چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 1 May 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۰ / ۰۷:۴۹
کد مطلب: 8802
۰

ایران هفدهمین قدرت اقتصادی دنیا شد

 
صندوق بین المللی پول، ایران را هفدهمین قدرت اقتصادی دنیا معرفی و اعلام کرد: تولید ناخالص داخلی ایران بر حسب برابری قدرت خرید به رقم 930 میلیارد دلار افزایش یافت.

به گزارش مهر، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد : به دلیل شرایط ویژه ای که کشور ایران از نقطه نظر اقتصادی در سطوح مختلف منطقه ای وبین المللی دارد بررسی و ارزیابی عملکرد اقتصاد ایران معمولاً در برنامه های آماری سازمانهای بین المللی مورد توجه قرار می گیرد.

در این راستا، معمولاً از شاخصهای اقتصادی و مالی متنوعی که نشان دهنده تحولات و ساختار اقتصاد کشورها هستند استفاده می شود. شاخص تولید ناخالص داخلی بر حسب برابری قدرت خرید، از جمله شاخص های اقتصادی مهمی است که به منظور مقایسه عملکرد اقتصادی کشورها برآورد می شود. مطابق با روشهای مورد استفاده جهت برآورد این شاخص، ارزش تولید ناخالص داخلی کشور که بر حسب واحد پولی آنها بیان می شود با استفاده از عوامل تبدیل کننده ای که منعکس کننده قدرت خرید واحدهای پولی کشورها هستند و تحت عنوان برابری قدرت خرید مطرح می شوند بر حسب یک واحد پولی مشترک (معمولاً دلار بین المللی) ارزش گذاری می شوند.

بررسی رقابت پذیری کشورها، مقایسه درآمد ملی و سرانه کشورها، ارزیابی استاندارد زندگی جوامع و برآورد سایر شاخص های اقتصادی از جمله دیگر موارد کاربردی شاخص تولید ناخالص داخلی (GDP) بر حسب برابری قدرت خرید (PPP) محسوب  می شود.

براساس آمارارائه شده توسط صندوق بین المللی پول در سپتامبر 2011 ، تولید ناخالص داخلی ایران بر حسب برابری قدرت خرید به رقم 930 میلیارد دلار بین المللی افزایش یافته و بدین ترتیب رتبه هفدهم را بین 183 کشور به خود اختصاص داده است.

کشورهایی همچون ایالات متحده آمریکا، چین، هند و ژاپن در این رتبه بندی به ترتیب با 15065، 11316، 4470و 4396 میلیارد دلار بین المللی در رتبه های اول تا چهارم قرار گرفته اند. برآوردهای به عمل آمده حاکی از آن است که استرالیا، تایوان، لهستان و آرژانتین نیز به ترتیب با 919، 886، 767 و 711 میلیارد دلار بین المللی؛ رتبه های 18 تا 21 را پس از ایران کسب نموده اند.

براساس آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول، تولید ناخالص داخلی ایران بر حسب برابری قدرت خرید در سال 2011 نسبت به رقم مذکور در سال 1980 (114 میلیارد دلار بین المللی) حدوداً 8 برابر افزایش یافته است.

از سوی دیگر علیرغم افزایش جمعیت طی سه دهه گذشته، تولید ناخالص داخلی سرانه ایران بر حسب شاخص PPP در سال 2011 به 12258 دلار بین المللی رسیده است که نشان دهنده افزایش 4 برابری عملکرد اقتصاد نسبت به رقم مذکور در سال 1980 است.

رتبه بندی حاصل از 183 کشور دلالت بر آن دارد که در سال 2011 اقتصاد ایران از نقطه نظر شاخص تولید ناخالص داخلی سرانه بر حسب برابری قدرت خرید رتبه 73 را به خود اختصاص داده است.


نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
یک رابطه خوب زمانی است که کسی پذیرای گذشته، پشتیبان امروز و مشوق فردایتان باشد.