دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 May 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۸ آذر ۱۴۰۱ / ۱۵:۳۹
کد مطلب: 60625
۲
محققان پس از بررسی های جدید دریافتند

کاهش اضطراب و افسردگی به کمک پیانو

کاهش اضطراب و افسردگی به کمک پیانو
در این راستا تیمی از دانشگاه باث که این مطالعه را انجام داد، دریافت که چگونه مبتدیانی که فقط یک ساعت در هفته و طی ۱۱هفته آموزش پیانو می ‌گذرانند، پیشرفت‌ های قابل ‌توجهی در تشخیص تغییرات سمعی و بصری گزارش کرده و افسردگی، استرس و اضطراب کمتری داشتند.
محققان دریافتند:تنها در عرض چند هفته پس از شروع آموزش، توانایی افراد برای پردازش اطلاعات چندحسی شامل بینایی و شنوایی افزایش یافته است. فرآیند چندحسی بهبود یافته تقریباً برای هر فعالیتی که در آن شرکت می کنیم، از رانندگی و عبور از جاده گرفته تا پیدا کردن شخصی در میان جمعیت یا تماشای تلویزیون، مزایایی دارد. به گفته محققان، این پیشرفت‌های چندحسی فراتر از توانایی ‌های موسیقی بودند.

با آموزش موسیقی، پردازش سمعی و بصری افراد در سایر وظایف دقیق تر شده و کسانی که پیانو آموزش می دیدند، دقت بیشتری در تست های شنوایی و بینایی داشتند.

علاوه بر این، یافته ‌ها فراتر از پیشرفت در توانایی‌های شناختی بود و نشان داد که شرکت ‌کنندگان پس از آموزش در مقایسه با قبل از آن، درجات کمتری از افسردگی، اضطراب و استرس داشتند.
پژوهشگران توصیه می کنند: آموزش موسیقی می ‌تواند برای افرادی که مشکلات سلامت روانی دارند مفید باشد و در حال حاضر تحقیقات بیشتری برای آزمایش این موضوع در حال انجام است.
دکتر کارین پترینی (Karin Petrini) روانشناس و متخصص موسیقی دانشگاه باث و پژوهشگر این مطالعات توضیح داد: ما می دانیم که نواختن و گوش دادن به موسیقی اغلب به زندگی ما شادی می بخشد، اما با این مطالعه ما علاقه مند بودیم تا در مورد اثرات مستقیمی که یک دوره کوتاه یادگیری موسیقی می تواند بر توانایی های شناختی ما داشته باشد بیشتر بدانیم.
او در ادامه افزود: یادگیری نواختن سازی مانند پیانو یک کار پیچیده است چراکه یک نوازنده نیاز به خوانش موسیقی، ایجاد حرکات و نظارت بر بازخورد شنیداری و لمسی دارد تا اقدامات بعدی خود را تنظیم کند. از نظر علمی، این فرآیند با نشانه های بصری و شنوایی همراه می شود. پترینی گفت که این امر منجر به آموزش چندحسی برای افراد می شود.

 پترینی در پایان می ‌گوید: یافته ‌های مطالعه ما نشان می‌ دهد که تأثیر مثبت و قابل‌ توجه بر نحوه پردازش اطلاعات سمعی و بصری مغز توسط موسیقی حتی در بزرگسالی که انعطاف ‌پذیری مغز کاهش می ‌یابد نیز وجود دارد.
شرح کامل این مطالعه و یافته های حاصل از آن در مجله Nature Scientific Reports منتشر شده است.

از موسیقی و نیک زیستی و تاب آوری در اینجا بخوانید
 
مرجع : سینا پرس
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

به خاطر توهین‌های همسرم اعتماد به نفس ندارم
نظریه ویگوتسکی به زبان ساده
۷ شبهه غیرواقعی درباره تعطیلی پنجشنبه ها و پاسخ صحیح به آن
سوگ بعد از سقط و غمی‌ بی‌پایان
نقش تمایز یافتگی در رضایت زناشویی
مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
اندكي غرور به آدم كمك مي كند كه فاصله اش را حفظ كند. آلبر كامو