سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 7 May 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۸ آذر ۱۴۰۱ / ۲۲:۰۶
کد مطلب: 60627
۲

کشف راز سرماخوردگی در روزهای سرد

کشف راز سرماخوردگی در روزهای سرد
دانشمندان در تحقیقی که یک موفقیت علمی به‌حساب می‌آید، دلیل بیولوژیکی بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های تنفسی در زمستان پیدا کرده‌اند.به‌نظر می‌رسد که هوای سرد به‌خودی خود به پاسخ ایمنی که در بینی رخ می‌دهد آسیب می‌زند.
 
دکتر زارا پاتل، متخصص گوش و حلق و بینی گفت: این نخستین بار است که توضیح بیولوژیکی و مولکولی در مورد یکی از عوامل پاسخ ایمنی ذاتی داریم.

طبق مطالعه منتشر شده در مجله آلرژی و ایمونولوژی بالینی، در واقع، کاهش دمای داخل بینی به میزان منفی ۱۲ درجه نزدیک به ۵۰ درصد از میلیارد‌ها سلول ایمنی ضد‌ویروس و باکتری در سوراخ‌های بینی را از بین می‌برد.

بنجامین بلیر، متخصص گوش و حلق و بینی و استادیار هاروارد گفت: هوای سرد با افزایش عفونت ویروسی مرتبط است، زیرا شما اساسا نیمی از ایمنی خود را فقط با همین افت اندک دما از دست داده‌اید.

طبق تحقیق بلیر و همکارانش، یک ویروس یا باکتری تنفسی به بینی که نقطه اصلی ورود به بدن است حمله می‌کند. این تیم کشف کردند که بلافاصله بخش جلویی بینی، پیش از آنکه بخش پشتی بینی، نفوذ یک بیگانه را تشخیص دهد، میکروب را تشخیص می‌دهد. در آن نقطه، سلول‌های پوشاننده بینی بلافاصله شروع به ایجاد میلیارد‌ها نسخه ساده از خود می‌کنند که وزیکول‌های خارج سلولی نامیده می‌شوند.

بلیر گفت: وزیکول‌های خارج سلولی نمی‌توانند مانند سلول‌ها تقسیم شوند، اما مانند نسخه‌های کوچک سلول‌هایی هستند که به‌طور خاص برای کشتن این ویروس‌ها طراحی شده‌اند. این سلول‌ها مانند طعمه عمل می‌کنند، بنابراین وقتی ویروسی وارد بینی می‌شود، به جای این که به سلول‌ها بچسبد به این طعمه‌ها می‌چسبد. سپس توسط سلول‌ها در داخل مخاط بینی دفع و قبل از رسیدن به مقصد و تکثیر، از حمله میکروب‌ها جلوگیری می‌شود.


بلیر گفت، در واقع، سرمای هوا در نوک بینی کافی است تا تقریبا ۴۲ درصد از وزیکول‌های خارج سلولی از چرخه مبارزه با ویروس‌ها و باکتری‌ها خارج شوند. این یکی از بخشی‌هایی است که سیستم ایمنی بدن با باکتری‌ها و ویروس‌ها قبل از اینکه وارد بدن شوند، مبارزه می‌کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
زبان هیچ استخوانی ندارد اما آنقدر قوی هست که بتواند قلبی را بشکند. پس مراقب حرف هایتان باشید.