يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 5 May 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲ دی ۱۳۹۲ / ۲۲:۵۱
کد مطلب: 21070
۰
یک راینولوژیست در پاسخ به پرسش یک شهروند از مشاور سلامت:

«تول» روشی برای فریبکاری رمالان است

ابراهیم رزم‌پا در گفت‌وگو با فارس، در پاسخ به پرسش یکی از شهروندان با صدای مشاور سلامت درباره «تول» اظهار داشت: تول یک روش غیر علمی و فریبکارانه است که افراد رمال، کلاهبردار و فالگیرها آن را انجام می‌دهند و بیشتر حالت تر‌دستی دارد. عضو هیئت مدیره انجمن راینولوژی ایران گفت: اگر جسم خارجی در گلوی کودک گیر کند با علائم جدی‌تری مواجهیم که کودک را اذیت می‌کند و اینگونه نیست که به راحتی بتوان با انجام تول، اجسام را خارج کرد.

وی گفت:در تول، فرد رمال، گلوی کودک را گرفته و با فشار دادن آن و فوت کردن، تظاهر می‌کند که اجسامی را از گلوی کودک خارج کرده است؛ تیغ ماهی، هسته میوه و خرده استخوان از جمله چیزهایی است که به ظاهر خارج می‌شوند.

متخصص گوش، حلق و بینی گفت: اگر جسم خارجی در گلوی کودک گیر کند با علائم جدی‌تری مواجهیم که کودک را اذیت می‌کند و اینگونه نیست که به راحتی بتوان با این اعمال، اجسام را خارج کرد. استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: اگر فرد در گلوی خود احساس گرفتگی داشته باشد باید در وهله اول به متخصص طب اورژانس یا متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کند و اگر استخوان، خار و هسته‌ای در عکسبرداری دیده شود، می‌توان آن را با آندوسکوپی درآورد یا در بعضی مواقع به انجام عمل جراحی نیاز است.

وی ادامه داد: این کار فالگیر‌ها می‌تواند خطرآفرین باشد چرا که اگر واقعاً استخوانی در گلوی فرد گیر کرده باشد با فشار گلو، استخوان یا جسم باقیمانده در گلو، باعث زخم و بریدگی می‌شود و می‌تواند عوارضی به دنبال داشته باشد.
متخصص گوش، حلق و بینی ادامه داد: تول می‌تواند باعث انتقال عفونت شود چرا که شرایط کار آن بهداشتی نیست و در هیچ جای دنیا این عمل تأیید نشده و جنبه علمی نیز ندارد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
ز باغ رعيت، گر مَلك خورد سيبي / برآرند غلامان، درخت از بيخ