جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 17 May 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۰ / ۰۸:۵۷
کد مطلب: 57028
۱

در برابر رفتارهای «آزار دهنده» همسر «جبهه» نگیرید

در برابر رفتارهای «آزار دهنده» همسر «جبهه» نگیرید
به گزارش میگنا شبنم طلوعی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: زوجین نباید در برابر رفتارهای آزاردهنده و نابهنجار همسر جبهه بگیرند، بلکه باید نارضایتی خود را به شکل معقول، منطقی  و توام با آرامش  ابراز کرده و همواره با خود بیاندیشند که حتما همسرشان برای این رفتارهای خود دلیلی دارد.

این روانشناس با بیان اینکه در واقع فرد عیب جو در تلاش است تا احساس بی‌ارزشی و ناتوانی خود را پنهان و یا ارزشمندی و توانایی‌های خود را اثبات کند، تصریح کرد: افراد عیب جو سخت کنترل‌گر و سلطه‌گر هستند و از این رو فردی که دائما در حال عیب جویی و انتقاد از زن یا شوهر خود است سعی در سلطه‌گری دارد و این سلطه را در زیر باورهای به ظاهر معقول خود پنهان می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه افراد باید برای این رفتارهای آزاردهنده همسر خود به دنبال راه حل و نه دائما عیب جویی و انتقاد و بعضا مچ‌گیری باشند، افزود: زوجین باید بیاموزند تا عیب جویی را به شیوه درستی که همان بیان نیازها به همسر است تبدیل کنند. اینگونه به جای عیب جویی و انتقادات تند، حذف یک سری از عادات آزاردهنده را از همسر خود درخواست می‌کنند.

طلوعی همچنین به اهمیت گفتگو زوجین با یکدیگر درباره نیازها و خواسته‌های خود نیز اشاره و تاکید کرد که زوجین باید زمان‌هایی خاص را به گفتگو با یکدیگر اختصاص دهند و می‌توانند در این زمان‌ها درباره رفتارهای آزاردهنده و لزوم حذف آنها نیز گفتگو کنند.

این روانشناس همچنین به زوجین توصیه کرد که به هنگام مطرح کردن نقاط ضعف همسر و بیان رفتارهای آزاردهنده او، گفت‌و گو را با جملات زیبا و ذکر رفتارهای مثبت همسر آغاز کنند.

طلوعی در عین حال "مچ گیری" را عادتی مرض گونه و متفاوت با رفتار عیب جویانه از دیگران دانست و این را هم گفت که اگر عیب جویی تبدیل به عادت مچ‌گیری شود باید زوجین برای درمان آن از مشاوران بهره بگیرند.

وی با بیان اینکه در رفتار عیب جویانه و انتقاد به همسر باید اعتدال وجود داشته باشد، ادامه داد: زوجین باید سعی کنند انتقادات خود به همسر را به گونه‌ای مطرح کنند که عیب جویی تلقی نشود.

طلوعی در پایان سخنان خود تصریح کرد: زوجین نباید تمام رفتارهای آزاردهنده همسر را به یکباره با او مطرح کنند چراکه اینگونه کدورتی شکل گرفته و اثر مثبتی نیز بر رفتار همسر نخواهد داشت. در این راستا زوجین می‌توانند در مقاطع زمانی خاص به بیان یک رفتار آزاردهنده خاص بپردازند و درباره چرایی انجام آن و چگونگی رفع آن با همسر خود گفت‌وگو کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۷ شبهه غیرواقعی درباره تعطیلی پنجشنبه ها و پاسخ صحیح به آن
سوگ بعد از سقط و غمی‌ بی‌پایان
نقش تمایز یافتگی در رضایت زناشویی
مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
در نگاه کسانی که پرواز را نمی فهمند ، هر چه بیشتر اوج بگیری کوچکتر خواهی شد.