يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 5 May 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ / ۰۶:۰۰
کد مطلب: 63575
۰

استرس ورزشکاران از قبل تا بعداز مسابقات

دکتر بهروز شهسواری
استرس ورزشکاران از قبل تا بعداز مسابقات
آیا تا حالا به این موضوع فکرده اید ؟ که اولین استرس ها را در رقابت های ورزشی چگونه به بازیکنان ویا ورزشکاران انتقال داده پیدا می کند؟ وهمین امر چقدر می تواند در سرنوشت رقابت ها نقش تعیین کننده ایی داشته باشد؟ وآنان را از ارائه یک نمایش قدرتمند؛ از توانمندی ها و شایستگی هایشان محروم  سازد و تمام تلاش ها و کوشش هایشان را به یغما  برده و زمینه های شکست شان را فراهم  آورد.
البته ناگفته نماند که حساسیت برخی از رقابت ها نظیر؛ دربی ها و یا شرایط  موجود در جدول رقابت ها و نیاز مبرم به پیروزی چه برای قهرمانی و چه برای بقا در لیگ و نجات یافتن از سقوط به لیگ پایین تر را؛ در این امر نمی بایست نادیده گرفت؛ که در ایجاد اصطراب و استرس تیم ها را؛ می توان امری طبیعی دانست.
شاید باورش برایتان کمی سخت باشد؛ که بگوییم اولین استرس ها از داخل رختکن تیم ها دقیقی قبل از آغاز مسابقات از طریق کادر مربیان به بازیکنان منتقل می شود.
(البته میزان استرسی که به تیم ها وارد می شود؛ به تجربیات و مهارت مدیریت و کنترل هیجانات از سوی سرمربیان ؛ نیز بستگی دارد)
به گزارش میگنا زمانیکه سرمربی از روزهای قبل از آغاز رقابت  درگیراضطراب و نگرانی از نتایج پیش رو را دارد ؛ و تنها بر روی پیروزی متمرکز می گردد و حساسیت این موضوع به اوج خود می رسد ؛ که باعث بهم خوردن آرامش ذهنی و عدم خواب عمیق می شود و همین امر  در زمان ورود به رختکن تیم و دقایقی قبل از آغاز مسابقه از طریق زبان بدن که نشانگر شرایط واقعی و حقیقی وی بوده را ؛ می توان از چهره و رفتارش  و حتی نوع ایستادن و حالت بدنش؛ که در چه روحیات بسر می برد را فهمید و در این وضعیت  هرقدر هم تلاش نماید تا از کلمات انگیزه بخش و امیدوارکننده سخن بگویید هرگز اثرگذار نخواهد بود زیرا به حرف های که می گویید هیچ اعتقادی نداشته و از روی ترس و استرس شرایط موجود بیان می کند و لذا از سوی دیگر  زبان بدنش هرگز نمی تواند حقیقت موجود در رفتار وی کتمان نماید.
 
 این اولین گام در انتقال انرژی منفی و استرس به بازیکنان می تواند متصور شد و مسلما این انرژی منفی تبعات بسیار مخربی بر روی عملکرد بازیکنان در رقابت ها خواهد داشت . لذا این روند در حین مسابقات در کنار زمین نیز ادامه خواهد داشت ؛ مخصوصا اگر شرایط؛ طبق خواسته هایشان پیش نرود؛ رفتارها و حرکات های عصبی بر اثر اضطراب و استرس ناشی از رقابت ؛ گامی بعدی بروارد  کردن استرس به بازیکنان می توان نام برد.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی