سه شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 30 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۲ / ۲۲:۰۳
کد مطلب: 21262
۱

دستاورد محققان دانشگاهی در تبدیل دی اکسیدکربن به ترکیبات مفید

دستاورد محققان دانشگاهی در تبدیل دی اکسیدکربن به ترکیبات مفید
ایسنا: امین جواهری، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته شیمی تجزیه دانشگاه صنعتی اصفهان، طرح پژوهشی خود را با عنوان «تبدیل گاز به مواد با ارزش افزوده»، در یک سمینار علمی ارائه کرده است.
وی در این سمینار با بررسی روش‌های مختلف تبدیل گاز دی اکسید کربن به مواد مهم صنعتی، مکانیسم کاهش مضرات این گاز را ارائه کرد.
جواهری با اشاره به افزایش قابل توجه میزان دی اکسید کربن در هوا گفت: امروزه همگی شاهد آلودگی فزاینده هوا و بیماری‌های تنفسی، عصبی، پوستی و قلبی ناشی از این پدیده هستیم؛ بنابراین ارائه مکانیسمی برای کاهش این مضرات بیش از هر زمان دیگری لازم به نظر می‌رسد.

دانشجوی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که بیشترین تولید دی اکسید کربن به دلیل مصرف سوخت‌های فسیلی در فرایند تولید انرژی و برق است، افزود: از 30 سال پیش همزمان با افزایش گاز CO2 شاهد افزایش دمای زمین نیز بوده‌ایم که خشکسالی‌ها، تغییرات آب و هوایی، آب شدن یخ‌های قطبی و گرمای شدید زمین از اثرات مخرب قابل مشاهده در سال‌های اخیر است.

وی تغییرات در سبک زندگی، کوچ‌های اجباری و بیماری‌های مختلف را از نتایج مستقیم و غیر مستقیم افزایش این گاز از 320 به 620 میلیون تن در 10 سال اخیر دانست و اضافه کرد: رشد روزافزون گاز CO2 در جهان موجب از دست دادن سرمایه کشورهای مختلف شده که لازم است با برنامه ریزی در جهت بهینه سازی مصرف و نیز بهره گیری در تولیداتی چون پلاستیک و ... حداکثر استفاده مفید از مواد تبدیلی از این گاز را دنبال کرد.

دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی تجزیه دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که ایران نهمین کشور تولیدکننده گاز دی اکسید کربن در جهان محسوب می‌شود، گفت: کشورهای چین، امریکا و اتحادیه اروپا به ترتیب بیشترین گاز CO2 را وارد جو زمین می‌کنند.

جواهری در ادامه این سمینار به بررسی روش‌هایی برای تبدیل گاز دی اکسید کربن به مواد مهم صنعتی از قبیل متانول، اتانول، الکل­‌های سنگین­، دی کربناتها، متان، فرمیک اسید و دیگر هیدروکربن‌ها پرداخت و ادامه داد: کشورها می‌توانند با استفاده بهینه از گاز CO2، ضمن حرکت به سمت استقلال در تولید انرژی از هدر رفت سرمایه‌ها در این بخش جلوگیری کنند.
وی جمع آوری، نگهداری و سپس استفاده از دی اکسید کربن را مراحل سه گانه استفاده بهینه از این گاز عنوان کرد و افزود: بهینه کردن روش‌های کشاورزی، استفاده از دیگر منابع انرژی مانند انرژی‌های آبی، خورشیدی و ...، استفاده بهینه از سوختها و تغییر در شیوه زندگی مردم از جمله روش‌هایی است که با رعایت آنها تولید گاز CO2 کاهش خواهد یافت.

وی در ادامه به بررسی روش‌های تبدیل دی اکسید کربن به ترکیبات مفید پرداخت و تصریح کرد: به علت پایداری ساختار گاز دی­ اکسید کربن به انرژی بالایی برای فعال کردن آن نیاز است و به همین دلیل استفاده از کاتالیست‌­های مناسب و یا واکنش­‌های الکتروشیمیایی اجتناب ناپذیر است.

دانشجوی دانشگاه صنعتی اصفهان در پایان، کاتالیست­‌ها و روش­های الکتروشیمیایی پر­کاربرد در صنایع و همچنین امکان سنجی پیاده سازی آن در کشور را مورد بحث و بررسی قرار داد.

بر اساس این گزارش، این نشست علمی با موضوع «تبدیل گاز CO2 به ترکیبات مفید» به عنوان سمینار کارشناسی ارشد امین جواهری، دانشجوی رشته شیمی تجزیه دانشگاه صنعتی اصفهان و با راهنمایی دکتر سید حسن قاضی عسکر برگزار شد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی