دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 6 May 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۶ / ۰۹:۱۰
کد مطلب: 42963
۲

اضافه شدن روان شناسی به رشته های المپیاد دانشجویی

میگنا: دکتر احسان جمالی در مراسم تجلیل از نفرات برتر کنکور سراسری و برگزیدگان المپیادهای علمی – دانشجویی کشور در محل سازمان سنجش با اشاره به روند المپیادهای علمی دانشجویی کشور گفت: المپیادهای علمی دانشجویی از سال ۷۴ بر عهده سازمان سنجش قرار گرفت و از سال ۷۵ تاکنون به صورت مستمر برگزار شده است. ضمن آنکه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۹۱ با مصوبه ای برگزاری المپیادهای علمی را بر عهده سازمان سنجش گذاشت.

وی افزود: المپیادهای علمی دانشجویی از سال ۷۵ با ۶ رشته آغاز شد و در سال ۹۶ با ۲۰ رشته برگزار شد. اهداف برگزاری المپیاد شامل شناسایی استعدادهای برتر، ترغیب و تشویق دانشجویان به مطالعه و تحقیق و پرورش علمی دانشجویان و ترغیب آنها برای ادامه تحصیل و همچنین حمایت مادی و معنوی برای کمک به استعدادهای جوان است.

دبیر المپیادهای کشوری خاطرنشان کرد: دانشجویان از دو مسیر آزمون کارشناسی ارشد و برگزاری آزمون های غیرمتمرکز قطب های کشوری وارد مرحله نهایی المپیاد علمی دانشجویی می شوند.

وی افزود: در آزمون کارشناسی ارشد از میان ۳۰۴ هزار نفر داوطلب این آزمون ۳۱۰ نفر به مرحله نهایی راه پیدا کردند. در مسیر مرحله غیرمتمرکز ۸ قطب کشوری نیز ۲ هزار و ۵۸۵ نفر شرکت کردند که ۶۶۹ نفر به مرحله نهایی راه پیدا کردند.

جمالی یادآور شد: در مرحله نهایی تعداد ۹۷۹ نفر شامل ۳۶۲ نفر زن و ۶۱۷ نفر مرد در روزهای ۲۹ و ۳۰ تیرماه در ۲۰ رشته به رقابت پرداختند. دانشجویان از ۸۱ دانشگاه دولتی، ۴ واحد دانشگاه آزاد، ۵ واحد دانشگاه پیام نور و ۳ موسسه غیرانتفاعی بودند. از میان ۹۷۹ نفر مرحله نهایی ۷۷ نفر برگزیده شدند که مدال های طلا، نقره و برنز کسب کردند که از این تعداد ۲۷ برگزیده زن و ۵۰ برگزیده مرد هستند. از میان برگزیدگان ۳۰ نفر از مسیر کنکور کارشناسی ارشد و ۴۷ نفر از مسیر غیرمتمرکز انتخاب شدند.

وی اضافه کرد: دانشگاه صنعتی شریف با ۱۴ مدال آور، دانشگاه تهران با ۱۱ مدال آور و دانشگاه صنعتی امیرکبیر با ۶ مدال آور در صدر مدال آور ترین دانشگاه ها قرار دارند.

معاون فنی و آماری سازمان سنجش با اشاره به تسهیلات بنیاد ملی نخبگان برای برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی گفت: اسامی برگزیدگان به بنیاد ملی نخبگان اعلام شده است و این افراد تسهیلاتی از وزارت علوم و بنیاد دریافت خواهند کرد و می توانند بدون کنکور به ارشد راه پیدا کنند و هم در مقطع دکتری امتیاز این موضوع را دریافت کنند.

وی با اشاره به برنامه ریزی برای بیست و سومین المپیاد علمی دانشجویی کشور افزود: در سال آینده براساس مصوبه آمایش سرزمین، مسیر غیرمتمرکز در ۱۰ قطب کشوری برگزار می شود.

جمالی خاطرنشان کرد: همچنین بر اساس مصوبه جدید رشته مهندسی صنایع و روان شناسی برای اولین بار به مجموعه رشته های المپیاد اضافه شد. همچنین رشته سلول های بنیادی و مهندسی بافت به عنوان یک رشته بین رشته ای به این مجموعه اضافه می شود و دانشجویان در مرحله نهایی می توانند در این رشته به رقابت بپردازند.
مرجع : مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
خدايا،ميشه چند لحظه وقتتو بگيرم! اين دفعه چيزي ازت نمي خوام! فقط مي خوام  خيلي ساده بگم: ممنون براي همه چيز...