جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۳ آبان ۱۳۹۴ / ۲۳:۳۲
کد مطلب: 33642
۱

چگونه بین فرزندان رابطه دوستانه برقرار کنیم؟

چگونه بین فرزندان رابطه دوستانه برقرار کنیم؟
دکتر علی باجلان متخصص روانشناسی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: اینکه برخی از فرزندان روابط درست و دوستانه‌ای با یکدیگر ندارند علت های مختلفی می‌تواند داشته باشد. تفاوت‌هایی که متأسفانه بعضی والدین بین ‌فرزندانشان می‌گذارند باعث لجبازی‌های خواهران و برادران می‌شود، بخصوص وقتی والدین با ورود کودک تازه متولد شده هوای فرزندان قبلی خود را کمتر دارند، کودک احساس می‌کند رقیب پیدا کرده و برای اینکه جایگاه خود را حفظ کند، تصمیم به جنگ و لجبازی با خواهر و برادر ‌بعنوان رقیب می‌گیرد.

وی ادامه داد: بنابراین برای اینکه ارتباط فرزندان با هم خوب باشد، اولین قدم وظیفه پدر و مادر است که با نوع رفتار و ‌حرکاتشان، احساس تفاوت قائل شدن را در فرزندان ایجاد نکنند و همچنین والدین باید سعی کنند در ‌دعواهای بین کودکان دخالت نکنند، چراکه جانب‌داری والدین در بعضی اوقات بروز اختلاف بین فرزندان می‌شود.

دکتر باجلان با اشاره به این که فرزندان والدین خود را الگو قرار می‌دهند اظهار داشت: اگر پدر و مادر رابطه صمیمی و هماهنگی را با هم داشته باشند با الگو قراردادن آن ها سعی در ایجاد یک رابطه دوستانه و مناسب با اطرافیان می‌کند. اما متأسفانه در برخی خانواده ها دیده می‌شود که جلوی فرزندان پدر و مادر به مشاجره می‌پردازند.

وی عنوان کرد: برگزاری فعالیت های مشترک بین فرزندان که آن ها را بدون رقابت در یک تیم کنار هم قرار دهد (مثل تمیز کردن اتاق با همکاری یکدیگر) و برجسته نکردن نقاط مثبت یک فرزند و به ‌رو نیاوردن نقاط منفی فرزند دیگر توسط والدین از دیگر عواملی است که می‌تواند نقش موثری در ایجاد یک رابطه دوستانه بین فرزندان باشد.

این روانشناس خاطرنشان کرد: ارتباط مناسب والدین با فرزندان رفتار پدر و مادر در خانه و خانواده از مهمترین عواملی است که می‌تواند در برقراری یک رابطه دوستانه ‌در بین فرزندان موثر باشد و کودکان از آن ها سرمشق مثبت بگیرند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
هیچوقت برای تبدیل شدن به کسی که میخواستین باشین دیر نیست... فقط کافیست اولین قدم را بردارید.