دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 6 May 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۵:۴۳
کد مطلب: 61274
۰

قرص ضد بارداری مردانه با موفقیت همراه بود

قرص ضد بارداری مردانه با موفقیت همراه بود
محققان مدت ها است که برای ساختن داروی ضد بارداری مردانه تلاش می کنند. به تازگی نمونه ای از این دارو به شکل قرص ساخته شده است که آزمایش های اولیه آن روی موش های آزمایشگاهی کاملا موفقیت آمیز بوده است.
یک داروی ضد بارداری مردانه که به تازگی ساخته شده است، توانایی کاهش باروری را به سرعت و به طور موقت در موش ها نشان می دهد. این یافته ها ممکن است پیشرفتی مهم در تلاش برای تولید یک قرص ضد بارداری مردانه باشد.
در حال حاضر داروهای ضد بارداری مردانه به کاندوم و وازکتومی محدود می شود. اگرچه طی سال های گذشته تلاش ‌های متعددی برای تولید دارو های ضد بارداری مردانه انجام شده است، اما تقریبا تمامی این تلاش ‌ها به دلیل اثر بخشی کم، نیاز به زمان طولانی استفاده قبلی یا عوارض جانبی منفی محدود شده ‌اند.
به همین دلیل تیمی از پژوهشگران به سرپرستی لونی لوین (Lonny Levin) و یوخن باک (Jochen Buck) ، از مهار کننده‌ های محلول آدنیلیل سیکلاز  sAC  بهینه‌ سازی شده‌ استفاده کردند که پتانسیل  بالایی را به‌عنوان داروی ضد بارداری مردانه در موش‌ ها نشان می‌ دهد.

این پژوهشگران دریافتند که مهار کننده‌ های sAC می‌ توانند تحرک اسپرم موش و انسان را به میزان زیادی کاهش دهند که یک شاخص کلیدی عملکرد اسپرم است. با استفاده از گروه ‌هایی از موش ‌ها، نویسندگان مجموعه ‌ای از آزمایش‌ های اثبات مفهوم را برای حمایت از عمل پیشگیری از بارداری بر اساس مهار کننده ‌های sAC انجام دادند.

آن ها دریافتند: با بهره گیری از این دارو، در حالی که رفتار جفت گیری موش نر طبیعی است، قابلیت باروری در ساعات پس از استفاده از دارو از بین می رود.
مطالعات انجام شده نشان می دهد، اثر بخشی پیشگیری از بارداری در دو ساعت اول ۱۰۰٪ و در سه ساعت اول ۹۱ درصد بودد. نکته جالب توجه این است که با گذشت ۲۴  ساعت از مصرف دارو، قدرت باروی موش ها به سطح طبیعی باز می گردد.
 از سوی دیگر هنگامی که این داروها به مدت شش هفته به طور مداوم تجویز شدند، هیچ تأثیر منفی بر سلامتی مشاهده نشد. در حالی که محققان این داروها را از طریق تزریق در اکثر آزمایش‌ ها تجویز کردند، دریافتند که تحرک اسپرم موش نیز در سطوح مشابه پس از تجویز خوراکی کاهش می ‌یابد.

آن ها خاطرنشان می کنند: تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا این داروها به طور موثر در انسان عمل می کنند و برای شناسایی هر گونه عوارض جانبی بالقوه مورد نیاز است.
شرح کامل این پژوهش در آخرین شماره مجله تخصصی  Nature Communications منتشر شده است
 
مرجع : خبرگزازی علم و فرهنگ
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
موفقیت به سراغ کسانی می آید که آن قدر در تلاشند که وقت نمی کنند دنبال آن بروند.