاه، نقش مهم و بسزایی داشت.

اینجانب با نهایت تاثر و تاسف، درگذشت این استاد فرهیخته را به خانواده داغدار و جامعه دانشگاهی به ویژه؛ دانش آموختگان، استادان و کارکنان دانشکده کشاورزی تسلیت عرض نموده، از پیشگاه خداوند رحمان برای آن فقید سعید رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر و شکیبایی مسئلت دارم. امید آنکه نتایج زحمات ایشان در دانشگاه به عنوان باقیات صالحات آن مرحوم، مأجور درگاه خداوند متعال قرار گیرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۷ شبهه غیرواقعی درباره تعطیلی پنجشنبه ها و پاسخ صحیح به آن
سوگ بعد از سقط و غمی‌ بی‌پایان
نقش تمایز یافتگی در رضایت زناشویی
مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
سخن گفتن با خدا مانند صحبت کردن با یک دوست پشت تلفن است... ممکن است او را در طرف دیگر نبینیم، اما می دانیم که دارد گوش می دهد...